puugi kirjutas:Kõva hääl on päris hea relv.
See on tõsi.Koer saab väga hästi hääletoonist aru,kas tegu oli õige või vale.
puugi kirjutas:Kõva hääl on päris hea relv.
MLP kirjutas:et nad sul köik urisevad ja selliste rikutud närvikavadega on!
sooviku kirjutas:MLP kirjutas:et nad sul köik urisevad ja selliste rikutud närvikavadega on!
Tohohh,kust nüüd selline teadmine tuli?Ei ole veel keegi kurtnud,et minu koerad või minu kasvatatud kutsikad rikutud närvikavaga oleks.
Nagu ma ütlesin, siis mingis mõttes ise peangi paremaks suure lugemuse ja tarkade õpetajatega arvajaid kui omaenda-kolme-kogemusega-teadjaid, neid teadjaid maailmatugesid tekib eriti meeste hulgas teatud vanusest plahvatuslikult, ja nendega kipub veel see viga olema, et kui arvaja on valmis tihtipeale kergemini oma arvamusi kohandama, siis need maailmatoed mittejyri kirjutas:Jälle "näid arvavat" midagist omaarust ja oma luulude alusel üritad "seaduspärasust" leida.
Pikalt ei viitsi, lihtsalt infoks- see minu sukelduv ( ja soolomotorrataga meiega jahil käinud) vene spanjel oli minu teine, esimene oli inglise kokker. Oli ka setter jahikoeraks. Ja kõik koerad on olnud pereliikmed, elanud linnas, ehk kontakt on olnud väga tihe, mitte formaalne, nagu kasvanduse kertel!
Nüüd tuleb välja, et sul on olnud linnukoertest kaks spanjelit ja setter (kokkerid on üldse ju üldiselt juba dekoratiiv- ning näitusekoerad, tööliinidest pole sisuliselt midagi kuulda, setteri puhulgi tekib küsimus, et kas oli tööliiniline - Eestis on teadaolevalt kõik kodukoera- või näituseliinilised, ja see on ilmselgelt üsna teine asi kui tööliiniline), ehk et pehmed, kuulekad ning oluliselt väiksema tapahimuga (parema sõna puudusel) koerad, kes tõesti tihtipeale juba kõva hääle peale nö püksi pissivad, ja suurulukijahiks (sh metssiga), verejäljeks, väikekiskjate (sh rebane) kinnipidamiseks ning vajadusel tapmiseks ning kodu valvamiseks ning kaitsemiseks (sh vajadusel valmidus pätil ***** lõhki tõmmata - vähemalt) pole nt aretatud. Setteri kohta on öelnud muide sellised teadlased, kes tarku raamatuid kirjutanud koerte treenimisest ning kanugi treenivad klikkeriga igasugu trikke tegema, et kahjuks jah, mitte kõige ärksama mõistusega tõudjyri kirjutas:Mina ei arva (elik targuta nagu paljud siinkommijatest) ega "näi arvavat". Ma kirjutan oma kogemustest ehk minuga juhtunud reaalsetest sündmustest. Ja üks nendest on konkreetselt minu spanjeli minupoolne õpetuse tulemus/.../
Mina kuulsin targematelt (kes ka läksid ja otsisid üles ja lugesid läbi need viidatud uurimused), et ta oli seal tuginenud osalt just, teadagi, sellistele uurimustele, mis talle sobisid (nt tüüpiliselt kasvõi elektririhmastki tavaliselt esitatakse neid uurimusi, mis on tõdenud selle väga-väga pahaks vahendiks, ja vastupidistest vaikitakse), ja osalt ka mitte ühelegi konkreetsele uurimusele, ja loomulikult ei puudutanud ega analüüsinud ühtegi vastupidist uurimust.sooviku kirjutas:Ei tea,ei tunne seda inimest,kuid minu arust ei avaldanud ta seal artiklis oma arusaamisi vaid tugines päris muljet avaldavatele uurimustele ja artiklitele.Kui selle kirjutise valguses nüüd mõtlema hakata,siis arvan,et mõnda kutsikakoolis õpetatud võtet poleks ma tohtinud Brita peal kasutada.Näiteks,kui koer näitab üles agressiivsust,ta maha suruda(nn.domineerida) ja kinni hoida.Kui kutsikas tuli enne kutsumise peale alati juurde siis peale mõnda kinni hoidmist enam ei tulnud ja on veel praegugi ebalev ses suhtes(nagu kardab).Need asjad,mis on õpetatud ainult maiuse-kiitmisega on kinnistunud ja neid täidetakse rõõmuga.