Hakati menetlema
Hakati menetlema
http://www.riigikogu.ee/index.php?page= ... oosseis=12 - riigikogu hakkas uut jahiseadust menetlema...
-
Re: Hakati menetlema
Pistrikujahi noored pole aega ja vaeva kokku hoidnud
Tublid!

- sammal.habe
samas ei näe kuskil Jahimeeste Mõttekoja või üldse ühegi süsteemivälise organisatsiooni arvamust jahipidamise asjus.
nii vaatabki keskkonnakomisjon oma kõrge mätta otsast, et eesti jahinduse peamine mure on pistrikujahi lubamise teema...
olen ühe keskkonnakomisjoni liikmega vestelnud ja sealne jahinduslike taustateadmiste puudumine lausa hämmastas.
aga noh, lihtsam on foorumis kraaksuda õhtuse õlle tagant kui oma arvamust mõtestatud vormis otsustajatele esitada.
nii vaatabki keskkonnakomisjon oma kõrge mätta otsast, et eesti jahinduse peamine mure on pistrikujahi lubamise teema...
olen ühe keskkonnakomisjoni liikmega vestelnud ja sealne jahinduslike taustateadmiste puudumine lausa hämmastas.
aga noh, lihtsam on foorumis kraaksuda õhtuse õlle tagant kui oma arvamust mõtestatud vormis otsustajatele esitada.
sammal.habe kirjutas:olen ühe keskkonnakomisjoni liikmega vestelnud ja sealne jahinduslike taustateadmiste puudumine lausa hämmastas. .
Äkki oskad viidata, mis ala-ja misssuguste "komisjonide" liikmetel ON teadmisi ja pädevust "omas" valdkonnas? Oma otseses töös puutun kokku projektidega, milledest 98%(sic!) on puudulikud. Ja ei midagi, elu läheb edasi

Beretta kirjutas:
Stenogramm http://www.riigikogu.ee/?op=steno&stcom ... 1358236649 on päris huvitav lugemine.
Millega tegeles EJS juhtkond sel ajal kui Varblane on-line`s Riigikogu tööd juhendas?
Stenogramm http://www.riigikogu.ee/?op=steno&stcom ... 1358236649 on päris huvitav lugemine.
Millega tegeles EJS juhtkond sel ajal kui Varblane on-line`s Riigikogu tööd juhendas?
Ja mis tähendab öelda hüvasti
kärmele ponile ja jahile?
Elu lõppu ja kiratsemise algust
Pealik Seattle?
kärmele ponile ja jahile?
Elu lõppu ja kiratsemise algust
Pealik Seattle?
H:Owl kirjutas:Beretta kirjutas:
Eks ikka surusid Kortsu Tõnist vastu maad ja teipisid ta suud.
See mida teisipäeval menetleti oli viie mehe seadusemuudatuse eelnõu.
Uus jahiseadus alles jõuab Riigikokku.
Kõrvalseisja jaoks on paras pudru kokku keeratud - üks eelnõu parandab vana ja teine on uus seadus.
Umbes nii, et enne pead hoolikalt süvenema - kumb parasjagu jutuks.
Kõrvalseisja jaoks on paras pudru kokku keeratud - üks eelnõu parandab vana ja teine on uus seadus.

- sammal.habe
see, millele esimeses postituses viidati, on uue Jahiseaduse eelnõu, mis parasjagu RK Keskkonnakomisjonis. tõepoolest, hoolikalt peab süvenema 
esimene silmatorge: kiiresti vaadates (seletuskiri, ptk 6.4) selgub, et RMK oksjonidest tuletatakse sujuvalt eesti jahinduses liikuvad summad ja numbrid, mida jahimehed olla nõus maksma.
samas stiilis väiteid leiab seletuskirjast teisigi, paraku ajapuudusel pole mahti süveneda.

