Ilveseliha suitsetamine

Tore oleks ju ka teada, mida teised söövad ehk kui oled midagi maitsvat valmistanud, paku teistelegi.
Vasta
sergolax
Postitusi: 30
Liitunud: E Apr 02, 2007 7:56 pm

Ilveseliha suitsetamine

Postitus Postitas sergolax »

Nädalavahetusel õnnestus metsakiisu küttida.Lihatööstused enam ilveseid ei võta sisse. Tegin laboriuuringud ja mõtlen ise suitsetamise ette võtta.Järsku kellelgi on kogemusi või retsepti, et asi nihu ei läheks.Tänan ette.
skog
Postitusi: 150
Liitunud: R Mär 30, 2007 12:28 pm

Re: Ilveseliha suitsetamine

Postitus Postitas skog »

1 kg liha kohta 0,1 - 0,12 kg soolvett sisse süstida. 0,1 kg soolvees peab olema 0,02 kg soola. Soolvette võid veel lisada ka vees lahustuvaid maitseained. Peale soolamist oleks hea liha kasvõi vastu lauda peksta. See ühtlustab natuke soolvee jagunemist ja pehmendab ka liha. Lase veel ööpäev samas soolvees seista. Hommikul võid maitsestada oma lemmikute pinnamaitseainetega.
Ahju. Kuivata pind 35 C juures, siis tõsta aeglaselt temp 100 C - ni ning kui 72 C on sisetemp võid osa satsist välja võtta ja sööma hakata, ülejäänule võid lasta sisetemperatuuri +80 c-ni(see saab siis rohkem maasuitsusem, aga ka kuivem. Kogu rõõm.
sergolax
Postitusi: 30
Liitunud: E Apr 02, 2007 7:56 pm

Re: Ilveseliha suitsetamine

Postitus Postitas sergolax »

Suitsutamine läks aia taha, produkt meenutas maitselt nn. vinnutatud liha, kui välimine söekiht maha oli kraabitud.
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Re: Ilveseliha suitsetamine

Postitus Postitas rajaleidja »

Kahju, et väärt kraam raisku läks. Aga kui lihal oli söestunud kiht peal, siis läks rohkem grillimiseks kui suitsutamiseks :?:
Ats
Postitusi: 933
Liitunud: R Aug 18, 2006 12:14 pm

Re: Ilveseliha suitsetamine

Postitus Postitas Ats »

Vanasti sai liha marlisse mähitud, et väga ära ei tahmaks..
Pole looma, pole probleemi!
Kasutaja avatar
valdo
Postitusi: 157
Liitunud: N Mai 04, 2006 4:44 pm

Re: Ilveseliha suitsetamine

Postitus Postitas valdo »

Ega kogemused pole kaasa sündinud. Endalgi läks päris mitu korda liha suitsetamine aiataha, enne kui söödavat kraami teha suutsin :D
Ma alguses katsetasin muidugi kopraga. Küll sai algul üle keedetud enne suitsetamist ja siis jälle liiga kõva tuli alla, et liha pea ära põles.... :D
Nüüd kasutan samuti eelnevalt soovitatud marlit, süstin soollahuseid sinki, hoian ahjus temperatuuri kontrolli all jne. Tulemus on nüüd saanud suurepärane :)
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Re: Ilveseliha suitsetamine

Postitus Postitas Feen »

Tagantjärgi tark on olla maru hea, aga esmapostituse ilmumisel tahtsin mainida, et äkki proovida ahjupraadi kui suitsutamises liiga kindel pole. Talv just ei soosi head tulemus ka, eriti kui suitsutamiseks kasutatavat ahju, olusid jms liiga hästi ei tunne.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
skog
Postitusi: 150
Liitunud: R Mär 30, 2007 12:28 pm

Re: Ilveseliha suitsetamine

Postitus Postitas skog »

Kahju jah. Ma muidugi ilvesega ka esimest suitsutamist ette ei võtnud. Aga mis tuksis see tuksis. Katseta "odavama" lihaga uuesti ja siis lase uus ilves.
Edu
Vasta