Rossi 243 cal.
Rossi 243 cal.
Kas keegi oskab midagi rääkida relvast mida pakub Eesti Jahimehes Trapper hinnaga 1500.-,ma pean silmas just 243 kaliibrit.
- sammal.habe
deja vu
mul oli just rossi usa leht all lahti:
http://www.rossiusa.com/main/index.cfm
ja täpsemalt:
http://www.rossiusa.com/products/product-details.cfm?model=S12-243RS&category=MATCHEDPAIR
kuigi minu esimene reaktsioon "Eesti Jahimeest" lugedes oli, et trükiviga hinna asjus - Meerikamaal hind $ 271.95

mul oli just rossi usa leht all lahti:
http://www.rossiusa.com/main/index.cfm
ja täpsemalt:
http://www.rossiusa.com/products/product-details.cfm?model=S12-243RS&category=MATCHEDPAIR
kuigi minu esimene reaktsioon "Eesti Jahimeest" lugedes oli, et trükiviga hinna asjus - Meerikamaal hind $ 271.95

- nimetu taat
-
-
-
Selle relva jätaks küll siinkohal üldse kommenteerimata ja kahjuks pole ka usutav, et selle raha eest, mis Jahimehes on välja käidud, saaks isegi korralikku rauda, nii vinti kui siledat. Iseenesest kaliiber 243.win on ju OK. Kasutusvaldkond (lubatud)on küll üsna väike, kuid oma kogemusist võin väikeuluki jahiks seda kaliibrit kiita. Ja reaalselt on lähidistantsilt (kuni 100m) tal piisavalt energiat ka sea või vähemasti põrsa tarvis.
P.S. tean praegu üht kasutatud väga head kombineeritud Blaserit müügil olevat, mille vindiraud just 243.win ja sile 20/76. Relv on muidugi üsna kallis aga väärt värk, heas korras, ilusa pähkliga ja Swarovski optikaga.
P.S. tean praegu üht kasutatud väga head kombineeritud Blaserit müügil olevat, mille vindiraud just 243.win ja sile 20/76. Relv on muidugi üsna kallis aga väärt värk, heas korras, ilusa pähkliga ja Swarovski optikaga.
- sammal.habe
käisin siis Trapperis täna ja küsisin seda imepüssi näha.
oli küll - sihuke robustne värk ja natuke õhupüssi mulje jättis
aga - mina oma nõdrukese aruga (pole ju jahivinti õieti käeski hoidnud) ei saand küll välisel vaatlusel pihta, kuhu seal see varras kinni jääma peaks.
ehk mõni ekspert (siin neid ju jalaga segada
) läheb, vaatab, katsub ja jagab muljeid...
minu meelest 1500 kr. eest ei saagi paremat tahta.
oli küll - sihuke robustne värk ja natuke õhupüssi mulje jättis

aga - mina oma nõdrukese aruga (pole ju jahivinti õieti käeski hoidnud) ei saand küll välisel vaatlusel pihta, kuhu seal see varras kinni jääma peaks.
ehk mõni ekspert (siin neid ju jalaga segada

minu meelest 1500 kr. eest ei saagi paremat tahta.
-
Kui uuesti poodi satud siis küsi vaadata ka kaasas olevat siledat rauda ja sealt näed selgelt mida keevitus on rauaga teinud! Vintraual jääb 6mm alumiinjumvarras just sinna keevituse kohapeale kinni. Otsustage ise kas kuul on sealt läbi minnes enam oma kujuga või mitte. Olen neist mõned ka lahti võtnud ja päästikusüsteem on ka selline nagu laste tongipüssidel. Sõber ostis kohe kui müüki tulid ja siiani on ainult tiirus üritanud pussi jooksma saada. Lõpuks enam-vähem sai ka aga püssi tuli kõvasti putitada ja täpsus 100m pealt 10 cm ringi. 10-st lasust tükib 3-4 minema ikka kaugemale kui 20 cm sihtimiskohast. Metsa ei ole mees sellega riskinud minna ning sügisel ostis uue Tikka püssi ja tean, et sellega sai hulk rebaseid kütitud. Minu seisukoht on sama ei kõlba Rossi jahipidamiseks.
naised saunas rääkisid
kajahimees kirjutas:Selle relva jätaks küll siinkohal üldse kommenteerimata ja kahjuks pole ka usutav, et selle raha eest, mis Jahimehes on välja käidud, saaks isegi korralikku rauda, nii vinti kui siledat. Iseenesest kaliiber 243.win on ju OK. Kasutusvaldkond (lubatud)on küll üsna väike, kuid oma kogemusist võin väikeuluki jahiks seda kaliibrit kiita. Ja reaalselt on lähidistantsilt (kuni 100m) tal piisavalt energiat ka sea või vähemasti põrsa tarvis.
mujal maailmas .243 win lubatud suurulukijahiks. Hea sportkaliiber ja 6.8g SP kuul metsseale täiesti piisav. Meil nali-naljakas võib suurulukile seaduslikult kasutada 7x33sako

-
Veider jah natuke see kaliibrite värk, eriti kehvakene on ju see vene kaliiber 7,62x39, sellel pole energiat ollagi aga seaduse järgi (praegu veel) kõlbab seda kasutada ka suurulukile kui ainult piisava kaaluga kuuli kasutada. Olen kuulnud, et vanasti lasti kolinal 5,6-se Barsiga kõike, aga eks neid vigaseid jäi ilmselt ikka metsa ka, nagu nüüdki vahel, kahjuks.
Seetõttu kasutan isiklikult väga erineid kaliibreid erinevate ulukite jaoks ja peab ütlema, et praaki ikka naljalt ei teki. Muidugi, täpsus on ikkagi esikohal.
Seetõttu kasutan isiklikult väga erineid kaliibreid erinevate ulukite jaoks ja peab ütlema, et praaki ikka naljalt ei teki. Muidugi, täpsus on ikkagi esikohal.