Ilveseliha suitsetamine
Ilveseliha suitsetamine
Nädalavahetusel õnnestus metsakiisu küttida.Lihatööstused enam ilveseid ei võta sisse. Tegin laboriuuringud ja mõtlen ise suitsetamise ette võtta.Järsku kellelgi on kogemusi või retsepti, et asi nihu ei läheks.Tänan ette.
Re: Ilveseliha suitsetamine
1 kg liha kohta 0,1 - 0,12 kg soolvett sisse süstida. 0,1 kg soolvees peab olema 0,02 kg soola. Soolvette võid veel lisada ka vees lahustuvaid maitseained. Peale soolamist oleks hea liha kasvõi vastu lauda peksta. See ühtlustab natuke soolvee jagunemist ja pehmendab ka liha. Lase veel ööpäev samas soolvees seista. Hommikul võid maitsestada oma lemmikute pinnamaitseainetega.
Ahju. Kuivata pind 35 C juures, siis tõsta aeglaselt temp 100 C - ni ning kui 72 C on sisetemp võid osa satsist välja võtta ja sööma hakata, ülejäänule võid lasta sisetemperatuuri +80 c-ni(see saab siis rohkem maasuitsusem, aga ka kuivem. Kogu rõõm.
Ahju. Kuivata pind 35 C juures, siis tõsta aeglaselt temp 100 C - ni ning kui 72 C on sisetemp võid osa satsist välja võtta ja sööma hakata, ülejäänule võid lasta sisetemperatuuri +80 c-ni(see saab siis rohkem maasuitsusem, aga ka kuivem. Kogu rõõm.
Re: Ilveseliha suitsetamine
Suitsutamine läks aia taha, produkt meenutas maitselt nn. vinnutatud liha, kui välimine söekiht maha oli kraabitud.
-
- Postitusi: 2633
- Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm
Re: Ilveseliha suitsetamine
Kahju, et väärt kraam raisku läks. Aga kui lihal oli söestunud kiht peal, siis läks rohkem grillimiseks kui suitsutamiseks
Re: Ilveseliha suitsetamine
Vanasti sai liha marlisse mähitud, et väga ära ei tahmaks..
Pole looma, pole probleemi!
Re: Ilveseliha suitsetamine
Ega kogemused pole kaasa sündinud. Endalgi läks päris mitu korda liha suitsetamine aiataha, enne kui söödavat kraami teha suutsin
Ma alguses katsetasin muidugi kopraga. Küll sai algul üle keedetud enne suitsetamist ja siis jälle liiga kõva tuli alla, et liha pea ära põles....
Nüüd kasutan samuti eelnevalt soovitatud marlit, süstin soollahuseid sinki, hoian ahjus temperatuuri kontrolli all jne. Tulemus on nüüd saanud suurepärane
Ma alguses katsetasin muidugi kopraga. Küll sai algul üle keedetud enne suitsetamist ja siis jälle liiga kõva tuli alla, et liha pea ära põles....
Nüüd kasutan samuti eelnevalt soovitatud marlit, süstin soollahuseid sinki, hoian ahjus temperatuuri kontrolli all jne. Tulemus on nüüd saanud suurepärane
Re: Ilveseliha suitsetamine
Tagantjärgi tark on olla maru hea, aga esmapostituse ilmumisel tahtsin mainida, et äkki proovida ahjupraadi kui suitsutamises liiga kindel pole. Talv just ei soosi head tulemus ka, eriti kui suitsutamiseks kasutatavat ahju, olusid jms liiga hästi ei tunne.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Re: Ilveseliha suitsetamine
Kahju jah. Ma muidugi ilvesega ka esimest suitsutamist ette ei võtnud. Aga mis tuksis see tuksis. Katseta "odavama" lihaga uuesti ja siis lase uus ilves.
Edu
Edu