Login    
    Registreeri KKK  •  Otsi    

K천ik on UTC + 2 tundi


Ava uus teema Vasta teemasse  [ 36 postitusi ]  Mine lehele 1, 2, 3  J채rgmine
Autor S천num
 Postituse pealkiri: liha kuivatamine
PostitusPostitatud: T Nov 16, 2004 4:43 pm 
K채isin Itaaliamaal ja seal k천ik poed t채is kuivatatud sea-, lamba- ja muid kintse. Imehead. Kas keegi osakb? teab? jagab kogemust? kuidas seda siinmaal teha?


  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: K Nov 17, 2004 8:28 am 
Offline

Liitunud: K Juuni 16, 2004 2:09 pm
Postitusi: 3080
Asukoht: raplamaa
Meil ei ole sellist kliimat. Selleks peab olema v채ike 천huniiskus, suhteliselt palav ja tuuline. Selline liha on v채ga omane l천unamaades ja aasias. Seal ju k체lma talve ei ole nagu p천hjamaades ning muid liha s채ilitamise viise seet천ttu ei olnud. Ma usun, et, kui meie kliimas hakkad sellist asja tegema, siis v천id toidum체rgitusega haiglasse sattuda. P천him천te peaks olema valmistamisel sama nagu vobla valmistamine.

_________________
ikka l천busalt


 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: K Nov 17, 2004 8:45 am 
Offline
Kasutaja Avatar

Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am
Postitusi: 1236
Asukoht: Viljandimaa
Eestis m체체akse vinnutatud liha ehk jerky, tehakse vist Rakvere LK's. Saab ka ise teha, 체ks 천petus mis netist leidsin:
Vinnutatud liha (ka큄kvoint큄)

Vinnutamiseks valitakse v채lja k천ige paremad t체kid. Need riputatakse pikkadele lattidele p채ikese k채tte kuivama. Seal hoitakse neid niikaua, kuni veesisaldus t채ielikult kaob ja liha muutub sitkeks ning kuivaks. Liha vinnutatakse tavaliselt m채rtsis-aprillis, kui pole k채rbseid. Vinnutatud liha tarvitatakse kuni j채rgmise talveni.

_________________
Piltwww.baltichunter.ee Jahitarbed


 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: K Nov 17, 2004 11:15 am 
Offline

Liitunud: N M채rts 11, 2004 11:16 am
Postitusi: 65
Asukoht: L채채nemaa
Mulle teadaolevalt pigistatakse suurem osa vedelikust enne
suure pressiga v채lja.Siis kuivab kiiremini ja ei j천ua roiskuma minna.
Meie oludes peaks sellest kindlasti abi olema.


 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: K Nov 17, 2004 12:13 pm 
Offline
Kasutaja Avatar

Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm
Postitusi: 1337
Asukoht: Tallinn, Raplamaa, P채rnumaa
Ehk on see link abiks http://www.consorcioserrano.com/servlet ... &idioma=in


 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: K Nov 17, 2004 11:18 pm 
Offline
Kasutaja Avatar

Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm
Postitusi: 1337
Asukoht: Tallinn, Raplamaa, P채rnumaa
Siin see soolamis천petus on. Kui keegi suudaks 채ra t천lkida http://bibliotecadigital.conevyt.org.mx ... errano.htm .
enda teadmised hispania keelest l천pevad aqua ja carne ( vesi ja liha) Una copa de vino, por favor muidugi kah.


 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: N Nov 18, 2004 7:07 pm 
Offline

Liitunud: L Nov 29, 2003 10:14 am
Postitusi: 291
Asukoht: Tartu
On olemas veel sellised nimetused nagu sudzuk ja basturma, m천lemad sellised vinnutatud-kuivatatud lihatooted ja saadaval h채stivarustatud turgudel, marketites...Kilohinnad, hm, odavad pole...nii 200 EEK :wink:
Ja see mida valmistab see Rakvere, Jerky, minu isiklik maitse, pole suurem asi kraam.
Eelistan minu poolt mainituid, 채ra tunned h채채 kraami kui vaatad tootjat, ehk mingi selline sahiibilik-armeni-aseri-p채rane firma, kuskil v채hetuntud aadressil...NEED MEHED teavad mida teevad, nad teevad seda suht v채ikestes kogustes, sageli otsid, juba m체체dud, millal tuleb, ei tea keegi...See on nende meeste leib, retsept kiivalt salajas hoitakse, turg nende k채es on ja k천ik paremat taset hoidvad toidukohad-saslikikohad hindavad just neid tooteid...
Veel, Tallinnas Keskturul saadaval ja Tartus siseturul, singi-vorstim체체jate k채est tuleb k체sida, et millal taas saab jne.
Lisaks veel antud teemakohane link, Keskturul saada juust SULUGUNI, just see mis valmistet mitte Tallinnas vaid oli see Kehra v천i Kehtna, krt...alati need 2 kohta sassi ajan, see 체lih채채 kraam on, m천istliku hinnaga ketas, a 50-60 RAHA ja igati hammustatav, ka suurep채rase sulamisomadusega niiet kasutatav toidutegemisel kui niisama h채채 veini-liha-muu k천rvale haugata. Muideks, tasapisi eestlane hakkab seni tagaplaanil olnuid ja v천천raid asju mekkima, alul saa pihta, p채rast aga pidama... :)

Kokkuv천tvalt, omakandimeestele, Tartus saada kuivatatud suitsu SULUGUNI Kaukaasiast ja basturma, sudzuk...pidavat t채itsa v천imalik olema valmistada siin...ja retsepti saamise nimel teen tihedat kuid aegan천udvat t철철d...
Proovige, ei kahetse!!


