Ju jääme erinevatele arvamustele. Mina lihtsalt ei mõista, milline oleks relva üleandmise/hoidmise korra rikkumine juhul, kui akt on vormistatud kõiki seaduses nõutud andmeid kasutades, kuid siiski ei sisalda näiteks infot relva hoidmise koha kohta. Ka näiteks relvalubade numbreid ei ole ju seaduses nõutud akti kanda. Akt fikseerib minu arusaamise kohaselt ainult asjaolu, et konkreetne asi (relv) anti ühe inimese poolt teisele üle. See, kas ühel oli õigus üle anda ja teisel vastu võtta, tuleneb juba seadusest ja nendele isikutele väljastatud relvalubadest konkreetsele relvale.
RS § 34 lg 5
(5) Relva andmisel paralleelrelvaloa omaja valdusse koostatakse akt relva üleandmise-vastuvõtmise kohta, näidates selles relva vastuvõtmise koha, kuupäeva ja kellaaja. Akt koostatakse kahes eksemplaris, millest üks jääb relva üleandjale, teine vastuvõtjale. Relva tagastamisel omanikule koostatakse analoogne akt.
Seega konkreetselt seaduse alusel on selge, et peab olema identifitseeritav relv, isikud, koht ja aeg. Nõus, kuigi isikute ja relva identifitseerimise nõuet ju kah seadusest justkui otse ei tulene - aga see on ilmselgelt tuletatav, kuna akt kui dokument oleks ilma oma objekti (relv) ja osalevaid subjekte (isikud) ära näitamata ju tegelikkuses sisutu.
Kuid hoidmise kohta näitamine......mnjaa.......ma kahtlustan ise kah juba, et ma tundun noriv, kuid mulle põhimõtteliselt hakkab vastu, kui jääb õige nõrk, aga siiski tuntav mulje, et - mine sa tea, igaks juhuks hoiame kodanikul kirve pidevalt pea kohal (märgin siinkohal, et muudes õigusvaldkondades on neid tundeid veel tugevamaidki kui relvaõiguses).
Need kes me oleme siin praegu foorumist seda arutelu lugenud, meie oleme jah nüüd targemad, kuid mida peavad tegema need vaesed paralleelloa omanikud, kes seda ei ole teinud ning kes on oma naiivsuses lugenud akti vormistamise nõuete kohta Relvaseadust ning on andnud enda arvates parima ? Ning oletame, et ilmneb kunagi vajadus kedagi neist karistada justnimelt selle olematu nõude rikkumise eest....mind võtab see nõutuks, kuna olen kogu aeg millegipärast olnud arvamusel, et ilma sätteta mis kohustaks pole rikkumist ja ilma rikkumiseta pole ka karistust
Niisama teoretiseerides,
BM