metssealiha pärlsibulatega
metssealiha pärlsibulatega
Valmistusained
1 kg metssea reietükkkondita)
soola
jahvatatud musta pipart
3 suurt sibulat
6 sl toidu쩼br /> 3 sl tomatipastat
0,7 l punast veini
10 kadakamarja
20 marineeritud pärlsibulat (konservist)
4 viilu peekonit
Valmistusviis
1. Pese metssealiha kᠶee all, kuivata ja l髡 u. 3 cm kuubikuteks. Maitsesta lihat䠳oola ja pipraga.
2. Koori ja haki sibulad.
3. Kuumuta pannil 쩠ja pruunista selles liha. Lisa sibulad ja hauta klaasjaks.
4. Sega juurde tomatipasta, vein ja purustatud kadakamarjad. Lase roal u. 45 minutit moorida.
5. 10 minutit enne valmimist lisa natud pärlsibulad, maitsesta.
6. Lõika peekon peenikesteks ribadeks, prae pannil kr⥤aks ja aseta roale ning serveeri koos kartulikroketitega.
1 kg metssea reietükkkondita)
soola
jahvatatud musta pipart
3 suurt sibulat
6 sl toidu쩼br /> 3 sl tomatipastat
0,7 l punast veini
10 kadakamarja
20 marineeritud pärlsibulat (konservist)
4 viilu peekonit
Valmistusviis
1. Pese metssealiha kᠶee all, kuivata ja l髡 u. 3 cm kuubikuteks. Maitsesta lihat䠳oola ja pipraga.
2. Koori ja haki sibulad.
3. Kuumuta pannil 쩠ja pruunista selles liha. Lisa sibulad ja hauta klaasjaks.
4. Sega juurde tomatipasta, vein ja purustatud kadakamarjad. Lase roal u. 45 minutit moorida.
5. 10 minutit enne valmimist lisa natud pärlsibulad, maitsesta.
6. Lõika peekon peenikesteks ribadeks, prae pannil kr⥤aks ja aseta roale ning serveeri koos kartulikroketitega.
Re: metssealiha pärlsibulatega
Markko kirjutas:10 kadakamarja
Niipalju kui ise kokanud olen, pole kasutanud kadakamarju (võibolla olen millestki ilma jäänud). Milliseid marju kasutatakse? Kas rohelisi või siniseid? Kui neid mõlemaid maitsta siis rohelistel on tunduvalt vängam maitse, aga sinistel see peaaegu puudub. Millegipärast kasutaksin ise rohelisi, kuigi segadust tekitab asjaolu, et apteegis müüakse jälle siniseid.

Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Re: metssealiha pärlsibulatega
kakuke kirjutas:Niipalju kui ise kokanud olen, pole kasutanud kadakamarju (võibolla olen millestki ilma jäänud)
Just nimelt "ilma jäänud maitsest", proovi teinekord, pikid metskitse kintsutüki peki ja kadakamarjadega, ning hõõrud maitseainetega sisse, siis las laagerdub päevakese ja ahju koos porgandite, kartuli ning mugulsibulatega, maitseelamus on garanteeritud.
Lähengi ja võtan midagi sulama.

Muide soovitan marjad ise korjata ja ära kuivatada, sinised on õiged.
Kadakamarjad
> aga kas keegi teab võibolla on kadaka marju ka kuskil müügil
kadakamarju saab Vürtsipoest. Tartus asub see lihaturul, Tallinnas ja Pärnus ka kusagil olemas see pood.
kadakamarju saab Vürtsipoest. Tartus asub see lihaturul, Tallinnas ja Pärnus ka kusagil olemas see pood.
-
- Postitusi: 1059
- Liitunud: E Nov 22, 2004 11:57 am
Metssealiha
Proovisin paksusid metssealihalõike küpsetada ahjus fooliumi sees. (tundub, et ilm läheb nüüd lõplikult külmaks, sest hirmus lihahimu on kallal)
Võtsin 6tk 3 cm paksust ristikiudu lõigatud praetükilõiku, maitsestasin jahvatatud meresoola, jahvatatud valge pipra ja purustatud kadakamarjadega, katsin lõigud peekoniviiludega ja panin kahe kaupa kõrvuti fooliumi sisse pakituna 200 C eelkuumutatud ahju 40-ks minutiks. Küpses läbi aga jäi ka mahlane. Osa söömata pakke jahutasin maha ja panin külmkappi. Teisel õhtul oli väga maitsev! Äkki Feen täiendab, sest fooliumiasjandus on väga mahlase prae nurgakivi!
Võtsin 6tk 3 cm paksust ristikiudu lõigatud praetükilõiku, maitsestasin jahvatatud meresoola, jahvatatud valge pipra ja purustatud kadakamarjadega, katsin lõigud peekoniviiludega ja panin kahe kaupa kõrvuti fooliumi sisse pakituna 200 C eelkuumutatud ahju 40-ks minutiks. Küpses läbi aga jäi ka mahlane. Osa söömata pakke jahutasin maha ja panin külmkappi. Teisel õhtul oli väga maitsev! Äkki Feen täiendab, sest fooliumiasjandus on väga mahlase prae nurgakivi!
