Käsitulirelv

Siin oleks tore vahetada mõtteid jahirelvadest , nende headest ja ka halbadest külgedest .
Milline relv millise jahi jaoks jne.
Vasta
Kasutaja avatar
TiitR
Postitusi: 1172
Liitunud: L Aug 25, 2007 12:44 pm

Re: Käsitulirelv

Postitus Postitas TiitR »

jahipyss kirjutas:
TiitR kirjutas:Tegelikult kui sa kedagi oma "suurekaliibrilisest" püstolist/revolvrist eelnevalt haavanud pole, emiselt põrssaid sülle üritanud võtta vms., siis ei tohiks sind kui metsas uitajat keegi rünnata...


Siinkohal rõhutaksin veelkord seda lõiku. :wink:
mis vajaduse korral aitaks kas ootamatult käituva, haige või jahi käigus vigastada saanud looma (korduvalt sattunud kogemata jahimeestega samasse piirkonda) käest vigastusteta/eluga pääseda




Panin jah tähele, et muutsid vahepeal oma eelmist postitust, kuid see selleks :D . Sellega on ka jälle selline asi, et ilmselt kolad sa siis päris tihti ajujahti ajal metsas ringi? Meil on näiteks kohalikel marjulistel/seenelistel vist jahikalender sama peas kui jahimeestel ja pole meie veel ühtegi sellist ajujahis ootamatult "tabanud" :mrgreen: ..ja kui mõni ongi uudistama tulnud, et mis te siin metsatukas toimetate ja vastuse peale, et peame jahti, siis võtab oma korvi ja läheb mujale.
Aga ikkagi jääb õhku rippuma väike küss, et millega sa siis tegeled, et niimoodi koos jahimeestega metsa satud? :roll:
Ten
Postitusi: 161
Liitunud: K Mai 13, 2009 10:06 pm

Re: Käsitulirelv

Postitus Postitas Ten »

puugi kirjutas:Enese ja vara kaitseks mõeldud relvaga lähed kellegi jahimaale seenele? :shock:


Sa ei usu,aga võid isegi marju korjata!Ja täiesti seaduslikult.
jahipyss
Postitusi: 97
Liitunud: T Mai 13, 2008 1:37 pm

Re: Käsitulirelv

Postitus Postitas jahipyss »

:lol:
Viimati muutis jahipyss, E Veebr 10, 2014 12:15 pm, muudetud 1 kord kokku.
puugi
Postitusi: 1479
Liitunud: E Mär 05, 2012 7:08 pm

Re: Käsitulirelv

Postitus Postitas puugi »

Ten kirjutas:
puugi kirjutas:Enese ja vara kaitseks mõeldud relvaga lähed kellegi jahimaale seenele? :shock:


Sa ei usu,aga võid isegi marju korjata!Ja täiesti seaduslikult.


Ma täitsa usun seda,et kohati võib isegi marju seaduslikult korjata.Aga on väga palju eramaa omanikke kes isegi marju ei luba korjata,rääkimata veel sellest,et enesekaitsega tegeleda.Ma pärast uurin järele kas meie kuulsamad loodusfotograafid ka veavad endaga tõsiseid kahureid kaasas?Mingi ütlus on olemas,et kui karu kardad ära metsa mine. (b)
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Re: Käsitulirelv

Postitus Postitas baddmann »

puugi kirjutas:...Mingi ütlus on olemas,et kui karu kardad ära metsa mine. (b)


Iseenesest õige ütlus, aga ... äkki kui seaduslik käsitulirelv kaasas, siis ei karda karu, isegi ilma laskmata ei karda ? Ilma selleta aga enesetunne oluliselt kõhedam ? Jahimeestel on küll olemas palju praktilist kogemust olukordade kohta, kus mõni metsloom, ütleme, haavatud siga, ründab või mitte, kuidas ta ründab, millises olukorras peaks kartma ja millises mitte, kuid mittejahimeestel seda kogemust nii iseenesestmõistetavalt SELLISEL kujul ei ole.

Sai ka kunagi soetatud .357 enese ja vara kaitseks (riburadapidi pikki torusid juba ootas kapis ees tol ajal), veidi aega viitsis varjatud kujul kaasas kah vedada mõnel pool liikudes, nüüd juba ei tea kui kaua peamiselt vedeleb relvakapis ja kogub tolmu. Oh jah, talvisel seajahil mõnikord võtan kaasa, et saaks kah veidi tuulduda jms, äkki läheb enesekaitseks vaja kuskil tihedate kuuskede vahel. Ilmselt see hirmutunne, mis pani omal ajal soetamisprotseduure läbi tegema ja revolvrit ostma, läks lihtsalt üle. Kuid kui läks üle, siis see on ju kah põhimõtteliselt hea tulemus, või kuidas ?

