Väikekiskjad

Huvitavaid tähelepanekuid ulukite käitumisest.
Vasta
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas Feen »

Ise rahul, et selle aasta saak sai ära realiseeritud vana hinnaga. Nüüd pole rohkem juurde tulnud kui tuttavale topiseks sai lubatud ja 1 veel :) Kevade puhul ka korjan raudasid kokku ja varsti püük läbi. Endal on plaan paljudesse kohtadesse mee pressimisjääki ja koera krõbuskeid sisse, las söövad kevadel juba rahulikult. Järgmine aasta lasen arvatavasti nahad ära parkida ning jõuan südamerahus selleni kuhu hing on tahtnud aga ca 50 euri nahast pole lasknud, ehk siis köösneri juurde oma mõne plaaniga.

Tartu lähedal läheb kaste ikka kaduma. Ühed rauad on kellegi inimese poolt ära võetud. Kõikide märkide järgi koos nugisega. Teine kast läks kõige täiega jalutama. Aga see veekogu äärest ja kardetavasti kalameeste poolt (jää kadus, kalamehed tulid, kast läks).
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
roiston
Postitusi: 8
Liitunud: N Jaan 31, 2013 3:49 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas roiston »

Ma pole endise aasta sügisest naha hindu jälginud.Kui nahku jaanuaris 60ga osteti siis müüsin oma püütud nahad ära.Ei tundnud jälle vajadust uurida oksjoni hindu.Endisest aastast mäletan et Venemaal jäid mõned oksjonid ära.Nugised ära ei müüdud jne.Aga kui hakati 60ga ostma siis ütlen ausalt et ma ei julgenud kokku midagi osta ja ega vajadust ju polnudki.Nüüd olen tund aega seda uurinud ja ega üle 43euro ei julgeks ikka.
Muide ma sain kõigist oma ostetud nugistest küll esimesel katsel lahti.Seda siis endisel aastal.
Logisin oma accounti sisse ja tõenäoliselt on põhjus naaritsa hinna langus.Mis aasta tagasi oli 98 see nüüd 58.Imestan ainult et see oli näha juba ammu.Nugise müüke pole toimunud seega järeldatakse kõike teiste loomade järgi.Mis on ka loogiline.Ja Hiina pidi pirtsakas olema.
Aga jah.....43 eurot ma riskiks.
vanakärss
Postitusi: 51
Liitunud: N Juun 04, 2009 4:51 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas vanakärss »

renemr kirjutas:
puugi kirjutas:Mulle pakutakse momendil nugise eest 45.

Kas tänase päeva seisuga hind ikka sama ehk 45eur, või on hind veel kukkunud mõne päevaga?
Räägitakse juba miski 35-eurosest hinnast.Endal 7 nahka ootel ja ausalt öeldes ei raatsi sellise hinnaga ära anda.Kas sügavkülmas kannatab hoida?

Kivistiku Mati nii ütleski,et kõikseeparem sügavkülmas hoida.Nahaga ei juhtu midagi.Aga tänapäeva koid pidavat ka läbi kilekoti minema-seega ainuõige lahendus-sügavkülmkapp!!
roiston
Postitusi: 8
Liitunud: N Jaan 31, 2013 3:49 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas roiston »

sooviku kirjutas:http://www.pjl.ee/karusnahkade-kokkuost-2014/

Endiselt kuumad hinnad :wink: !Nugise hind hakkab kähriku omaga võrdsustuma.



Muide kährik on nugisest kallim oksjonil.Aga need on kährikud steroidide peal.Pooleteise meetrised.Ja ka suuremad.Jube nende vahel kõndida.
vanakärss
Postitusi: 51
Liitunud: N Juun 04, 2009 4:51 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas vanakärss »

Ma võtaks nats sõna,lugupeetavad nugisekütid.Esiteks-kui korjate praegu oma rauad ära-kuu aega enne ametliku jahi lõppu,on see teie isiklik asi ja sisetunne. Eestlasele on miskipärast omane tahe olla püham,kui paavst!Aga ärge kilgake siin sellest kõva häälega-ma arvan,et seda foorumit loevad ka peale meie mitmed isikud,kes määravad jahtide pikkuste aegu.Kuradi sitt oleks,kui näiteks järgmisel aastal,normaalse talvega ,märtsikuus,kui väljas miinus 15 ja lumi põlvini-jaht lõpetatakse näiteks veebruariga ära!Siis hala taevani,et võiks ja peaks.Las jaht olla märtsi lõpuni ja aamen!!Sain näiteks täna kena emanugise ja nahk seest ilus valge-mitte laikugi halli!Järelikult aega veel küttida küll.Egas metsloom pole inime,et täna soe väljas,viskan kasuka varna ja lähen õue maika väel.Ma ei imesta sugugi,kui veel korralikku pakast teeb.Nii-nüüd naha hindadest.On igamehe isiklik asi,mis hinnaga oma nahad ära annab.Aga siiski, on mõned *****,kes oma lühinägelikkuses ja rumaluses muidu nahad ära annavad ja sellega ka teistele tala panevad.On hinnad maas-ära müü!Kannatab hoida aasta kaks ja kolmgi sügavkülmas.On keegi teist,lugupeetavad,teinud kalkulatsiooni,palju eurosid te ühe naha saamiseks investeerite näiteks kütuse jne peale.Mõnus ajaveetmine vabas looduses ei lähe arvesse-see on boonus.Kipun arvama,et enamus meist maksab pigem peale,arvestades praegusi naha hindu.Noh,ja kui ka ei tule lähiajal korralikke hindu,siis küllap leian kellegi rikka bimbo, kes unikaalset kasukat himustab :D Hirmpikk jutlus sai,aga ,kallid sõbrad-hoidkem trapperite lippu kõrgel ja ärgem laskem endid pügada!!
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas kakuke »

vanakärss kirjutas:Ma võtaks nats sõna,lugupeetavad nugisekütid.Esiteks-kui korjate praegu oma rauad ära-kuu aega enne ametliku jahi lõppu,on see teie isiklik asi ja sisetunne....

