Sa jorr tee pihlakast veini (väga hea, kui 2 aastat laagerdub, siis ei võta takka puristama

), samuti hea mõnusa veidike soolaka mekiga rabarbrivein (ise ei ole teinud, sest suhkrut läheb maru palju). Samuti kasvab meil valge sõstar, millest soomlane Elisee vahuveinigi teeb. Ning külmal kargel talveõhtul mina küll miskit väljamaa glögi ei taha. Meite mustsõstar kordi parem. Ja lisaks ka see nn. hansanaps. Sobib teha ka poe valgest viinast:
1l napsu; 1 väiksem loorberileht; 3-4 tera vürtsi; 1 kuhjata supilusikas suhkrut; 1 tl musta tee puru; tunde järgi lisa veel ürte (olen pannud põhiliselt aniisi, võid ka kadakamarja panna). Lase 2-3 ööpäeva seista aegajalt loksutades, et paremini seguneks. Siis kurna läbi marli, et sodi välja saaksid ja anna minna. Meitel üks mõnusamaid "jahimehe" napse.
Samas ise olen ka köömne "fänn". Pane 0,5 l napsu sisse üks väikse kuhjaga teelusikas köömneid, aeg-ajalt loksutades hoia ka 3-4 päeva ning ka mõnus asi valmis.