aadu kadakas kirjutas:. . . Küllaltki palju on ju foorumi aruteludest jooksnud läbi ju seda, et milline jaht meil domineerib ning kas pole liigpalju seda nn "lihajahti". Vast teatud väiksemate ulukite (lindude) jahiga on võimalik välja vedada see jahipäev kui rõõmupäev. Vabandust. Tegelikult saab seda iga jahiga. Tahtsin lihtsalt väikeulukijahi propageerimisega esineda.
Minu meelest on siin nüüd viga. Minu meelest! Või ei saanud ma Aadust õieti aru? Miskipärast püüavad mõned jahimehed iga hinna eest väita, et nad ei käi jahil liha pärast. Rõhutan, et väita püütakse seda iga hinna eest! Ja siis jääbki ühiskonnale selline mulje, et jahil käivad inimesed, kes tapavad vaid selleks, et endile sarved või kihvad või nahad seinale riputada. Aga proovi sa seda meest, kes "ei käi jahil liha hankimas" lihaportsust ilma jätta. No ei ole need mehed enam portsude jagamise juures nii väga oma endisel seisukohal ja võtavad omad lihaportsionid ikka naeratava näoga vastu.
Mina olen "oma jahikultuuris", nimetage siis seda kasvõi kultuurituseks, valinud esimesena põhimõtte, et ma ei tapa ühtki looma ilma põhjuseta. Ja kindlasti ei ole minul selleks põhjuseks trofee, mida seinale riputada. Ma käin ikka põdra, sea või kitsejahil eesmärgiga seda looma jahtida ja küttida ja kui tal on ka midagi trofeeväärilist, siis olen selle eest Dianale tänulik. Ja kindlasti jääb see "midagi" minu seina kaunistama koos heade mälestustega kordaläinud jahist ja toredatest jahikaaslastest. Kui ma tapan hundi, ilvese või rebase-kähriku, siis õigustan ennast sellega, et nende arvukust on vaja piirata ja ma kasutan nende nahad ära.
Seega kokkuvõtvalt - lihajahti ei maksa häbeneda, see on loomulik. Sest mis saaks veel loomulikum olla kui see, et jahil käiaksegi süüa hankimas ja kunagi ei kustutata elu lihtsalt lõbu pärast. Selle "lõbu pärast tapmisest", just nimelt tapmisest, mitte jahtimisest ega küttimisest, saavadki alguse meie jahikultuuris eksisteerivad derivaadid, nagu jägermeistri kõrva valamised ja "aukartuse kaotamine elu ees". Või oleme siis tõesti samamoodi kaotamas sidet loodusega, nagu Tiit Randveer kirjutab Hollandist, et kütitakse uluk ja jäetakse ta siis sinna vedelema. Sest keegi ei tarvita ju ilma töötlemata liha ometi toiduks