Login    
    Registreeri KKK  •  Otsi    

Kõik on UTC + 2 tundi


Ava uus teema Vasta teemasse  [ 5 postitusi ] 
Autor Sõnum
 Postituse pealkiri: ulukiroad, kaasaegne toit metsast (lena holmsäter)
PostitusPostitatud: N Juuni 01, 2006 7:51 am 
Offline

Liitunud: T Märts 01, 2005 9:52 pm
Postitusi: 3240
Asukoht: tartu
No tuleb neid toiduraamatuid nagu"vändrast saelaudu", üks ikka põnevam kui teine.Millegipärast suurem jagu ikka väljamaa omad, pikad traditsoonid taga vist.Endale tundus, et üldiselt lihtsalt tehtavad asjad aga mittejahimehe poolt kirja pandud ja meie oludes ulukeid nagu rohkem mis hamba alla lähevad.
Vaja ikka Feenipoissi torkida, ehk teeb kiiremini selle kodumaise kokaloo ka valmis.Ise laseb ise küpsetab ja lõpuks veel ise sööb, ning Ülikool läbi trambitud.Tema käest peaks saama seda "õiget" ja just meie seedimisse sobivat.Aint veinimajandus meil kehval järjel, midagi nagu on sõstar, õun ja puskar aga kas nad ulukiroogadega sobivad?? Ei taha see meie rahvas mitte viinamarja kasvatada, ikka vili ja kartul. :roll:

_________________
noorus on ilus aeg


 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: N Juuni 01, 2006 9:06 am 
Offline

Liitunud: N Okt 13, 2005 12:45 pm
Postitusi: 894
Asukoht: Meremäe, Setomaa tipp
Jorr, korralik rukkihansa käib küll ulukilihaga kokku, õigemini paljude roogadega :lol: Ainult hansal see viga küljes, et võib nõrgema kondiga mehepoja kiirelt maha murda, kui palju teist manustada seespidiselt :wink: Samas meie oludesse sobiks see külmarohuks rohkemgi kui uhkes pakendis Jägermeister.
Kaugemalt tulnud jahikülalised on küll meie kandi meistrite tööd kiitnud, mõni mees on peale esimest punnsuutäit ka õhku ahminud tükk aega :wink: Ainult aja möödudes hakkab meistreid vähemaks jääma, kes hüva kraami teha oskavad.


 Profiil  
 Postituse pealkiri: ulukiroad
PostitusPostitatud: N Juuni 01, 2006 9:46 am 
Offline

Liitunud: T Märts 01, 2005 9:52 pm
Postitusi: 3240
Asukoht: tartu
Jah, seda jooki oskan ise ka teha ja vahepeal oli nagu juttu kuulda, et muutub avalikuks.Kui õigesti teha on tõesti hüva rüüp. Viga vast selles, et me nüüd selle pagana öiro all ja kõigi pilgud rohkem sinna pööratud, seal see taevamanna ja paradiis.Siin on sul küll õigus, et vanad meistrid vajuvad aga mõnes kohas ikka jääb vanarahva oskus alles.

_________________
noorus on ilus aeg


 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: N Juuni 01, 2006 9:48 am 
Offline

Liitunud: K Juuni 16, 2004 2:09 pm
Postitusi: 3227
Asukoht: raplamaa
Sa jorr tee pihlakast veini (väga hea, kui 2 aastat laagerdub, siis ei võta takka puristama :oops: ), samuti hea mõnusa veidike soolaka mekiga rabarbrivein (ise ei ole teinud, sest suhkrut läheb maru palju). Samuti kasvab meil valge sõstar, millest soomlane Elisee vahuveinigi teeb. Ning külmal kargel talveõhtul mina küll miskit väljamaa glögi ei taha. Meite mustsõstar kordi parem. Ja lisaks ka see nn. hansanaps. Sobib teha ka poe valgest viinast:
1l napsu; 1 väiksem loorberileht; 3-4 tera vürtsi; 1 kuhjata supilusikas suhkrut; 1 tl musta tee puru; tunde järgi lisa veel ürte (olen pannud põhiliselt aniisi, võid ka kadakamarja panna). Lase 2-3 ööpäeva seista aegajalt loksutades, et paremini seguneks. Siis kurna läbi marli, et sodi välja saaksid ja anna minna. Meitel üks mõnusamaid "jahimehe" napse.
Samas ise olen ka köömne "fänn". Pane 0,5 l napsu sisse üks väikse kuhjaga teelusikas köömneid, aeg-ajalt loksutades hoia ka 3-4 päeva ning ka mõnus asi valmis.

_________________
ikka lõbusalt


 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: N Juuni 01, 2006 5:24 pm 
Offline
Kasutaja Avatar

Liitunud: T Veeb 03, 2004 4:58 pm
Postitusi: 3073
Asukoht: Tartu
See rootlaste värk on juba suht aastake tegelikult poelettidel olnud, (või natukene vähem). Seega, ei uut midagi. Ma siin võtan asja rahulikult, kui saan valmis, siis on valmis e. asi lükkub natukene edasi, pole olnud mahti kirjutamismaratoni teha. Kui aus olla, siis on vaja veel kirjutada ainult selliseid suuremahulisi eeltöid nõudvad peatükid, selles asjas hakkan ka kusagile juba jõudma. Piltide teema on üks valupunkt, ja siis vorsti teema, ja grillima peaks ka rohkem, eks pärast seda näis.

_________________
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...


 Profiil  
Näita postitusi eelmisest külastusest:  Sorteeri  
Ava uus teema Vasta teemasse  [ 5 postitusi ] 

Kõik on UTC + 2 tundi


Kes on foorumis

Foorumis on hetkel kasutajad: Ei ole registreerinud kasutajaid ja 1 külaline


Sa ei või postitada uusi teemasi selles foorumis
Sa ei või vastata selle foorumi teemades
Sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
Sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
Sa ei või postitada manuseid selles foorumis

Otsi:
phpBB skin modifed by: Mart
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group