Sain just hakkama pelmeenilaadse tootega.
ÕUNAPLÖNNID
Tainas:
1 kaas jahu
natuke soola
1/2 lahtiklopitud muna
1/4 klaasi vett (tegelikult jäi natuke järgi ka )
Eelpoolmainit segust mätsisin taigna ja jätsin selle mõneks ajaks rahule.
Täidis:
Hakkliha (sokk/20% kodusea pekk), selline suure õuna suurune kogus.
sorts rõõska koort
soola, pipart (majoraani panin ka )
väiksem, hästi peeneks hakitud sibul
kogu selle kupatuse segasin hästi läbi
Siis jälle taigna kallale:
veidi jahu laiali, tiba õli
ja taignarulliga laiaks.
Siis taignast väikesed pallikesed, tõstsin nad toignaläraka servale lõikasin noaga selle täidise ümbert lahti, mudisin kokku, veeretasin natuke käte vahel ja siis jahusel taldrikul. Kokku sain neid u.35tk. Määrisin nad üle ülejäänud lahtiklopitud munaga ja panin keevasse vette (+sorts õli ja maitserohelist)
Pinnalekerkinud plönnid on valmis !
Sinna juurde võtsin hapukoort ja etanooli 40% lahust.
Kõht täis ja hea tuju !
Pelmeenid
- Priidik Õun
- Postitusi: 164
- Liitunud: N Dets 20, 2007 11:00 pm
Pelmeenid
Kui hobu on surnud on tark sadulast maha tulla.
Re: Pelmeenid
See meenutab veidi nn. "hinkaleid" või siis osades söögikohtades on nimetus "mantõ".
Mul ka kodus vahest harva pika mangumise peale noid tehakse.
Põhimõtteliselt tehakse tavaline pelmeeni tainas ja täidiseks ohtra sibulaga (praktiliselt 1:1-le hakklihaga) segatud. Seejärel tehakse suurema õuna mõõtu "pelmeenid" nii, et paraja suurusega lahtirullitud taina servad tõstetakse siis üles ja vajutatakse omavahel kokku. Edasi lähevad "plõnnid" aurutisse (nagu mahlaauruti või siis kaubanduses müüdav aurukeetja mitme kihihiline) ja auruga keedetakse asi valmis. Pärast jah kurivaim küll vaja 40% vett alla joomiseks ja hapukoorega ülevalatult
Mul ka kodus vahest harva pika mangumise peale noid tehakse.
Põhimõtteliselt tehakse tavaline pelmeeni tainas ja täidiseks ohtra sibulaga (praktiliselt 1:1-le hakklihaga) segatud. Seejärel tehakse suurema õuna mõõtu "pelmeenid" nii, et paraja suurusega lahtirullitud taina servad tõstetakse siis üles ja vajutatakse omavahel kokku. Edasi lähevad "plõnnid" aurutisse (nagu mahlaauruti või siis kaubanduses müüdav aurukeetja mitme kihihiline) ja auruga keedetakse asi valmis. Pärast jah kurivaim küll vaja 40% vett alla joomiseks ja hapukoorega ülevalatult
ikka lõbusalt