Rebase nülgimine
- Istuv Sõnn
kult kirjutas:Mina olen saba lõpuni lahti lõiganud ja rootsu tagant poolt (saba lõpust)ette poole tõmbama hakanud,ei lähe saba pooleks.Lõiked tee nii nagu kirjutati,ainult ära esimeste jalgade lahti lõikamisega väga rinna peale mine.Varba luid ei ole viitsinud noaga nokitseda ,kasutan lõike tange .Kõrva kõhrega ole ettevaatlik ,ääred kipuvad lahti rebenema ,kui näpu väga hooletult vahele lükkad.Kui üks pool on lahti ,siis katsu kuskilt mõni nurk lahti saada ja siis näpitsatega kogu kõhre ära tõmmata.Enne kui keha hakkad nülgima koori ära kõik jalad ja saba.Nülgimisel olen kasutanud vana teritatud äärega lusikat ,millega rasva kohe nahalt maha tõmban,pole pärast puhastamist ,aga saab ka teisiti nagu eelpool kirjutati.Pea nülgimisel muidugi on vaja nuga tarvitada.Ettevaatust silma avadega ,lõigata hästi pea ligidalt (muidu lõikad silmaaugud suureks).Kõrvu ei ole väga pea ligidalt mätekas maha lõigata ,muidu tuleb kõrva sise nahka kõhrest pikalt puhastada.Kuivatada on parem pikuti pooleks saetud laual,on pärast parem maha võtta.Kui nahk liialt krõbiks kuivab tuleb teda veits kuidagi niisutada ,muidu kipub ümber pööramisel rebenema nagu paber.Üldiselt kuluks siinkohal noorele jahimehele üks näidis nahastamine -kuivatamine äraPs. Kakuke kui asja selgeks saad võin oma rebased koos lihakehadega sulle kinkida
(või mõnele teisele asjast huvitatule) Kahtluse korral....
Võta mõni rebane faasanijahti kaasa ,teeme õppust.
Kivi kotti!
mina olen huvitatud sinu rebastest,kui sul neid vaja ei lähe.
-
axsel kirjutas:Kas kellegil on nahavõttmise kohta mõnda videoklippi või ehk teab kust võiks saada.
Sellist videot näidati mulle jahimehe kursustel Tihemetsas.Video omanik on antud kursuse põhi õppejõud ning Tihemetsa metskonna metsaülem
Väino Lill.See video oli soomlaste tehtud ning ta sisaldas kõike seoses karusloomade püügist kuni nülgimise ja kuivatamiseni.Väga asjalik.Parimaid jahinduse teemalisi videosi leiab välismaalt.
-
-
-
-
Kõik jummala õige siin, polegi nagu midagi lisada, aga sõna tahaks võtta
... Küsiks siis, et mida lihakehadega teete, rebasetapjad
Söödaks jätnud? Või koerale koju tassinud
? Ja kas rippudes, või laua peal nülgimine kiirem on? Ise olen rippudes teinud... Samas, laua peale saaks ju eluka kuidagi "risti lüüa" ja siis ta ei vänderdaks enam toimetades... 

translaator
http://world.altavista.com
http://world.altavista.com
-
..........................................................................
Viimati muutis van helsing, E Apr 11, 2005 10:46 pm, muudetud 3 korda kokku.