Arvan ka mina, et koera küljes olevate vidinate
peaeesmärk on aidata leida koer,kes kedagi jälitades oli kuskile läinud. Ehk hoida kokku koera ootamise/otsimise aja pealt, eriti lühikese talvepäevaga. Kõik muu on jahi "mugavustamine"

, ilma milleta saab hakkama siis, kui seda jahti korralikult juhtida . Nagu siin mainitud, edukat jahti on peetud ka siis, kus polnud ei mobiile ega raadiosaatjaid. Aga koerad ja kompassid olid. Seega kõik oli ja on kinni korralduses. Valdav enamus "noorjahimehi" soetab endale esimeseks vintrelva. Ise pole võimeline jälje järgi uluki liikumissuundagi määrama,kompassi omamisest/kasutamisest rääkimata,ka soolestamises osalemist pole täheldatud, aga tema ainuvõimalik koht on ikka kütiliinis. Ja just nemad tahavad/peavad/ teadma vidinate abil või raadioteel, kus on koer,mida teeb ja kust ta ulukit jälitades välja tuleb et saaks eeskirju rikkudes ette joosta ja pauku teha( mis on ka minule, mitte ainult Puugile, punaseks rätikuks). Mis sellest, et koera pihta

, peaasi, et skoori saaks avada

.
Mina isiklikult olen siiani kuulnud ainult ühe noorjahimehe käest palvet õpetada teda põllus nuumavale karjale ligi/sisse hiilida.Teised ainult kadestavad, miks ma nii palju( nende arvates) lasen. Nii et palju sõltub jahiseltsidest, kus "katseajasse" suhtutakse liiga formaalselt .