No on alles suured sisefileed nendel põtradel, et jagub kohe mitu rooga teha
Mina tegin laupäeval peale edukat jahti "Isandatele" jahimajas põdrarupse õunte ja vahukoorega. Isegi pann lakuti puhtaks ning külalisena jahis osalenud üks päälina restorani peakokk oli lihtsusest ja maitsest üllatunud.
Blogi ei pea, pilte ei teinud, kuid retsepti võin jagada:
1 põdra süda
1 põdra maks
1 põdra sisefileed
suured rohelised kõvad hapud õunad
sibul ja eesti küüslauk
must purustatud pipar
keskmise jämedusega sool
2 l vahukoort (võib teha ka hapukoorega, kuid maitse jääb vängem)
Kõik lihatükid sai tükeldatud ca 2*2 cm suurusteks tükkideks.
Puhastada kiledest ning tükeldada kõik komponendid. Õunad jätta sektoriteks (sibulaõunad näiteks 4-ks).
Pann kuumaks, õli või searasva ning süda praadima. Umbes 10 minuti pärast maks ja sibul küüslauguga. 5 minutit hiljem sisefilee õuntega.
Seejärel soola ning pipart maitse järgi (veidi võib olla äkkilisem kuna vahukoor tõmbab tagasi).
Paar minutit praadimist ning seejärel lisada vahukoor. Lasta koorel kergelt keema minna - kontrollida maitse üle (vajadusel lisada soola -pipart).
Edasi eemalda pann pliidilt, kalla pitsi külma valget viina ning naudi

.
Kui aga kopsudest rääkida, siis ega nendest miskit erilist hõrku teha ei saagi.
Kunagi kui naine jännata viitsis, siis kupatas kopsu ära, seejärel lasi koos seapekiga läbi hakklihamasina, praadis koos sibulaga pannil kergelt üle ning kasutas saadud massi pirukate täidiseks. Päris lihapirukas ta maitselt ei olnud, kuid tänapäevastest kaubanduses olevatest riisi täidisega ning liha aroomilistest pirukatest olid küll maitsvamad

.