Pole siia teemasse mõnda aega midagi kirjutanud (keegid jahilugusid eriti avaldada ka ei taha). Nagu miskit ei toimukski, aga võta näpust, kogu aeg toimub.

Üks "kena"verejälg oli Karul. Oli pühapäevane õhtu. Olin ühe sõbra juures jahis, sõber lasi väga vara õhtul kiirelt sea ära ja juba hõõrusin käsi, et saab lõpuks ometi varem magama ja järgmine päev tuleb normaalne, aga võta näpust. Mingi hetk tuli kõne, et naabrid lasid suvirapsis üksikut suurt siga, verd palju ja siga läks ära. Otsisid kolme mehega 1,5h ja mida pole, on surnud siga. Oli palju verd ja siis nagu noaga lõigatult põllust veri kadunud. Karu mul kaasas polnud ja sai see linnast ära toodud. Läksime kohale ja oligi nagu räägitud palju verd üle põlve kõrgusel, raps pea kubemeni. Lasin Karu jäljel lahti ja see oli segaduses, palju olid inimesed läbi trampinud ja pani esimese hooga vastupidi minema ja siis keeras rajalt ära. See hetk ma kirusin endamisi, et krdima „terjer“ ja selle keev veri. Poisil vedru üleval ja keris seda maha. Läks mööda põldu ühe loduni välja, ligi 800m, siis keeras otsa ringi ja tuli tagasi. Ma jõudsin juba minna kontrollima, et äkki ikka ongi siga sealt läinud, kuna meil ka puudus ülevaade, et kuhu ikkagi edasi läinud on kohast, kus siga oli seisatanud ja kust alates veri kadus. Ma jõudsin mingi hetk Karu läbi käidud raja peale ja vaatan, et seal pole ju siga olnud. Karu jõudis vahepeal juba teisteni tagasi ja ei liigutanud edasi lillegi. Teised hakkasid arvama, et ju ikka ei saa miskit ja et mis teha ja kuidas olla. See hetk oli kokku koos minuga põllus 5 inimest ja koera ajab selline sagin ja mulin segadusse, ma tean seda. Ütlesin neile, et võtaksid vaiksemaks ja laseks koeral olla. Jõudsin tagasi, jalad kubemeni läbimärjad, kastene raps oli oma töö teinud ja utsitasin Karu, et otsi otsi. See mõjus, tegi kohe seal viimases kohas, kus veri oli, tiiru ja aidaa, sirgelt põllu ääres võsaribani, läbi sealse kraavi ja üle taga oleva põllu ja selle ääres metsa. Siis ületas veel korra üht kraavi ja natukese aja pärast lõi oma bassihääle lahti. Ma püss seljas hakkasin kohe jooksuga sinna poole liikuma. Võsa, rägu, kõrge hein, veetakistused, need said ületatud ja kui vaatasin gepsu järgi, et maru lähedal juba peab olema, oli tõsine rägu (nõgesed, paju, toomingas, vaarikas) ees, kuulsin Karu liikumist ja siis suuremat raginat, mis seale kuulus. Nii me siis seal liikusime, siga koos Karuga, kuni sain jooksuga ühel lagedamal kohal ligemale juba, kui siga otsustas Karu rünnata. Mul taskulamp (täitsa öö oli selleks ajaks käes) ühes käes, mis toetas püssi, teises rippus geps ja nii ma tegin kiirelt kaks lasku, kui siga koera ründas. Esimene läks arvatavasti mööda, teine juba pihta. Selle peale siga otsustas ikka lahkuda, Karu kohe tal järel. Ei läinud palju, kui otsustas uuesti mind ja Karu rünnata, sain veel teha lasu, mille peale siga maha istus, siis tegin viimase lasu, mis sea pikali pani. Oi see oli jälle üks adrenaliinilaks. Märkasin, et siga oli nii närvis olnud, et suu oli vahus. Tunnen, et ma ise ja ka Karu on rahulikumaks muutunud sellistes olukordades. Karu ei tikkunud siga kakkuma, paar tiiru küll ronis talle oma kõigi nelja jalaga peale, mida ta eriti ei tee ja lakkus siga, aga see oli ka kõik. Ma ise tunnen, et olen õppinud paremini tajuma, kus vahetult enne lasku koer on ja seda kõike selles suhtes ohutumalt tegema. Pilti ei läinud pärast tegama, siis oli minu ainumas mõte, et saaks vaid kiirelt magama, et tööl vastu võtta järjekordne sinine esmaspäev koos rohke kohviga.

Ahjaa, laskja oli siga tabanud turjapehmesse ja siga oli selline 3a paras kuldijunn.