BM
puugi
Postitusi: 1479
Liitunud: E Mär 05, 2012 7:08 pm

Re: Käsitulirelv

Postitus Postitas puugi »

Ega ma otseselt midagi halba sellega mõelnud.Kui mees oma fotokaga häid pilte tahab teha on tegelikult aja küsimus millal tal seda vaja läheb.On omalgi kult tagumiku katki teinud ja oli ta eelnevalt haavatud.Ja samas nagu paistab jutust on tegu mehega kes palju metsas toimetab.Selline tegelane peaks,siis ikka mõne kobedama revolvri ostma.Enamasti aitab lihtsalt paugust õhku.
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Re: Käsitulirelv

Postitus Postitas Pauli »

Enesekindluse hankimine on muidugi tore, aga kui ma mõtlen kaameraga ringi kolistamisele siis ... Hüpoteetiline situatsioon: kükitan põrsastega emisest mõne meetri kaugusel ja muudkui pildistan, kui emisel korraga üle viskab ja otsustab mind minema kupatada. Üks käsi toetab objektiivi ja teine näpib fotoka seadenuppe ja päästikut. Millise kehaosaga ma peaks nüüd revolvri haarama :M

P.S. Situatsioon oli hüpoteetiline ja küsimus retooriline, nii et vastata pole vaja :roll:
Ei, see ei ole Rio de Janeiro, see on hoopis midagi hullemat.
jyri

Re: Käsitulirelv

Postitus Postitas jyri »

Eks ole ka veel suuremaid kaliibreid. Aga muuseas kui .357 mag-ga on saadaval ka sama mudel aga .38-ga, siis saab sellel padrunipesa veits sügavamaks puurida ja kasutada ka .357 mag. moonaga ( igat .38 ümber teha ei saa- konstruktsioon ei pea vastu). Käes hoitud ja pauku tehtud, nii et pole kuulujutt.
Aga arvan ikka, et suure kaliibriga käsirelva "ulukivastaseks hädakaitseks" soetamise vajaduse taga on sama põhjus, mis mõnesid sunnib ostma hiigelsuuri maastureid. Mitte metsas käimiseks ( seal istutakse kohalike LADA-desse ümber) , sest nad ei mahu mööda sihte sõitma, vaid lihtsal omamiseks (y) .
Oma paariaastatagune kogemus- koerad ajasid Veebruaris talveunest ülesse emakaru ( ca. 200kg) koos pätakaga. Üks koer pani pätakale järgi, teine "töötas" minu ees emakaru. Näljast ja just talveunest vägisi äratatud. Minust max. paarikümne meetri kaugusel. Raadiost soovitati teha pauk õhku. Hoides püssi igaks juhuks laskevalmis, tegin 2 pauku 22Mag-st revolvrist õhku. Ja karu oligi kadunud!Minust vastassuunas.
Nii et "ainult täis.... ei leia oma fix-ideele seletus/põhjendust" .
See siis minu arvamine/ veendumine, mida lubab omada ja levitada Eesti PS paragrahv 45 muideks (b) .
Kasutaja avatar
sammal.habe
Postitusi: 1180
Liitunud: P Jaan 04, 2004 7:43 pm

Re: Käsitulirelv

Postitus Postitas sammal.habe »

ma esimese hooga pakuks enesekaitseks paari RGD-käsigranaati vöö vahele. palju tummisem teema ikka kui miski pistol. :VS

kui see teema oleks tõesti oluline, käiksid ju kõik eesti metsakorraldajad jm. igapäevaselt metsi pidi müttajad ringi hambuni relvastatult.
miskipärast pole kuulnud, et kellelgi tarvis oleks olnud. kuigi need mehed on igapäevaselt metsas ja loomadega kokku puutuvad.
veider on vaadata, kuidas täismehed sellise pseudoteemaga õhinal kaasa lähevad.
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Käsitulirelv

Postitus Postitas sooviku »

