Mis point teil nende sääskedega on

. Ma olen pidanud sel aastal ( erakordselt vähese-sääse-aasta ) BEN'S-i loetud vähesed korrad kasutama. BEN'S-i pudelist jätkub targa kasutamise korral vähemalt paariks hooajaks. Tunniks ajaks pole mõtet ju üldse mingit tõrjet endale peale panna, et hiljem muretseda, kas ja kuidas tervisele mõjub. Lugesin neid DEET-i ründavaid artikleid ja nn teaduskatseid. Väljatoodud kahjulikud numbrid on kukalt karatsima panevad, ainult et aluseks on võetud 7ml toimeaine kandmine käsivarrele. Katsuge järgi teha.

Viiendik pudelit BEN'S-i käsivarrele, kes ära teeb, konjak minu poolt ( koos pistame pintslisse ja arutame teemal sääse verejanulisus ja muud jahinduslikud filosoofilised küsimused

). Tilkagi tõrjet ei tohi maha valguda, kõik peab jääma käsivarrele ja peale peab kandma ühe korraga.
Kui tõsisemalt rääkida, siis DEET on üks tõhusamaid sääsetõrje toimeaineid ja tootjate võidujooks käib selle peale, et kes suudab kauem toimeainet naha pinnal hoida,ilma et see imenduks ja samas naha pinnal võimalikult kaua püsiks ja võimalikult aeglaselt lenduks. Samas ei ole mõtet teda ka naha pinnale kinnistada, sest DEET peaks sääse retseptorid ummistama enne sinuni jõudmist ehk ta peaks ikkagi tasapisi lenduma. Siit ka paradoks, mida rohkem DEET-i, ei tähenda, et kauem kestev kaitse. Siit ka põhjendus, miks BEN'S pöördus kiirelt 98% pealt tagasi 95% DEET sisalduse peale. Ülejäänud 5% on abiained, mis peaks aitama toimeaine kauemat nahal püsimist ja õigel kiirusel lendumist.
Mis puutub plekkidesse rõivastel, siis ise ei ole suutnud jahirõivastele ( Härkila ja Cabelas ) veel ühtegi plekki tekitada. Lased paar sortsu mütsi peale ja kukklasse, tõmbad kuklalt ette kaela ja lõua ning põskede peale ja ongi kõik. Kui maski kasutad, siis lased maskile. Mis puutub grillimisse, siis tavaliselt lasen paar pihustitäit sokkidel ( et laua all ei näriks ) ja ongi kõik, ei pea ju ennast üle kere kokku määrima.
Päeva nipp: vajuta pump spray pumbale järsult, tekib kiire tugev surve ja vedelik pihustub paremini, ei teki juga.