tahaks nõu
Re: tahaks nõu
Teemaalgatajal võibolla kapp siledaid ja vinte täis, siin tapavad üksteist maha. 

Ma olen pettunud. Korraks juba tekkis lootus kergele virtuaalsele verevalamisele. Aga ei midagi. Kuigi kui juba nädal peale kuuloomist jauramiseks läheb, pole lootus veel kadunud.
Ei, see ei ole Rio de Janeiro, see on hoopis midagi hullemat.
jyri kirjutas: Lasen pidevalt mööda, ehk kui isegi taban, siis mitte sinna, kuhu tahtsin, kas liiga ette või liiga taha. Koeral muidugi hea meel, saab ka tööd teha.
Jyri, Sa nullid kõik varasemad diskussioonid paari lausega.

Viimati muutis Välek, K Jaan 08, 2014 3:06 pm, muudetud 2 korda kokku.
-
Ise olen juba peaaegu neli aastat jahimees olnud ning ei ole veel vajadust olnud vintpüssi järele,
kuna olen noor ja roheline siis käin ühtelugu ajus. Nüüd sai kah veel koer võetud. 

Paremat kohta ei tea, kui Mets!!!:)
Au ja kiitus sellistele noortele, kes pidevalt ajus käivad ja veel koera võtavad, mitte kohe jahimeheelu algatuseks liinile seisma ei tüki, meiesuguste vanameeste kõrvale ...Noor jahimees! kirjutas:Ise olen juba peaaegu neli aastat jahimees olnud ... kuna olen noor ja roheline siis käin ühtelugu ajus. Nüüd sai kah veel koer võetud.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
On veel võimalus.
Vint ilma optikata. Põdrajahis minul optika peal ja lume tulekuga enam pole. Saan muhedalt hakkama. PS. Täitsa koera ja ajumees pealekauba.

Teema algatajale-teised võivad ainult head soovida. Otsus tuleb ikka endal teha ja millestki alustada. Olgu püss see või teine-ise ta ei lase-sõbraks tuleb temaga saada...ikka omad läbikatsutud kogemused annavad arusaamise.
Eelistan samuti kütiliinis lasta lahtise sihikuga. Kindlam ja avatum. Eriti kitsastes võsastes oludes ja lühidistantsil optika pahatihti segab. Näide, kus sead kihutasid hetkega ca 5m kauguselt küti jalgade eest läbi, ja ei midagi, sest "ei saanud optikasse"... Küll aga on väärt abivahend staatilisemas toimetamises ning aitab pimedust "edasi lükata". Iga asi ikka vastavalt paremale äratundmisele. Aga see tekib OMA kogemusest.
Eelistan samuti kütiliinis lasta lahtise sihikuga. Kindlam ja avatum. Eriti kitsastes võsastes oludes ja lühidistantsil optika pahatihti segab. Näide, kus sead kihutasid hetkega ca 5m kauguselt küti jalgade eest läbi, ja ei midagi, sest "ei saanud optikasse"... Küll aga on väärt abivahend staatilisemas toimetamises ning aitab pimedust "edasi lükata". Iga asi ikka vastavalt paremale äratundmisele. Aga see tekib OMA kogemusest.
Välek kirjutas:jyri kirjutas: Lasen pidevalt mööda, ehk kui isegi taban, siis mitte sinna, kuhu tahtsin, kas liiga ette või liiga taha. Koeral muidugi hea meel, saab ka tööd teha.
Jyri, Sa nullid kõik varasemad diskussioonid paari lausega.
Hea meel, et Sina, Välek, jälle võtsid landi lennult.Ootasin pikalt, millal sa reageerid

Teine sihib rinda, loom kukub kaelapauguga( ehk 30cm sihtimiskohast eemal) ja siis kukub jutustama, kui hästi lasi. Mina nimetan sellist tabamust möödalasuks

Nii et ära ürita minu postitustes vastuolu leida- seda lihtsalt pole. Ja vindimeheks pole mind kunagi õpetatud, erinevalt taldrikute laskmisest, milles võin ka sinuga võistelda, kui tahad.
Eks ma sain aru, et tegu provokatsiooniga, ennist isegi mainisin seda, aga muutsin postitust, lootuses Sind õnge saada ja näed, läks õnneks
. Loomulikult ei ole mul lasud sageli seal, kus nad olema peaksid
Vahet pole, kas metsas või tiirus, möödalaskusid tuleb kõigil kõikjal ette. Vahel jälle juhtub, et läheb nii, nagu tõenäoliselt ei oleks pidanud minema, ehk siis õnn on minu poolel. Üldiselt on nii, et pikad kogemused ka peenemaga olemas, nii et pimesi Sinuga ei vaidle. Olgu ta 6,5 või 308, mõlemad on toredad kaliibrid (nagu kõik ülejäänudki) ja tapavad alati, kui kuul tabab sinna, kus ta tappev on. Rääkinud olen ikka sellest, mis juhtub siis, kui kuul tabab, aga mitte sinna, kus pidi. Võrdlus on olemas ja erinevused on suured. See ei tähenda seda, et jämedaga ei ole võimalik santi või raibet teha, aga tabamisvõimalused si.ta lasu juures suurenevad oluliselt.