12 cal relvaraua puhastamine survepesuriga
12 cal relvaraua puhastamine survepesuriga
Järjekordse kahetunnise harjamise-nühkimise-vandumise-nühkimise tsükli käigus turgatas pähe, et mis oleks, kui meisterdaks survepesurile rauaõõnde mahtuva otsiku? Noh umbes nii, et võtaks sobivas mõõdus plastiktoru, puuriks sinna ringikujuliselt augud ja otsa paneks "pimeda".
Pesemisel liigutaks otsikut rauaõõnes edasi-tagasi ja annaks aga survepesurile takka. Peale pesu kohe fööni või puhuriga kiirkuivatus ja õli sisse.
On keegi millegi taolisega eksperimenteerinud? Kas sellisel menetlusel võib olla mingeid kahjulikke tagajärgi rauale? Mida võiks katsetada pesuaineks? (Ise mõtlesin soodaveele)
Pesemisel liigutaks otsikut rauaõõnes edasi-tagasi ja annaks aga survepesurile takka. Peale pesu kohe fööni või puhuriga kiirkuivatus ja õli sisse.
On keegi millegi taolisega eksperimenteerinud? Kas sellisel menetlusel võib olla mingeid kahjulikke tagajärgi rauale? Mida võiks katsetada pesuaineks? (Ise mõtlesin soodaveele)
Re: 12 cal relvaraua puhastamine survepesuriga
Loetud sekundite jooksul oled üleni s.tane ja märg.
jahismurf
andrus kirjutas:Loetud sekundite jooksul oled üleni s.tane ja märg.
Good point!

Ma olen tööl meestel koljusid ja luid puhastanud survekaga aga püsse mitte kunagi.Ehk saab sellest uue äri algus
Rajaleidja peab oma kataloogid läbi nüüd lappama ja vastavad instrumendi surveka ja raua vahele leiutama. 

jahismurf
Võta nn. trassivee torude läbipesemise otsik (kui nii peenikest ei ole, siis lase teha ja anna minna
Järgmise ideena (kui tina või vaske rauaõõnest kätte ei saa) pakun välja võtta kasutusele happevann. Relvaraua välimise osa katad kaitseks näiteks nitrovärviga ning seejärel viskad relvarauad happevanni
. Täpselt nagu noorena sai värvimusa ja soome telekale hääle- ning värviplokkide jaoks trükiplaate söövitatud
Kui veel 100 grammi saaks teha, siis tuleks häid ideid kuhjaga
.

Järgmise ideena (kui tina või vaske rauaõõnest kätte ei saa) pakun välja võtta kasutusele happevann. Relvaraua välimise osa katad kaitseks näiteks nitrovärviga ning seejärel viskad relvarauad happevanni

Kui veel 100 grammi saaks teha, siis tuleks häid ideid kuhjaga

ikka lõbusalt
-
12cal rauaõõnde mahub sisse isegi HD pesuri torupuhastus voolik. Rääkimata CPE pesuritele mõeldud voolikutest. Aga ma soovitan pikalt järgi mõelda enne, kui sellist varianti kasutama hakata. Koduseeria pesur annab välja keskeltläbi 120-150 bari ja see ei ole naljaasi. Veel enam, kui see surve tuleb nõel peenikesest torupuhastus düüsi august. Olen ise katsetanud, kuidas turbodüüsiga auto rehvi purustada ja HD seeria pesuriga edukalt eur aluseid pooleks lõiganud. pesuriga püssi toru puhastama hakata ei tule mõttessegi
Kle mul siin üks Hd 9/19m see nüüd küll euroaluseid ei lõika. Aga isegi kui peseks püssi rauda survekaga ei suuda seda saasta maha saada sealt.
jahismurf
No mul on selline lahjem Kärcheri pesur, millega kannatab autotki pesta, ilma et värvi maha võtaks.
Minu poolt mainitud mudelil on max surve üle 200(äkki 230)ja pane sa autole mis tahes kemikaale peale..pese või nii,et värvi lendab aga kui manuaalselt ei pese on pind peale kuivamist ikka must. Siit ka veendumus,et survekaga püssi küll puhastada ei õnnestu. 

jahismurf
-
Ma pidasin silmas seda, et survekaga püssitoru puhastamine on ennekõike iseendale ohtlik.
Andrus: HD10/25 lõikab väga eduliselt lauda
Andrus: HD10/25 lõikab väga eduliselt lauda

- sammal.habe
mis töö see küll on, kus meeste koljusid ja luid peab survekaga puhastama?
õõv tuleb peale, kui fantaasia lendama lasen...

andrus kirjutas:Ma olen tööl meestel koljusid ja luid puhastanud survekaga ...
Vist anatoomikumis tööl? 

Maksuametis töötab

sammal.habe kirjutas:mis töö see küll on, kus meeste koljusid ja luid peab survekaga puhastama?
andrus kirjutas:Ma olen tööl meestel koljusid ja luid puhastanud survekaga ...
Pole vaja liialt fantaseerida ja "tähti närida". 

jahismurf
Surveka teema on kökimöki, võrreldes sellega, kuidas üks jänki läks mootorsaega värske hirvepea kallale. Vana tõmbas sae käima ja andis nii, et püksid ja nägu olid "saepuru" täis. Pärast kloppis riided puhtaks ja läks tuppa sööma. Väidetavalt pidas seesama tüüp iga allaaetud hirve juures auto kinni, tõmbas kõhu lõhki ja nuusutas. Kui oli värske, läks söögiks. Iseenesest see nuusutamine või koksu saanud värske hirve söömises pole miskit erilist , aga.... alati peale lõikumist ja nuuskimist pühiti käed pükstesse puhtaks, oli see hirv või püksid millised tahes.