konserv
Kõige lihtsam ja ka odavam tuleb teha põdraliha 0,5 liitristesse purkidesse.
Spetsiaalseid maitseainete segusid saab Pärnust, sellisest firmast nagu A.K. OÜ Maitseained, Lõo 9a 80043 Pärnu, tel. 044 75 970
Selles firmas ka muid vajalike tooraineid nii liha kui ka vorsti tegemiseks. Kilone pakk tugevamaitselist mis me sõbraga kahe peale ostsime maksis 100.- EEK. 500 grammiga saab 100 kg liha valmistada, 2 aastat tagasi ostsin ja siiani on jätkunud.
Tükeldad liha, lisad veits pekki, siis vastavalt kaalule maitseainetesegu(5g/1kg liha kohta), purkidele kaaned peale ja autoklaavi, kuumutad 110 kraadini ning lülitad välja.
Kui õhtul kuumutad siis enne hommikut ära puutu, temp. peab olema langenud alla 50 kraadi, muidu veidi ohtlik avada. Üks jahimees kel nälg näpistas, kõrvetas kubeme ära kui kuum vesi välja purskas, ei saanud 2 nädalat korralikult kõndida.
Sinna firmasse saate nii, kui sõidad Pärnust välja Tallinna poole ja enne linnapiiri lõppu tähistava märgi eest keerad vasakule, eramajade vahele, sealt nats otse edasi ca'100m ja siis paremale, pikk madal hoone. Loodan, et leiate
Spetsiaalseid maitseainete segusid saab Pärnust, sellisest firmast nagu A.K. OÜ Maitseained, Lõo 9a 80043 Pärnu, tel. 044 75 970
Selles firmas ka muid vajalike tooraineid nii liha kui ka vorsti tegemiseks. Kilone pakk tugevamaitselist mis me sõbraga kahe peale ostsime maksis 100.- EEK. 500 grammiga saab 100 kg liha valmistada, 2 aastat tagasi ostsin ja siiani on jätkunud.
Tükeldad liha, lisad veits pekki, siis vastavalt kaalule maitseainetesegu(5g/1kg liha kohta), purkidele kaaned peale ja autoklaavi, kuumutad 110 kraadini ning lülitad välja.
Kui õhtul kuumutad siis enne hommikut ära puutu, temp. peab olema langenud alla 50 kraadi, muidu veidi ohtlik avada. Üks jahimees kel nälg näpistas, kõrvetas kubeme ära kui kuum vesi välja purskas, ei saanud 2 nädalat korralikult kõndida.

Sinna firmasse saate nii, kui sõidad Pärnust välja Tallinna poole ja enne linnapiiri lõppu tähistava märgi eest keerad vasakule, eramajade vahele, sealt nats otse edasi ca'100m ja siis paremale, pikk madal hoone. Loodan, et leiate

Viimati muutis Eik, T Nov 18, 2003 10:17 pm, muudetud 1 kord kokku.
tänud
mul on autoklaav olemas küll, mahub sinna sisse ca 250 karpi. aga seda pole ma veel seoses elukoha muutusega enda vanast elukohast ära toonud. kuna laupäeval õnnestus lõpuks lasta põdravasikas siis tekkiski see küsimus päevakorda. kuna endal oli mingist vanast ajast karbid alles siis mõtlesin ,et prooviks potis kuumutades ,kas õnnestub? tegin proovi ,kaks karppi, tuli välja küll ja maitses ka hea:) eile tegin siis selle suurema laari ,aga hommikuks ei olnud veel maha jahtunud , kahjuks ei saa maitseelamusi jagada.
jaht eesti moodi
Olen ka kunagi teinud just 0.5 l purki kala ja liha autoklaavis. Karpi tegemisel on vajalik spetsiaalset riistapuud, millega karbid kinni kaanetatakse. Mina pole, aga kunagi kasutanud spetsiaalseid maitseaineid vaid tunde järgi pannud terapipart, vürtsi, loorberilehte ja soola. Autoklaavi ei tohi minu meelest avada enne mahajahtumist veel sellepärast, et võib purkidel kaaned minema lennutada.
Ikka julget pealehakkamist ja häid maitseelamusi
Ikka julget pealehakkamist ja häid maitseelamusi

Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
ei oska öelda???
endal on juba vene ajast olemas selline suur sisse mahub- kui ma ei eksi siis 250-300 karpi saime kuskilt laboratooriumist kus sellega steriliseeriti neid riistu mis seal kasutusel olid. aga peale selle on vaja ka karbi kaanetajat ,mis sai lastud mingil asjamehel teha. omal ajal sai sellega kõvasti konserve tehtud.
endal on juba vene ajast olemas selline suur sisse mahub- kui ma ei eksi siis 250-300 karpi saime kuskilt laboratooriumist kus sellega steriliseeriti neid riistu mis seal kasutusel olid. aga peale selle on vaja ka karbi kaanetajat ,mis sai lastud mingil asjamehel teha. omal ajal sai sellega kõvasti konserve tehtud.
jaht eesti moodi
Pole küll aega mõõtnud, vist ca 4-5h . Lihtsalt väikesel tulel mulisenud ja kõik, ise ajan sel ajal muid asju. Keedan puuküttega pliidil, mistõttu pole vaja kogu aeg juures kõlkuda, kui tuli otsa saab lasen samas ka jahtuda ja hiljem keldri. Mul säilinud kuni otsa saand (3-4 kuud). Viimati kasutasin ebakvaliteetseid karpe ja kuu möödudes olid allesjäänud rikkis ja koera toiduks. Eks vigadest ju õpita 

-
Tegin hiljuti ise ka põdrast konservi. Lisasin põdralihale umbes kolmandiku kodusiga.Ja karbikohta 4 tera pipart ja 3 vürtsi. Looeberilehest lõikasin umbes 1 cm riba ja üks viil küüslauku.Soola panin 5 g karbi kohta. Keetsin 3 tundi.Maitse suurepärane,kuid soola oleks võinud olla tiba vähem - 3,5 g ja küüslauku vähe paksem viil. HEAD ISU!
Egas elevant pole siga!