VR kirjutas:See mida teisipäeval menetleti oli viie mehe seadusemuudatuse eelnõu.
esimene silmatorge: kiiresti vaadates (seletuskiri, ptk 6.4) selgub, et RMK oksjonidest tuletatakse sujuvalt eesti jahinduses liikuvad summad ja numbrid, mida jahimehed olla nõus maksma.

Ühe põdra, metssea ja metskitse küttimise hinnaks kujunes keskmiselt vastavalt 439, 219 ja 109 eurot. Kui need numbrid üldistada kogu Eestile, siis Eesti jahimehed oleksid valmis maksma nimetatud ulukite küttimise eest kokku viis miljonit eurot.
samas stiilis väiteid leiab seletuskirjast teisigi, paraku ajapuudusel pole mahti süveneda.
Oskan vaid küsida MIDA V...U???? 
Ainult,et herr Sammal kommenteerib nagu Õhtuleht juba........olulisema jätab lisamata
........Eelnevasse tuleb siiski suhtuda selliselt, et üldjuhul olid oksjonite võitjateks jahiturismi teenust pakkuvad ettevõtted, mistõttu ilmselt ei peegelda see n-ö tavajahimehe tegelikku maksevõimet
Küll aga on jah selgesõnaliselt mõista antud kuhu see seadus tüürib.

Ainult,et herr Sammal kommenteerib nagu Õhtuleht juba........olulisema jätab lisamata

........Eelnevasse tuleb siiski suhtuda selliselt, et üldjuhul olid oksjonite võitjateks jahiturismi teenust pakkuvad ettevõtted, mistõttu ilmselt ei peegelda see n-ö tavajahimehe tegelikku maksevõimet
Küll aga on jah selgesõnaliselt mõista antud kuhu see seadus tüürib.

Viimati muutis andrus, K Jaan 16, 2013 9:19 pm, muudetud 1 kord kokku.
jahismurf
Välek kirjutas:H:Owl kirjutas:Beretta kirjutas:
Mitu tsiteerimist ühte otsa ja jääb mulje, et v ar b l a s e (väikese tähega, minu sõrendus) kohta ütles keskit Beretta. Olen vait nagu kult rukkis. Ma ei ole miskit sellist ütelnud. Olge tsiteerimisega ettevaatlikud.
Grumpy old man
Beretta, saatsin privaatsõnumi.
- sammal.habe
nu ma ju mainisngi, et esimene silmatorge 
hea, kui see paneb kaasforumante jt. kodanikke põhjalikumalt tekstidega tutvuma.
huvitav, kuhu kadus helisummuti teema JS eelnõust?

hea, kui see paneb kaasforumante jt. kodanikke põhjalikumalt tekstidega tutvuma.
huvitav, kuhu kadus helisummuti teema JS eelnõust?
andrus kirjutas:...
...
sammal.habe kirjutas:samas ei näe kuskil Jahimeeste Mõttekoja või üldse ühegi süsteemivälise organisatsiooni arvamust jahipidamise asjus.
http://www.riigikogu.ee/index.php?op=em ... d35dc052f& - Täitsa olemas ju... ?
Helisummuti on nagu kõige valusam kaotus? 

- sammal.habe
menetluskäigus ei ole veel ühtki arvamust peale kõikvõimalike pistrikujahi organisatsioonide omade.
loodame, et varsti tuleb ka mujalt
minu jaoks pigem näitena, kuidas ettepanekud JS eelnõust tasahilju kaovad. silmad tuleb lahti hoida - mis veel vaikselt muutuda võib?
loodame, et varsti tuleb ka mujalt

tihane kirjutas: http://www.riigikogu.ee/index.php?op=em ... d35dc052f& - Täitsa olemas ju... ?
minu jaoks pigem näitena, kuidas ettepanekud JS eelnõust tasahilju kaovad. silmad tuleb lahti hoida - mis veel vaikselt muutuda võib?
puugi kirjutas:Helisummuti on nagu kõige valusam kaotus?