Tänane päev näitas, et metsateel öiseid lume alla sadanud hundude jälgi uurides peab püss olema käes laskevalmis ja sõrm päästikul
Lugu siis järgmine:
Kuna öösel oli piisavalt lund sadanud, ei õnnestunud meestel ühtegi kindlat notsude puhkepaika välja peilida
Lõuna paiku otsustasin piiri ääres ühe tiiru teha oma eileõhtuseid jälgi pidi. Metsa vahel ühe ristmiku peal märkasin oma eilsete autojälgede peal midagi. Lähemal uurimisel selgus, et ühes autojäljes olid notsu ja hundu jäljed, teises ainult hundu rada. Liikumise suund vastupidine minu tänase liikumise suunaga. Lükkasin auto teeäärde hange ja otsustasin neid jälgi pisut rohkem uurida. Igaks juhuks viskasin ka püssi õlale
Ca 100 meetrit tagasi jalutades leidsin koha, kus hundud olid teelt kõrvale keeranud naabrite jahimaale. Astusin nina maas tee peal jälgi uurides veel mõne sammu edasi. Kui siis pilgu tõstsin, oli minust ca 50 meetri kaugusel keset teed Suur Hunt, kes rahulikul sammul teed ületas

See juhtus kella ühe paiku päise päeva ajal.
Kuna püss oli rihmaga õlal ja padrunit polnud ka rauas, jäi üle vaid hetke nautida, kui suursugune loom oma teed läks

Elamus oli igaljuhul võimas
Üritasime küll mehi koondada ja hundu liikumise teed ära lõigata, aga täna oli õnn hundu poolel. Läbi mitme kvartali kulgedes jõudis ta üle vene piiri putkata
Loodan, et järgmine kord kohtudes olen ka mina kohtumiseks valmis