Nimelt selles ajakirjas ikka enam ja enam annab lugeda teemal kuidas eesti mees ikka nii loll, et ei oska jahindusest pappi teenida. Aga kas ikka on loll? Ausalt ajab ikka vahel täitsa harja punaseks värk, kui mõni "austusväärne" kodanik väidab, et eestis jahiressurssi raisatakse ja ei osata pappi teenida.
Müüme maha jahipidamisõiguse, müüme maha ulukiliha lõpuks läheb mets ka niikuinii! Siis oleme õnnelikud lähme poodi asju ostma lähme poodi poola surnd sialiha ostma ja oleme õnnelikud. Ja see on täitsa lahe värk, nii peabki olema, nii igalpool maailmas on. Traataiad loomakarju koos hoiavad, teeme ka traataiad üla eestimaa-lahe pappi tuleb saab jälle asju.
Sügise vennas pulli laskis olevat meite maakonna kaalult 3 lihakeha müügiks olnd-lahe. Hea tahtmise juures pigistab sealt 40 krooni kilost välja-lahe vaata kui palju pappi. Ilus jahipäev seljataga emotsioone kuhjaga lähen koju. Kõht nõuab oma-vaatan kappi liha polegi. Ja ruttu poodi 80 krooniga eiteakust toodud ja suht kahtlase kvaliteediga sialiha ostma. Kus see asja mõte on kallid kaasjahimehed?
Sellel aastal kavatsen tõsiselt seltsis selle müügiteema üles võtta. Kas on ikka mõtet, kas tuleb mingit reaalset tulu siit?
Müüd liha 40 krooni kilo, pärast ostad võrreldes sellega mingist saasta asemele 80 krookus kilo! Äkki oskab keegi siit loogikat leida? Mina kurask ei oska. Minu osa selle aastasest müügist nii 400 oli, millest maksusid tasutakse. Nüüd lähen poodi ja sama lihatüki 800 eest saan?????
Äkki mõni jahimees ei söö liha, käib aint müügi jauks püüdmas.

Meite maadel seda põtra muidugi ka sadade kaupa ei pesitse(loe: metsa **** ei ole enam lihtsalt).

Äkki tõmbaks tõesti traadi ümber, et põdrad põllult minema ei jookseks.

Lihasööja nagu ma olen.
PS. Viimasel palgapäeval saatis raamatupidaja koos palgateatega ka väikse mõttetera:
"Härrased nüüd poodi!!! Kellel surres kõige rohkem asju, on selle mängu võitnud."

Ilusat päikselist kevadet.