Mida siin teemas veel nimetatud pole, aga millest tegelikult kõik peale hakkab (kontakti loomiseks) on see, et kes on karja juht. Ma mõtlen, et kes tegelikult ka on, mitte enda meelest (enda meelest on vist valdav enamus seda). Enda asju alati ei pruugi kõrvalt tähele panna, siis ongi hea, kui keegi proffim seda kõrvalt teeb. See tegelikult ei käi mitte ainult koerateema kohta, muudel aladel see ka väga tüüpiline (laskmine näiteks). Laskmisega on ka nii, et mõni suisa ise soovib, et teda kõrvalt suunataks (need reeglina õpivad ja arenevad ka väga kiirelt), teisele aga ära mine üldse ligigi, kuna omast arust parim laskur liivimaal (samas vaatad kõrvalt, vangutad pead ja jätad omateada nii mõnegi asja).

Ja üks asi veel, kui kontakt koeraga loodud, siis sealt edasi on väga lihtne teda edasi innustada tööd tegema. Positiivse soorituse korral ei tohi kindlasti jätta enda emotsiooni enda teada vaid jagada koeraga. Minu oma, ma usun, poeb paljuski selle nimel või nahast välja. Ta teab väga hästi, mis mulle meeldib ja mis mitte.
Ma ise ennast koera teemal proffiks ei pea, kaugel sellest, aga treener, kes mind ja minu koera treenis (tegelikult ennekõike mind

) märkis ära, et koerad on selles mõttes väga erinevad, et neil on väga erinev on/off nupp. Osad solvuvad kergelt ja uuesti käima tõmbamine on väga raske, osad käivadki nagu nupule vajutus. Eks see hakkagi peale, et kui hea materjali kutsika näol saad.