Pole näinud kunagi koera,kes aedikus töötab,aga metsas 0!Vastupidiseid on,kes korduvalt aias käinud ja tuvastanud,et pettus.
Metsakatse on,siis tasemel kui seda tehakse suure seaga ja ilma kütiliinita!Põrsa saab enamus koeri pidama!Kui koer leiab sea ja teeb paar korda auh-auh,siga põgeneb tulistvalu kütiliini ja pauk-valmis.Ja kütt koperdab kasvõi ise seapesasse-koer otsis?
Selleks need aiad tehtud on,et ei oleks põrsaste ahistamist ja vastaseks oleks"proff" mitte amatöör kes kõike krõbisevat kardab!
Olen ise kunagi metsakatsel käinud.Öeldi,et suurt ei lase.Koer lõugas suure seaga ja mul kästi siga maha lasta,aga kuna oli jutt,et suurt ei lase jäi sõrm sirgeks.Siga põgenes minema ja õnneks tuli koer tagasi ning võttis uue sea ette.Pärast ütles kohtunik,et kui oleksin sea maha lasknud,siis oleks saanud kohe 1.järgu kätte!Lisas veel,et suurt ei tohtinud lasta,sest kes selle välja oleks vedanud.
Ma ainult sellepärast neid asju põhjalikult uurin,sest kui vaja kutsikad koeraga teha,peavad ka nemad reaalselt jahis toimima!
Vanemate väärtus on nende järglased!Kui emane ja isane on tublid koerad,aga lapsed ei toimi,siis pole vanemad ise ka midagi väärt!Tarbekoerad ei midagi rohkemat!