igasugune vindi kuul on kordades rikošetialtim kui blondo või monolit vms sileda kuul (võib-olla 45-70govt on sileda tinakuuliga samal tasemel, ei oma kogemust) ja täpsuses pole sile laskemaal kuni 60 m millegipoolest viletsam kui vint, kuul jookseb nö ühte auku kui on kasutada normaalne sihik, mitte latt.kult kirjutas:... Vali õige kuul ja kaliiber ja ei rikoshetti see vindi kuul sileda kasutusalas midagist rohkem,aga on ometi täpsem! Kui oled rägastikus siis pole mõtet rääkida mingist 70+ m....
Aga kui rägastikust välja jõuad ja vaatad kuidas sead plagavad üle langi ca 100-150 m peal koera eest, siis siledaga olen kirunud küll ja küll ...
sax kirjutas: ... Teine teema- sea/põdra jaht, siledas rauas kah kuul. Koer võtab puu otsas istuvat nugist. Mida teeb "vindimees" ? Aga mina vahetan kiirustamata siledas rauas kuuli haavlite vastu ja toon nugise alla.
vindimees läheb laskma siga ja põtra. peaks ju suutma ikka otsustada mida laskma minnakse....
näituseks minu laika eelistas alati karusnahka ja tema sea või põdrajahile saamiseks tuli nugis ära kutsuda. Ja paugud ajus on loomade väljaajamiseks päris hea vahendkult kirjutas:... Vindimees astub uljalt edasi ,sest nugisega jantimise eest võid kaaslastelt jahi rikkumise eest "noomituse"saada!...

siledast on kuni 100 m korraliku sihiku puhul lasketabavus täitsa OK ja kombi puhul ka kokkujooks normaalne (mul 50 m mahuvad mõlemad rauad tollise ringi sisse), teine teema on üle 60-70 m distantsi puhul sileda kuuli ebapiisav energia, ei tapa enam sajal meetril.sax kirjutas:... kunagi sai tiirus ikka iga aasta näha mõnd uut kombimeest kes peale vintraua sisselaskmist ütles kavala näoga et "ma proovin siledast ka(100m)"
no aga mida seal proovida...