Poolautomaatsed jahirelvad
Re: Poolautomaatsed jahirelvad
Oma Benellil käsitsi laen, siis salvest uut padrunit ei tule.
Hoia vintraud puhas, siis pole probleemi nähä!!!
-
Kuidas see võimalik on?
Olles ise ~7 aastat Beretta Urikat pidanud, siis poetaks ka sõna sekka.
Kõige pealt on valik, kas inerts- või gaasitoimeline püss. Minu soovitus on kindel - gaasitoimeline. Väga mõnus on lasta, eriti tiirus kui "põletad" karbi või kaks järjest. Mingis vanas "Riista" numbris oli poolautomaatide test ja seal oli öeldud võrdluseks: Berettaga lastes tundub 52 g magnum samamoodi kui Benelliga 32g laengut lastes.
Puhastusest, no ei saa mina aru, mida seal nii väga puhastada on? Peale rauaõõne muidugi
. Kasutusjuhendis on ju ka öeldud, et sel relval on isepuhastuv gaasikolb. Aga pedant nagu ma olen, siis olen alati peale laskmist gaasisüsteemi ka ise puhastanud. Puhastusdetergendiga kokku lased natuke toimida, siis harjad harjaga ja suruõhuga puhtaks
.
Et see postitus väga kiidulauluks ei läheks, siis lisaks ka negatiivseid tähelepanekuid.
Kõige rohkem häirib mind kestade loopimine, siiani olen kestad 99% üles leidnud
. Jahikäigus on ju tähelepanu suunatud ulukile ja ei märka kuhu kest täpselt lendab. Siin aitab oma relva tundmine, võtad sama asendi nagu oli laskmisel ja teadki kust otsida. Urika viskab kesta ~1m kaugusele, aga meenub üks artikkel mingist uuest Benelli mudelist (kahjuks mudelinime ei suuda kohe meenutada), mis viskas kestad üle 3m 
Kõige pealt on valik, kas inerts- või gaasitoimeline püss. Minu soovitus on kindel - gaasitoimeline. Väga mõnus on lasta, eriti tiirus kui "põletad" karbi või kaks järjest. Mingis vanas "Riista" numbris oli poolautomaatide test ja seal oli öeldud võrdluseks: Berettaga lastes tundub 52 g magnum samamoodi kui Benelliga 32g laengut lastes.
Puhastusest, no ei saa mina aru, mida seal nii väga puhastada on? Peale rauaõõne muidugi

Et see postitus väga kiidulauluks ei läheks, siis lisaks ka negatiivseid tähelepanekuid.
Kõige rohkem häirib mind kestade loopimine, siiani olen kestad 99% üles leidnud

Ahto Kattai kirjutas:Kuidas see võimalik on?
Seda saab näiteks nii teha, et salv on tühi. Ja laedki käsitsi.
Marekp kirjutas: Laetud relval käsitsi lukku avades ja rauas olevat padrunit välja tõmmates ei laeta magasiinist uut padrunit välja.
Kui mina oma siledat tühjaks laen, siis enne lendavad välja salves olevad padrunid ja viimasena rauas olev. Huvitav, kuidas peaks saama (eriti veel kiirelt ja käratult) just selle padruni kätte, mis rauas asub?
Minu püss samuti gaasiga ümberlaadiv.
[quote][/quote]
Selleks pean küllepeal olevat nuppu vajudama,see on ainult käsitsi ringi laadimisel.
Selleks pean küllepeal olevat nuppu vajudama,see on ainult käsitsi ringi laadimisel.
Hoia vintraud puhas, siis pole probleemi nähä!!!
andrus kirjutas:Need püssid pole selleks loodud,nii lihtne see ongi.
Tahtsin seda minagi öelda oma siga-ilves näitega

uluk kirjutas:
Vb. hakkavad siin rolli mängima juba relva erinevad tüübid vms. või rääkisid sellest nupust, mis lahti tõmmatud luku kinni laseb?
TiitR kirjutas:Marekp kirjutas: Laetud relval käsitsi lukku avades ja rauas olevat padrunit välja tõmmates ei laeta magasiinist uut padrunit välja.
Kui mina oma siledat tühjaks laen, siis enne lendavad välja salves olevad padrunid ja viimasena rauas olev. Huvitav, kuidas peaks saama (eriti veel kiirelt ja käratult) just selle padruni kätte, mis rauas asub?
Minu püss samuti gaasiga ümberlaadiv.
Mis püss see selline on?
Berettal saab käsitsi magasiinist padruneid kätte ainult parema külje peal olevale nupule vajutades. Teist võimalust lihtsalt ei ole.
Odavama otsa poolestel tuleb näpp toppida salve sisse ja seal ühte junnikest vajutada,et padrunid välja tuleks ilma lukku lõgistamata.Suht ebamugav tegevus ja alatihti sain näpu katki.
jahismurf
andrus kirjutas:Odavama otsa poolestel tuleb näpp toppida salve sisse ja seal ühte junnikest vajutada,et padrunid välja tuleks ilma lukku lõgistamata.Suht ebamugav tegevus ja alatihti sain näpu katki.
Ilmselt mul sama teema.
See on nüüd küll tõsine pseudoprobleem pastakast välja imetud, et vaja kasutada korraga nii kuuli kui haavlit. Pealegi siga ja ilves.
Ja veel laskma minna neid siledaga varitsusest. 

Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
kakuke kirjutas:See on nüüd küll tõsine pseudoprobleem pastakast välja imetud, et vaja kasutada korraga nii kuuli kui haavlit. Pealegi siga ja ilves.Ja veel laskma minna neid siledaga varitsusest.
Janek, see oli mulle või?

Ausõna, siis peab küll tõsine nälg majas olema, kui suurkiskjajahis hakata siga laskma. 
Aga ma ei keskendunud sellele, et kes selle kirja pani.

Aga ma ei keskendunud sellele, et kes selle kirja pani.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!