Aga ongi minu isiklik asi ja sisetunne ja kes ütles, et ma seda välja kuskil öelda ei võiks? Samas ma pole omast arust kuskil öelnud, et teised nii tegema peaks. Igaüks teeb nii nagu ise õigeks peab.
Ma ise näiteks mõtlen, et ma kohe kindlasti ei kao ka järgmine hooaeg kuhugi ja kõik on alles ees.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas hundikütt »

Jaht on meil hobi ja raha pärast oleks sellega tegeleda nagu näotu.See kehtib ka karusloomadega tegelejate kohta.Et olla trapper,st.elukutseline,selleks jäävad meie territooriumid väga väikesteks.Jääbki võimalus tegelda asjaga hobi korras.Tore,kui selline tegevus midagi ka sisse toob,aga kulusid ei saa see kunagi katma.Ja miks ei võiks veebruariga lõpetada nugise püüki,miks peaks viimase minutini rauad töös hoidma.Kel arvukus suur,andku minna aga enamasti on intensiivse püügi piirkonnad suht tühjad,miks sealt see viimane välja võtta.
jahe
Postitusi: 743
Liitunud: K Mär 24, 2004 10:03 am

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas jahe »

Ma vägagi nõustun Vanakärsa jutuga,täpselt nii ongi hoidkem latt kõrgel,kui keegi odavalt ei müü küll, siis hind ka tõuseb.Olgu siinkohal õeldud,et ma ise pole teab mis nugisekütt,aga mõningad siiski olen püüdnud ja müügiks need ei lähe,aga kui müüks siis õiglase hinnaga.
243win
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas sooviku »

Kas te tõesti usute,et meil Eestis püütud "kümme" nugist suudavad mõjutada mingi suure karusnaha oksjoni hindasid?Võib ju nahad alles hoida ja loota,et järgmine hooaeg saab nad kallimalt müüa...... :M või siis veel odavamalt.
Naine võib olla,koer peab olema!
Välek
Postitusi: 1365
Liitunud: P Mär 06, 2011 8:25 am

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas Välek »

Saunas räägiti, et väiksemaid kartulikasvataiaid olevat ilma vaseliinita trukitud täpselt niikaua, kuni nad seljad kokku lõid ja omale ühise müügimehe vaatasid. Siis lõppes jutt, et "sealt saan odavamalt, sellel on ilusam ja rohkem see kaup väärt ei ole".
puugi
Postitusi: 1479
Liitunud: E Mär 05, 2012 7:08 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas puugi »

Ka minule lubatud 45 muutus 35-ks. :D Palju pole,aga need 20 tükki lähevad jääkambrisse!
Raudu veel ära ei korja,sest nugised võivad mesilastele külla tulla.Ja püüan ainult,et loodus oleks tasakaalus.Ja puudust neist veel ei ole.
MLP
Postitusi: 466
Liitunud: T Jaan 17, 2012 8:20 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas MLP »

[quote="puugi"]Ka minule lubatud 45 muutus 35-ks. :D Palju pole,aga need 20 tükki lähevad jääkambrisse!

:mrgreen: (y)
sinu nukker noku!
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas aivar00 »

tsiteerin:
Egas metsloom pole inime,et täna soe väljas,viskan kasuka varna ja lähen õue maika väel.

Aga vot ikka on küll! Mul juba nädal tagasi koerad hakkasid hullult karva ajama - seega soojem aeg tulekul. Eelmine aasta algas karvavahetus alles aprillis. Ja need on veel koduloomad -ärge alahinnake loomade tarkust :lol: .
ikka lõbusalt
maido
Postitusi: 66
Liitunud: T Veebr 26, 2013 8:45 am

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas maido »

Homme ise annan oma nahad ära. Äkki annaks nõu kuidas minki püüda. Olen proovinud kõiki sööke mida tean, nii värsket kui ka seisnud, nii kala kui ka loomset. Tean et nad on seal ( käisin kobrast passimas ja nägin teda) kuid lõksu ei lähe. Praeguseks olen ise püüdnud 3 minki, 18 tuhkrut, 2 rebast, 6 kährikut( 5 koeraga), 19 nugist. Rebased ja kährikud olid kõik kärnas :cry: . Kuis Teil
vetevana
Postitusi: 4
Liitunud: T Nov 30, 2004 1:24 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas vetevana »

Ega mingipüük mingi raketiteadus ole... :) Ainult väike nõuanne-söödaks kasuta Värsket kala.
Roiston`ile: kui 43-ga ostja oled, siis oleks mõned sajad pakkuda :wink: s.t. jutumehi olen ennegi näinud.
Vasta