Mõtlesin, et karuliha retsepte ei ole veel puudutatud, seega lisan mõned.
Karuliha tomatimahla ja worcestershire kastmes
1 kg karuliha steiki
0.5 l tomati mahla
200 g pruuni suhkurt
2 sl worcestershire kastet
1/2 tl musta pipart
1/2 tl selleri seemneid
1 keskmine sibul tükeldatult
Valmistamine: Prae liha pannil, kuni on ilusti läbi küpsenud. Kalla ära pannilt tekkinud rasv (ära kasuta rasva). Aseta liha ahjupotti ja lisa ülejäänud retsepti koostisosad. Lase haududa ahjus vähemalt 4 tundi. Soovitan serveerida kartuli pudruga.
Karuliha pada
2 kg karuliha, lõigatud kuubikuteks
100 g jahu
1 sl itaalia maitseainet
4 sl võid
2 sl oliiviõli
1 suurem sibul
0.5 l veiseliha puljongit
4 loorberi lehte
1 kg kartulit
0.5 kg värskeid seeni (kui pole suured seened, siis ära tükelda)
5 porgandit (rattad või kuubikud)
1 kaalikas (tükeldatud)
soola, musta pipart
Valmistamine: Eelsoojenda ahi 170 kaadini. Pane jahu koos maitseainetega kaussi ja sega kokku. Aseta lihatükid jahu ja maitseainte segu sisse ning paneeri. Sulata või pannil ja lisa õli, prae liha tükid mõnusalt pruuniks. Võta suurem ahjupott pane sinna sisse pruunistatud liha ja ülejäänud retsepti koostisosad. Lisa vesi ja pane ahju hauduma 2-3 tunniks. Vajadusel lisa juurde vett, kontrolli iga 30 minuti tagant. Serveeri krõbeda itaalia saiaga.