makaronid hakklihaga

Tore oleks ju ka teada, mida teised söövad ehk kui oled midagi maitsvat valmistanud, paku teistelegi.
Vasta
Ats
Postitusi: 933
Liitunud: R Aug 18, 2006 12:14 pm

makaronid hakklihaga

Postitus Postitas Ats »

Sai tehtud ja osutus üpris hääks, keetisn väiksemad sorti makaronid vees ära, enne makaronide sissepanekut lisasin sorts õli ja soola. Pehmed makaronid valasin sõelale nõrguma, lõikasin 1 küüslauguküüne väikesteks tükkideks, hakkisin mehise sibula, pott tulele, õli sisse ja küüslauk-sibul praadima, kui praetud siis eemaldasin potist. Uuesti pott tulele, õli põhja ning kallasin sinna 3 lahtiklopitud muna, lisasin soola, pipart, muna segasin vahepeal, jäi selline tükkis pudru, seejärel muna potist välja õli põhja ja nüüd siis peamine: metssea-põdra hakkliha potti, soola, pipart ja mingit vene maitseainet (nõuka ajal oli ka müügil), lasin hakkliha pruuniks ja valasin muna-sibula-küüslaugu kompoti juurde. Nüüd segasin, maitsestasin ja vaadasin, et hakkliha liiga kõvaks ei prae, siis lisasin makaronid. Lasin kogu kupatusel natsa praadida ja valmis ta oligi. Ja seda kompoti tuleb segada, muidu va kurivaim poti põhjas kinni.
Pole looma, pole probleemi!
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: makaronid hakklihaga

Postitus Postitas aivar00 »

Nojah tea kas italiaanode või siis poissmehepõlve mõjutused sunnivad taolist rooga tegema- ise ka analoogselt teinud. Ainult et "köögidirektorilt" pärast palju noomida rokase pliidi pärast ei saaks avastasin sellise kembüüse jaoks malmpoti. Seal põhjas kannatab kohe ära praadida nii hakkliha kui ka sibula (ise eeslistan sibula ja küüslaugu vahetult enne tarvitamist otse hakklihasse segada). Seejärel puljongikuubikuga keedetud ja kurnatud pastatooted pruunistatud hakklihale. Siis mõned segamised ja peale valan lahtiklopitud munad, millele lisan veidi piima. Siis ka vaja segada, et muna ühtlaselt seguneks enne hüübimist. Kui veel erilist gurmaansust taga ajada, siis kohe riivjuustu kiht peale ning pott kuuma praeahju umbes 10-ks minutiks, et juust kuldpruuni värvuse omandaks.
Seda rooga teen kodus 2-3 korda aastas maksimaalselt ja senini on kõik naha vahele aetud ka naispere poolt :lol: :lol: :lol: tavaliselt siis, kui paras sutsakas hakkliha on külmkappi vedelema jäänud. Viimasel ajal seda muret aga ei paista olevat- "köögidirektor" söödab sellised jäägid enda lambakoera kutsikale - minu terjer saab muidugi ka oma osa :lol:
ikka lõbusalt
Kasutaja avatar
TiitR
Postitusi: 1172
Liitunud: L Aug 25, 2007 12:44 pm

Re: makaronid hakklihaga

Postitus Postitas TiitR »

Mulle tuli ka kohe EPA-s veedetud ühika elu meelde :D ...tavaliseks "hakklihaks" oli meil sel ajal "Turistieine".
Vasta