rebane
Rebaseid olen lasknud sel poolaastal kaks mõlemad nov. alguses. Siis olid nahad veel õhukesed ja sinised, ei aitanud kuhugi. Rebase olen üritanud igal võimalusel ära lasta, sest neid on tõesti väga palju. Muidugi on neid hea talvel lasta kui naha eest ka raha saab, aga neid tuleks ka lihtsalt arvukuse piiramiseks lasta. Tean JP. kus antakse ka tublimatele rebaste ja vareste laskjatele mõni tasuta kitse, põdravasika, või põrsa luba. See annab tugevalt innustust ka sellistele jahimeestele kes muidu ilma kasu saamata ütlevad, et mis ma sest paugust ikka tühja so. rebase/varese peale raiskan.
-
Rebane
Kuidas teie kandis rebasega lood on?
Kaiu jahiseltsi maadel Raplamaal tundub olevat märgatavalt vähem kui eelmisel aastal. Eelmisel laupäeval ideaalse ilmaga (päike väljas, paras külm) sõitsin enne seajahti põllud läbi ja võrreldes mullusega oli neid näha ca 4x vähem. Et seajaht oli ees, ei hakanud mitte üritamagi.
Selle hooja saagiks seni üks isane, lastud samas oktoobri lõpus esimese lumega. Nahk OK.
Kui keegi mees on hea rebasepeibutaja, võiks siia üles panna.
Edukat jahti soovides
Kaiu jahiseltsi maadel Raplamaal tundub olevat märgatavalt vähem kui eelmisel aastal. Eelmisel laupäeval ideaalse ilmaga (päike väljas, paras külm) sõitsin enne seajahti põllud läbi ja võrreldes mullusega oli neid näha ca 4x vähem. Et seajaht oli ees, ei hakanud mitte üritamagi.
Selle hooja saagiks seni üks isane, lastud samas oktoobri lõpus esimese lumega. Nahk OK.
Kui keegi mees on hea rebasepeibutaja, võiks siia üles panna.
Edukat jahti soovides
-
-
Kas keegi on tähele ka pannud, kas rebasel jooksuaeg juba käib või on natuke vara veel.
Eks see ole igalpool nii, et rebase arvukus on väiksemaks jäänud ja selle võib vist kirjutada üldise jahi aktiviseerumise ja haiguste koostöö tulemuseks. Aga mina eriti ei muretseks, sest küll neid jälle juurde ka tuleb ja ega suurt kaotust ka ei ole kui neid vähem ongi.
Eks see ole igalpool nii, et rebase arvukus on väiksemaks jäänud ja selle võib vist kirjutada üldise jahi aktiviseerumise ja haiguste koostöö tulemuseks. Aga mina eriti ei muretseks, sest küll neid jälle juurde ka tuleb ja ega suurt kaotust ka ei ole kui neid vähem ongi.
Arvan ka ,et ega üleküttimise hirmu ei ole.Jahisaagiks langevad ikka rohkem lagedale välja tulnud rebased ja põhiliselt nooremad ,samas metsa jääb neid ikka ka.Ja ega siis neile päris klapperjahti ka peeta.See silmaga näha,kui arvukus paljuks läheb,siis neid ka saagiks rohkem langeb.Ja haigused teevad oma,meil kährikuid ka õige väheks jäänud,sügisel põdrajahiaeg koerad ei võtnud ühtegi ülesse.
Samas küsimus staaz'ikamatele: kas ilves kährikut ja rebast ka murrab konkurentsi mõttes?
Samas küsimus staaz'ikamatele: kas ilves kährikut ja rebast ka murrab konkurentsi mõttes?
- sammal.habe
väike põrsas kirjutas:Kunagi oli kusagil uudis valgest rebasest. Pidi olema pigmendipuudus vms.
mul on valge rebase nahk kodus. ainult et - polaarrebase. kytitud Jamali poolsaarel 2002. sygisel. sellega seoses kysiks, et kuidas targemad soovitavad, kas rebasest kraele miskid silmad peaks ka kylge panema ja kui jah, siis millised?