 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: R Dets 03, 2004 11:42 am 
Offline
Kasutaja Avatar

Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am
Postitusi: 1236
Asukoht: Viljandimaa
k체tt kirjutas:
On olemas veel sellised nimetused nagu sudzuk ja basturma, m천lemad sellised vinnutatud-kuivatatud lihatooted ja saadaval h채stivarustatud turgudel, marketites...Kilohinnad, hm, odavad pole...nii 200 EEK :wink:


Sai siis ka n체체d see basturma 채ra proovitud, kilo hind 300.- eek aga maitsel polnud viga, nats kuivem oleks v천inud olla, naine ja laps krimpsutasid n채gu ja n체체d ei j채채 midagi muud 체le kui k천ik ise 채ra s체체a. :D

_________________
Piltwww.baltichunter.ee Jahitarbed


 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: R Dets 03, 2004 1:51 pm 
Offline
Kasutaja Avatar

Liitunud: E Apr 05, 2004 2:16 pm
Postitusi: 233
Asukoht: Valgamaa
zakslane kirjutas:
k체tt kirjutas:
On olemas veel sellised nimetused nagu sudzuk ja basturma, m천lemad sellised vinnutatud-kuivatatud lihatooted ja saadaval h채stivarustatud turgudel, marketites...Kilohinnad, hm, odavad pole...nii 200 EEK :wink:


Sai siis ka n체체d see basturma 채ra proovitud, kilo hind 300.- eek aga maitsel polnud viga, nats kuivem oleks v천inud olla, naine ja laps krimpsutasid n채gu ja n체체d ei j채채 midagi muud 체le kui k천ik ise 채ra s체체a. :D


Bastruma k천lbab hamba alla visata k체ll. Hind t체kib tal pisut m천istatuslikult k천rgetasemeliseks, aga ekstravagantsetele kaupadele ongi see omane. Nagu aru olen saanud, toodavad seda tavaari Eestis v채hemalt kolm erinevat tegijat ja neist 체he toodang on k체ll teistest kraadi v천rra maitsvam. Aga naisterahvad minu tutvusringkonnas ei hinda k체ll bastrumad mingiks eriliseks suupisteks.


 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: E Dets 06, 2004 12:21 pm 
Offline

Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm
Postitusi: 1291
Asukoht: Tartu
Millalgi s천in soomlaste kuivatatud poroliha (nii et saab ka p천hjamaal teha), oli kah p채ris huvitav. Hind muidugi astronoomoline.


 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: E Dets 06, 2004 6:59 pm 
Offline

Liitunud: L Nov 29, 2003 10:14 am
Postitusi: 291
Asukoht: Tartu
Veel soovitus: sageli jah see basturma n철. liigv채rske on, hea lasta tal veidi seista k체lmikus v천i laual, kuivab teine veits veel...ja siis parem jah, aga kr천buskiks 채rge ka laske minna :wink:


 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: R Dets 10, 2004 7:35 pm 
Offline
Kasutaja Avatar

Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am
Postitusi: 1236
Asukoht: Viljandimaa
Niih, n체체d siis mulgimaa mehe katsetus nn.radika jerky, v천tad 1 kg loomaliha, l채hed Viljandist Tartusse kesklinna siseturu piprapoodi ja ostad Beef Jerky maitseainet. Liha l천ikad ca' poole cm paksusteks viiludeks, segad ainega, lased t천mmata 2-3 p채eva, ajad n철철rile ja siis kuivama. :D
Kui valmis, siis 7 x (b) ning nautima. Eks ma annan siis teada ka kuda oli, praegu veel kuivavad.
Pilt
횥ks pilt siin ka basturma'st mulgi k철철gis (toodud Tartust). (y)

Pilt

_________________
Piltwww.baltichunter.ee Jahitarbed


Viimati muudetud by Eik P Dets 03, 2006 5:09 pm, muudetud 2 korda.

 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: L Dets 11, 2004 3:00 pm 
Offline

Liitunud: L Nov 29, 2003 10:14 am
Postitusi: 291
Asukoht: Tartu
NONOO, ZAKSLANE teab mis hea ja jagab matsu p채ris h채sti :) ...체lesv천tted ajavad suu vett laksti t채is...Ilmtingimata anna teada kuda kodune katsetus v채lja tuli! Sul nad kuivavad, kus, t채psemalt?


 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: L Dets 11, 2004 4:18 pm 
Offline
Kasutaja Avatar

Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am
Postitusi: 1236
Asukoht: Viljandimaa
k체tt kirjutas:
Sul nad kuivavad, kus, t채psemalt?


Eks nagu nimigi 체tleb, et radika k천rval, k철철gi akna all :D

_________________
Piltwww.baltichunter.ee Jahitarbed


 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: K Jaan 12, 2005 8:33 am 
Offline

Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm
Postitusi: 5561
Asukoht: Tartu-V천rumaa-P천lvamaa
R채채gi kuidas selle radika jerky`ga lood on. Kas ikka kuivab v천i juba kere vahel (kui kere vahel siis kuidas oli)? :)

_________________
Kahtluse korral j채ta s천rm sirgeks !!!


 Profiil  
N채ita postitusi eelmisest k체lastusest:  Sorteeri  
Ava uus teema Vasta teemasse  [ 36 postitusi ]  Mine lehele 1, 2, 3  J채rgmine

K천ik on UTC + 2 tundi


Kes on foorumis

Foorumis on hetkel kasutajad: Ei ole registreerinud kasutajaid ja 2 k체lalist


Sa ei v천i postitada uusi teemasi selles foorumis
Sa ei v천i vastata selle foorumi teemades
Sa ei v천i muuta oma postitusi selles foorumis
Sa ei v천i kustutada oma postitusi selles foorumis
Sa ei v천i postitada manuseid selles foorumis

Otsi:
phpBB skin modifed by: Mart
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group