Just!Mina olen oma töömehe ea praktiliselt iga päev metsas olnud,ka vabad päevad.Selle aja jooksul( ca 35 aastat)on olnud üks kord,kus mind siga külili lükkas.See oli jahi käigus ja mingit pistulit poleks ma küll seal välja jõudnud võtta.Tööl ja nii sama seenel käies pole küll juhust olnud,et mõni elukas mind ää süüa oleks ähvardanud.Ja selle aja jooksul on igat sugu loomi nähtud nii lähedalt kui kaugelt.Kuulnud olen,et mõni metsamees on vaikselt toimetades karuga ninapidi kokku juhtunud.Aga see on ka jäänud mõlemapoolseks ehmatuseks ja muud ei midagi.
Naine võib olla,koer peab olema!
Välek
Postitusi: 1365
Liitunud: P Mär 06, 2011 8:25 am

Re: Käsitulirelv

Postitus Postitas Välek »

Pauliga igati nõus, kuna rünnaku korral ei oleks mitte midagi mahti teha. Ise sattunud korra seale peale nii, et siga oli kuuse taga 10 sammu kaugusel magamas. Püss oli käes valmis, - teadsin, et ta kuskil läheduses on. Koer võttis sea üles- sattusime korraga talle niiöelda pesasse... Põhimõtteliselt oli nii- käis ragin, hetk hiljem oli laika ees, kohe siga järel, mõlemad 2 sammu kauguselt eest läbi. Minu reaktsioon "ot, misasja, k..t tuleb peale, ot.. ma nüüd hakkan laskma, pagan, nii kiirelt läheb" Paugu sain juba eemalduvale seale teha 15 meetri kaugusel ja seegi läks mööda. Käed, jalad tudiseksid enamustel, (minul kaasaarvatud) kui "koll" nina eest läbi tuleks. Ei päästaks siin mingi relv. Mõtteaineks vaadaku jahipyss seda videot, kus rünnakuks oldi valmis. http://www.youtube.com/watch?v=tEIGqD80N6U
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Re: Käsitulirelv

Postitus Postitas Beretta »

MEHED! Üks noor mittejahimehest hakatis kirjutab siin asjadest millest ta suurt midagi ei tea ja meie läheme leili. Meie ainuke mure peaks olema, et sellised vennad relvaluba ei saaks. Tõesti ei tahaks metsas temaga kokku sattuda, võib iga krabina peale teab mida teha.
Grumpy old man
Kasutaja avatar
Olgerd
Postitusi: 787
Liitunud: P Apr 09, 2006 5:16 pm

Re: Käsitulirelv

Postitus Postitas Olgerd »

Igaühe vaba valik, samuti on igal inimesel erinev hirmulävi. Tuleneb see siis teadmatusest või lihtsalt inimese eripärast. Ei saa aru, mida kanged mehed siin tõukavad, kui see inimesele kindlustunde tagab metsas liikudes, siis andku ainult minna.
Kasutaja avatar
aadu kadakas
Postitusi: 1469
Liitunud: T Veebr 16, 2010 2:21 pm

Re: Käsitulirelv

Postitus Postitas aadu kadakas »

OT! Jahipyss on toonud sellesse teemasse mingid huvitavad nüansid, mis ausalt öeldes minu tolerantsuse piire parajalt palju kompavad. Nii jahimehe kui inimesena. See on üks paljudest olukordadest, kus muidu ilusal pildil on midagi valesti. On`s tegu nüüd personaalse lihtmurega või sooviga miskit mõttelaadi hoopis kangutada - võta nüüd kinni?
Maakeeli oleks mu praegune seisukoht, et poolkõva pole hea variant. Ühe käega sooviks küll "metselajaid silitada", kuid teine käsi on triklil...
Kui tekib soov jahimeheks hakata, siis usun, et küll ka siin antakse palju häid nõuandeid.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Käsitulirelv

Postitus Postitas kakuke »

Ma ei saa aru, mis kisa ja soga selles teemas on. :M Mõni tahaks kohe nagu vägisi riigipeaks, psühholoogiks, politseinikuks, keskkonnainspktoriks või ma ei tea, vist mõisavalitsejaks hakata?
:roll:
Teema on käsitulirelv ja kellel sellel teemal miskit asjaliku öelda pole, siis võiks natuke veel kannatada, kohe kohe on 1 okt käes ja võimalus oma verbaalset osavust näidata ühisjahtides (seal on neid kõvasid mehi väga palju, eriti jutu järgi). ;)
Teemast rääkides, siis ma ei tea relvadest enese ja vara kaitseks midagi, eriti suurtest kaliibritest, millega võimalik ka vajadusel ulukit surmata ja seega selles teemas sõna sel teemal ei võta.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Vasta