Pöördun Teie poole järgneva murega - valmistan jänesekarvast kindaid, kuid hetkel on varud otsakorral ja tuttavad, kellelt olen varasemalt jänesekarva saanud - neil ei ole hetkel midagi pakkuda. Ja minu tuttav jahimees soovitas liituda just antud foorumiga ja küsida siit abi Kas kellelgi oleks pakkuda jänesekarva mõistliku hinnaga? Võite kirjutada ka mailile: sandramook3@gmail.com
Loodan, et keegi saab mind aidata! Suured tänud juba ette Sandra
Ei ole kuulnud,et metsjänese karvast kindaid kootakse.Selleks oli kunagi meilgi kodus villajänesed(igavesed pussakad ).Pead vist otsima mingit küülikukasvatajate foorumit.
Kindaid ei peagi tingimata kuduma. Minuteada võib neid ka viltida. Kui nii, siis soovitaks katsetada kopra (alus)karvadega. Omal ajal, kui Euroopas oli vildist torukübarate mood, kütitigi P-Ameerika kobrastest peaaegu tühjaks just nende aluskarva pärast. Praegugi valmistatakse kallimad Stetsonid osaliselt kopra aluskarvast. Kopranahast vestid ei paista eriti populaarseks muutunud olevat ja suur osa nahkadest lähebki koos karvadega kompostiks või kährikutele söögiks. Tore oleks, kui keegi ka seda ressurssi prooviks väärindada. "Ähk saab moeks!"
Ja mis tähendab öelda hüvasti kärmele ponile ja jahile? Elu lõppu ja kiratsemise algust
võib olla nii valge kui ka halljänes ja kindaid ma tõesti ei koo, vaid põhjaks on vetthülgav vatiin ning jänesekarv on kõigest kaunistuseks - kudumine läheks natuke keeruliseks
Jänestega on vähemalt meil juba aastaid kehvad lood. Jänesejälge näeb harvemini kui hundi oma. Möödunud aastal korra nägin varistusjahil, vaatasin hardumusega ja ei tulnud pähegi teda küttida. Pakkuda võiks hulgi rebase- ja kährikukarva, kas see ei sobi?