Saksa vint
-
olen kusagil telesaates kuulnud sellist lauset, et "Ärge seda kodus järgi proovige!" Üldjuhul vintpüssi lõhki ei lase kui ei lae jahipüssirohuga või kui ei ole rauas võõrkeha. Aga kui rauas teine kuul sees ja lased teise järgi siis 99,9% oled relvast ilma see 0,1% võib juhtuda ilmselt siis kui rauas olev kuul on kohe padrunipesa juures ja jääb juba enne lasku järgmise kuuliga kontakti aga isegi siis ei julgeks läheduses olla. olen näinud vanu vene MC kal. 5,6 millel on tene kuul teisele järi lastud ja raual oleks nagu sõrmus peale pandud, sihuke ilus võru on välja punnitanud ja ometi väga jäme raud ja nõrk padrun. Kui kellelgi huvi järgi proovida siis lugege uuesti esimest lauset. Eile olid vastlad ja lasin vist liiga pika liu, kuidas teil läks?
naised saunas rääkisid
Ei tea isegi ,kuidas sai üle elatud need lapsepõlve karmid mängud. Märgunud ja kuivatatud (kokku kleepunud) püssirohi lõi luku tagant sellise vingaaliga välja, et luku nupuga hoob rebiti luku küljest ära.Lukk ise lendas kaenla alt läbi.He et puusalt lastud.Raud terve. Paistab et lukk nõrgem kui raud.
Mul oli vene vindiga selline kogemus, et puhastades jäi kalts sisse kinni ja polnud muud teha, kui padrun rauda ja tuld.Hoidsin igaks juhuks pea kohal juhuks, kui midagi lõhkema peaks.litakas käis ülikõva. Vajutas lukule ja lukku stoperdanud raua puutepuntile väiksed vaod sisse.Järelikult oli surve metsik. Katsetasin ka poole koguse püssirohuga kestas.Panin väikse tropi ette ja kuuli asemel lükkasid rauda raudvarda Laskisi küll.
Hundist toakoera ei saa.
-
Kutsun üles suhtuma tulirelvadesse suurema ettevaatuse ja hoolikusega. Äkki ei peaks üldsust teavitama oma eluohtlikest katsetest?
(minu kogemused lõhkevate ja plahvatavate asjade valdkonnas: karbiidipommid, trotüül, ammoniit, KPVT 14,5 mm, DšK 17,7 mm, F-1, RPG-16, AGS -17, nendest siin listis ei räägi)
(minu kogemused lõhkevate ja plahvatavate asjade valdkonnas: karbiidipommid, trotüül, ammoniit, KPVT 14,5 mm, DšK 17,7 mm, F-1, RPG-16, AGS -17, nendest siin listis ei räägi)
-
Kaupo Kindsigo kirjutas:Kutsun üles suhtuma tulirelvadesse suurema ettevaatuse ja hoolikusega. Äkki ei peaks üldsust teavitama oma eluohtlikest katsetest?
Kaupo mõttega nõus. Ei maksa õli tulle valada. Kui siin voorumis aint asjasse puutuvad kodanikud oleks siis aga võimalik, et kasuks tuleks. Ma küll suurema lugupidamisega ja ettevaatusega suhtun pauktehnikasse(püssid siinhulgas) kui teadmine/konkreetsed näited silme ees.
Natuke ka demineerimist nuusutand ja tean mis irmus jõud nende pulbrite sees peidus on.
-
Probleem
Garl Gustavile optikat paigaldades katab optika jalg osaliselt ära relva numbri. Kas kellelgi on kogemust kuidas käituda.Politsei arvas, et tema ka ei tea.
Egas elevant pole siga!
-
Relva numbri rikkumine või ümbertegemine,peaks vist olema väga paha tegu.Ilmselt tuleb sinna valmistada spetsiaalne pakk , neljast punktist kinnitusega ja numbri kohal väljalõige. Alus olemas ja number näha ning rikkumata. Relvameistrile usun ei ole see probleemiks. Võib-olla on mõnel paremaid kogemusi ?
Minu Gustavil on optika peal ning relvanumber samuti ilusti loetav. Mis firma oma jalg on kahjuks ei oska öelda, kuna oli relval juba ostes peal. Paigaldanud olevat hr. Nurk Tallinnast. Minu arust oli sellest mehest ka juttu, et tuleb kuskilt Tartu mnt. jalgrattapoest küsida. Samuti on relval raud lühemaks tehtud ning enda käe järgi kaba tehtud, padrunisalv ümber ehitatud. Kõik see olevat tehtud Nurga poolt. Vähemalt eelmine omanik nii väitis. Minule isiklikult tehtud töö väga meeldib ning olen relvaga rahul.
ikka lõbusalt
-