puugi kirjutas:Täna kinnitas sõltumatu vaatleja,et DC-50 on parem kui DC-40.Esimene töötas laitmatult 3-km peal teine oli raskustes 1.8 km kaugusel.Mõlemad on uued kaelused,aga 50-nel on pikem antenn.
40-nele kannatab ka pikema panna

puugi kirjutas:Täna kinnitas sõltumatu vaatleja,et DC-50 on parem kui DC-40.Esimene töötas laitmatult 3-km peal teine oli raskustes 1.8 km kaugusel.Mõlemad on uued kaelused,aga 50-nel on pikem antenn.
puugi kirjutas:Kustkohast saada 55cm pikk antenn?
baddmann kirjutas:puugi kirjutas:Kustkohast saada 55cm pikk antenn?
50 komplektis on teine antenn kaasas. Vaatasin seda ja mulle tundus (rõhutan, tundus), et selle VHF antenni tegemisega võiks põhimõtteliselt mõni elektroonikahuviline hakkama saada. Autokatusele minevaid VHF antenne ju tehakse poes valmis sagedusepõhiselt (st täpselt häälestatuna õigele sagedusele ehk täpselt õige pikkusega vardast), seega peaks ka metalltrossil baseeruvat antenni olema võimalik samamoodi valmis teha. Kinnitusaas ühte otsa joota, t-kahanev rüüs ümber.
Ärge väga kõvasti lööge, olen elektroonikakauge inimene![]()
BM
arikas kirjutas:Kas keegi oskab öelda, kuidas ma saaks kaardi mälukaardile laadida?
arikas kirjutas:mure sellinne jah, et gpsust läks mälukaart jalutama, nüüd võtsin siis vanalt telefonilt uue micro sd kaardi ja tegin nii nagu sa õpetasid aga kahjuks tööle ikka ei hakka, peab vist minema viima kellegi targema juurde.
Kaardi laadisin veel siit http://www.piduline.ee/upload/gmapsupp.img