Pliihaavlite keelustamine veelinnujahil
Re: Pliihaavlite keelustamine veelinnujahil
Vahetatavate tšokkidega relvadelt ei maksa seda liiliamärki otsida, neil määrab kasutussobivuse ära tšokk. Neil aga universaalset märget pole, see tootjati erinev. Kõige kindlam on uurida relva kasutusjuhendist, kuidas markeeritakse, kui sealt targemaks ei saa, siis tootja kodulehelt või relva müünud kaupmehe käest. Enne terashaavli kasutamist ole 100% kindel, kas relvast saab terashaavlit tulistada.
Mart kirjutas:Vahetatavate tšokkidega relvadelt ei maksa seda liiliamärki otsida, neil määrab kasutussobivuse ära tšokk. Neil aga universaalset märget pole, see tootjati erinev.

Toz 34 sellised märgid. Mida need siis tähendavad?
-
Mis number need terashaavlid peaks pardijahiks olema? Või õigemini mitu mm läbimõõtu.
Ma ei kuuluta tõde. Avaldan vaid arvamust.
Andrus Michelis kirjutas:Mis number need terashaavlid peaks pardijahiks olema? Või õigemini mitu mm läbimõõtu.
Lugesin kakukese poolt lingitud teema läi ja Kindsigo soovitab 2 numbrit väiksemat moona kasutada. Ehk kui praegu kasutad nr. 5 (3,0mm.), siis nüüd peaks kasutama nr. 3 (3,9mm.)
Ise olen kasutanud ka nr. 4 (kui eelmine hooaeg nr. 5 Trapperis otsa oli saanud

Mina oma relvalt ka märki ei leidnud, aga tšokil kirjas LEAD. Järelikult ei tohi siis terashaavlitega lasta. Jama küll, hanejahti ei saagi ametlikult 

Ostsin eelmine nädal paki pardi padruneid, aga ma ei teagi, kas need on siis pliihaavlid või terashaavlid, ja pakendilt ka välja ei lugenud, oskab keegi aidata ?? :O
-
Tšokid tasuks korraliku digiriistaga üle mõõta üllatuste vältimiseks!
Minu Frankonia Gladiusel numbrid sellised:
tehas markeering tegelik
18,5 IIIII 18,35 - 1/4
18,25 IIII 17,95 - 1/2
18 III 17,65 - 3/4
17,75 II 17,50 - 1,0
17,5 I 17,15 - 1 1/4
Mõõdetud siis spetsialisti poolt korraliku digiriistaga.
tehas markeering tegelik
18,5 IIIII 18,35 - 1/4
18,25 IIII 17,95 - 1/2
18 III 17,65 - 3/4
17,75 II 17,50 - 1,0
17,5 I 17,15 - 1 1/4
-
Kus kohast sa sellise riistaga spetsialisti leidsid?
Ma ei kuuluta tõde. Avaldan vaid arvamust.
Peale plii ja terase vlmistatakse haavleid ka muust materjalist(antimon jne,)on kellelgi kogemusi taolistega?Äkki relvavahetuse probleem jääks ära.
Alati on rohkem kui 2 võimalust!
- aadu kadakas
Välek kirjutas:Toz 34 sellised märgid. Mida need siis tähendavad?
Mul täpselt sama "pill". Oma väheste (tänaste) teadmiste põhjal olen aru saanud, et terast saan lasta alumisest rauast ehk pooltšokist, mis peaks 0,5 mm olema. Ülemine (täistšokk) paraku ei sobivat.
Ei tea kas segadusest haavlitega või lihtsalt kehvemast lennust tulenevalt, aga tänavuaastane avajaht oli kõvasti vaiksem ja jäi Pärnumaal minu ja paari kolleegi jaoks kesisemaks.
Üllar Tamm kirjutas:Tšokid tasuks korraliku digiriistaga üle mõõta üllatuste vältimiseks!
tehas markeering tegelik
18,5 IIIII 18,35 - 1/4
18,25 IIII 17,95 - 1/2
18 III 17,65 - 3/4
17,75 II 17,50 - 1,0
17,5 I 17,15 - 1 1/4
Kas mõõtsite ära ka raualäbimõõdu? Ilma raualäbimõõtu teadmata ei ütle need numbrid ju mitte midagi.
Aadule- Mina üksi, kibe tõde..... ehk kaheraudsest on saanud üheraudne.
Lohutuseks ainult niipalju, et proovisin täna Remingtoni moona nr 3 . 25 meetri pealt nõrgast tsokist nii hõre haavlivihk, et ajab nutma.
Lohutuseks ainult niipalju, et proovisin täna Remingtoni moona nr 3 . 25 meetri pealt nõrgast tsokist nii hõre haavlivihk, et ajab nutma.
Grumpy old man
-
Mõõdetud sai ainult tšokid kvaliteetse diginihkatsiga. Minu arust ei ole raua läbimõõt nii määrav, tähtis on just tšoki mõõt ehk kui tihedalt laeng raua suudmes kokku surutakse. Kindluse mõttes kasutan terashaavlitega ainut kahte alumist tšokki.
Tänase päeva kogemustest siis:
- Keskmiselt laskemaalt korraliku tabamuse saanud pardi teeb teras ikka väga katki
padruniks Mirage hunting steel shot nr. 2 35g, lastud 1/4 tšokist, laskeulatuses vahet pliiga ei täheldanud.
-Õhtul peale partide nülgimist jõin hoovi peal kohvi ja vares tuli sauna juurde kase latva ülbama. Tekkis mõte proovida, maja nurgast kaseni ca 45 meetrit. Lükkasin ülemisse 1/2 tšokiga rauda Remington Nitro steel nr. 2 34g, vares kukkus ladvast tiiki. Pidin teis ainult natuke ujuma õpetama, sellelt maalt laeng kohe ei tapnud. Eks oma rolli mängisid ka peened ladvaoksad ja puulehed.
Tänase päeva kogemustest siis:
- Keskmiselt laskemaalt korraliku tabamuse saanud pardi teeb teras ikka väga katki

-Õhtul peale partide nülgimist jõin hoovi peal kohvi ja vares tuli sauna juurde kase latva ülbama. Tekkis mõte proovida, maja nurgast kaseni ca 45 meetrit. Lükkasin ülemisse 1/2 tšokiga rauda Remington Nitro steel nr. 2 34g, vares kukkus ladvast tiiki. Pidin teis ainult natuke ujuma õpetama, sellelt maalt laeng kohe ei tapnud. Eks oma rolli mängisid ka peened ladvaoksad ja puulehed.