Kuna suitsuvorsti tegemine juba hästi käpas, siis mõtlesin, et peaks kätt proovima ka toorgrillvorsti tegemisega.
Milliseid retsepte oskate välja pakkuda? Hetkel on mul siin silma jäänud üks retsept Hr.Kaupo Kindsigo uluki kokaraamatust.
Retseptidest ehk olulisem küsimus on see, et kust oleks võimalik hankida lamba või seasoolt vorsti tegemiseks? Tuttavaid loomapidajaid mul pole, kelle poole pöörduda... Kumb sool paremini sobib, kas peenike lambasool või seasool?
Mitu meetrit soolikat on vaja 1kg vorstimassi jaoks?
Toorgrillvorst ulukilihast
-
- Postitusi: 24
- Liitunud: K Juun 11, 2008 3:20 pm
Re: Toorgrillvorst ulukilihast
Pole küll ise proovinud aga miks ei peaks selleks sobima metssea peensoolikas,mille me tavaliselt sisikonnaga minema viskame.Natukene tahtmist ja vaeva näha ning ongi toormaterjal olemas.
Re: Toorgrillvorst ulukilihast
Kas sa verivorsti oled teinud? Mina ei ole kunagi vahekorda mõõtnud- kuid viimasest teost jäi meelde asjaolu, et 15 liitrine pott oli "vorstisegu" täis ja 1 tapakaalus ca 120 kg kodusea soolikatega sai veidi üle poole pudrust kasutatud. S.O. pudru kogusega pingutasin üle ning tütre ämm-äi said ülejäänud segu omale kuna neil oli veel soolikaid.
Seega mütsiga lüües: 1 -e sea soolikad + 6-7 liitrit täitematerjali. Väiksel seal kindlasti täitekogus väiksem sest soolikad peenemad.
Seega mütsiga lüües: 1 -e sea soolikad + 6-7 liitrit täitematerjali. Väiksel seal kindlasti täitekogus väiksem sest soolikad peenemad.
ikka lõbusalt