Postitan siia, kuigi kedagi maha ei lasknud. Mõtlesin teiste teemade alla panna, aga rajakaamerat mul ei ole ning fotojahi alla puurifotot panna ei sobi. Aga päev läks korda.
Sügisest peale on kastlõks kodu juures metsatukas, majast ehk 150 meetrit. Ei ole suur lõksutaja ja saak ei ole hea. Söödaks on enamasti kana. Saagiks põhiliselt kassid, oma kass vist juba 5 korda. Aga korra ka nugis. Varasematel aastatel on ka rebast ja mäkra saadud. Aga pole hullu, mu eesmärk ongi vaid kodu ümbert kanavargaid vähendada. Põhitöö teevad selleks ära väiksed Connibearid.
Pühapäeval tuli meid vaatama ilvesepere - ema kahe pojaga. Seninägemata juhus - lagedad heinamaad mõne metsasaarega, raudtee ja hajaküla; ligidal depressiivne väikelinn. Kaugemal käis ajujaht, võibolla selle eest tulid. Ei seganud neid ei hiljutine sae- ega traktorihääl. Ega midagi, kallid külalised, hea et tulite, parem kui jälle lähete! Nii ma ütlesin, lootuses, et mind kuulda võetakse.
Täna hommikul tuli välja, et ei saadud aru.
Head jalad olid, kui ära läks!
Loodetavasti on ta oma kassist targem ja tagasi lõksu ei roni.
Kahjuks ei oska öelda, kas puuris istub noor või vanaloom. Kõrvuti on suuruse järgi aru saada, näo või värvi järgi mina ei oska.