Väikekiskjad
Re: Väikekiskjad
kas kellegil lõksud kah tööse pandud 

Ei hakka veel riskima musta nahaga, välimuselt on juba talvekarvas, aga vara veel.
- nugise püüdja
Mina panin osa kaste täna püüdma ära, sõber reedel sai koera eest nugise ja olevat juba täitsa hea olnud. Ja minu teada loomad vahetavad kasukat päeva pikkuse, mitte temperatuuri järgi.
Endal ka üks nugis laual tänasega. Täiesti valmis oli. Ilus suur isanugis.
Trophy Hunter
nugise püüdja kirjutas:Mina panin osa kaste täna püüdma ära, sõber reedel sai koera eest nugise ja olevat juba täitsa hea olnud. Ja minu teada loomad vahetavad kasukat päeva pikkuse, mitte temperatuuri järgi.
Nii on jah,et olgu temperatuur milline tahes nahk saab ikka alt valgeks.Ja erinevad allikad üle riigi kinnitavad,et nugist võib koorida.

Eile jäi üks noor koera ette,sellel saba ja jala otsad alles sinakad.Aga vanaloomad peaks enam vähem olema.Ise ma veel ei ole püüniseid üles seadnud aga nädala paari pärast saab see ette võetud.
Minulgi alles ettesöötmine käimas ja hetkel veel ei plaani raudadega teed tõkestama hakata. Ootab veel mõne nädala või ilmaolude külmenemist, sest ei tahaks ressurssi raisata, kui pärast nahast hinda ei saa! 

Lõin täna veel ühe nugise lauale. Täiesti valge oli. Lisaks veel kolm kährkut ja rebase ka. Rebane alles must alt, aga üks suurem kährik oli küll valge. Kaks väiksemat peaaegu valged, mõnes kohas ikka kumas veel sinakat tooni.
Trophy Hunter
Jõudu küttidele.Kastid metsas ja söödastatud.Rauad lähevad sisse paari- kolme nädala pärast.
Nahk võib ju kohati olla valge aga valmis pole ikka. Ohakat pole veel peal.Ja lihtsalt püüdmise pärast ei pane raudu üles.Nahal peab ikka kvaliteet ka olema.Edu
Nahk võib ju kohati olla valge aga valmis pole ikka. Ohakat pole veel peal.Ja lihtsalt püüdmise pärast ei pane raudu üles.Nahal peab ikka kvaliteet ka olema.Edu
Tups, kas mõni loom on käes, et naha kvaliteedi nõrka kvaliteeti mainid? Või on alinult oletamisega tegemist ning need, kellel käes, ei kõla usutavalt?
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Jõudu küttidele.Ei ole veel püüdma hakanud.Kirjutan eelmiste aastate kogemustest lähtuvalt.Lihtsalt aastad on seda näidanud.Kõige parem naha kvaliteet on siis kui ohakas peal ja nugise käppadel on padjad karva kasvanud.Metsnugisel on suvel need paljad, talveks kasvatab karva peale.
Kivinugisel on kogu aeg karvased.Mina lähtun sellest.Ja need on tähelepanekud mida olen aastaid näinud.Edu.
Kivinugisel on kogu aeg karvased.Mina lähtun sellest.Ja need on tähelepanekud mida olen aastaid näinud.Edu.
Ma ise söödan ka alles sisse. Kastide kallal käivad aga mitte liiga usinasti veel. Ju on metsas süüa küll.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
-
tups kirjutas:Metsnugisel on suvel need paljad, talveks kasvatab karva peale.
Ei ole need metsnugise käpad suvel päris paljad ühti ja kivinugise varbavahed on ka talvel pea karvutud. Sellel hooajal ei maksaks sellest lähtuda, muidu jäävad jälle rauad kastidesse laskmata

tuleb jaht või jaa?
tups kirjutas:Kivinugisel on kogu aeg karvased
Vaata uuesti!

Naine võib olla,koer peab olema!
- nugise püüdja
No sai eile kaks nugist lauale löödud, üks suur isanugis ja teine väiksem emanugis. Ja peab ütlema, et nahk on alt täiesti valge, ja okas paistab peal olevat, ühesõnaga talvekasukas on seljas. Aga praeguste ilmadega peab tihti vaatamas käima muidu võivad natuke hapuks minna.