Kopraliha
Re: Kopraliha
Kopra saba tegemiseks tunduvad olevat keskmise looma omad parimad. Pisematel pole miskit võtta ja suuremal on oluliselt rasvasemad. Võrdluseks on mitut korraga tehtud ning sellistele tulemustele jõutud. Pannil olen ka teinud.. mõnikord hiljem grillil üle lasknud (see oli päris hea).
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Re: Kopraliha
Viimastest postitustest jääb küll kumama mõte,et see koprasaba eriline hõrgutis pole
Ära tahaks siiski proovida.Äkki targemad kribavad siia mõne õpetuse kuidas oleks parem valmistada seda kala.

Re: Kopraliha
hundikütt kirjutas:Ritsika pakutud retsepti järgi kobras ära proovitud ja siiani parim,mis koprast teinud.Tõsi,väikesed muudatused ka tehtud.Leotamisel ei kasutanud äädikat,maitsestasin vähe lihtsamate asjadega,mis maal saada------Santa.maria liha üldmaitseaine ,kange sinep ja kastme paksendamiseks ikka jahu,ülejäänu sama.
Nüüd siis järg kopra saba käes,prooviks ära
Mul selle üle ainult hea meel, ise olin ka tulemusega ülirahul

http://ritsikas.blogspot.com/
Re: Kopraliha
Feen kas sinuga oleks võimalik e-posti teel suhelda ja mõnda nõuannet küsida kopra tegemise kohta?



Re: Kopraliha
Feen on praegu laagris lastega ja nädala lõpus kihutab sealt kokkutulekule. Arvatavasti on järgmine nädal arvuti taga olemas, aga kirjuta talle gefeen@gmail.com Küll ta mingi hetk vastab.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Re: Kopraliha
Käisin Laulasmaal SPA-s ning tellisin sealses restoranis prae kopra kintsulihast. Hullemat asja annab ette kujutada - hea liha lihtsalt nahka keeratud. Puukoore mekk oli manu nii mis hirmus ning tükid kelmeid ka täis. Ise kodus valmistades sellist jama ei ole kunagi endale lubanud. Kokkuvõttes - kui ikka ei oska, siis parem õppigu.
Aga eks see restorani värk ikka ole - raha palju -süüa vähe. Ja kui see vähene ka ära rikutakse, siis teeb ikka tigedaks. Küsimuse peale kes neile liha tarnib jäädi mulle võlgu.
Aga eks see restorani värk ikka ole - raha palju -süüa vähe. Ja kui see vähene ka ära rikutakse, siis teeb ikka tigedaks. Küsimuse peale kes neile liha tarnib jäädi mulle võlgu.
ikka lõbusalt
Re: Kopraliha
Kodus tagasi, seega, kui on küsimusi, siis Kakuke meiliaadressi kribas.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Re: Kopraliha
Sai juuni algul üks paari aastane kobras suitsuahjust läbi lastud.
Külmikust võetud looma saagisin neljaks ja panin soolvette sulama/soolduma ca 1,5 päevaks.
Sulanud ja sooldunud rümba veerandid küpstuskottidesse ja suitsuahju. Ahjule (Stovemani kerisega variant) tuli alla ja mingi 2+ tundi 120 kraadi sooja. Siis lihalt küpsetuskotid ümbert ära ja veel vast kolmveerand tundi suitsu hoides temperatuuri +80 juures. Jäi mahlane ja meeldivalt suitsumaitseline. Tegin sama meetodiga samal ajal ka ühe põrsakintsu aga kobras pisteti esimesena nahka.
Külmikust võetud looma saagisin neljaks ja panin soolvette sulama/soolduma ca 1,5 päevaks.
Sulanud ja sooldunud rümba veerandid küpstuskottidesse ja suitsuahju. Ahjule (Stovemani kerisega variant) tuli alla ja mingi 2+ tundi 120 kraadi sooja. Siis lihalt küpsetuskotid ümbert ära ja veel vast kolmveerand tundi suitsu hoides temperatuuri +80 juures. Jäi mahlane ja meeldivalt suitsumaitseline. Tegin sama meetodiga samal ajal ka ühe põrsakintsu aga kobras pisteti esimesena nahka.
Grumpy old man
Re: Kopraliha


ikka lõbusalt
Re: Kopraliha
Ritsikas kirjutas:Tegin ka kobrast ja oli uskumatult hea tulemus.
Tegime ka Ritsika retsepti järgi kobrast ja see sai tõesti väga hea. Oliiviõli panin tükkmaad vähem, sest esimene kord proovides sai liialt õline.
Seekord siis segasime tükeldatud kopraliha oliiviõli, sibula, küüslaugu (panin küüslauku rohkem, kui retseptis), palsamiäädika, maitseainete (sool, sidrunipipar, lihamaitseainet väheke), soja ja basiiliku-tilliga 24h-ks külmkappi ahjukoti sisse (õhukindlalt) seisma. Järgmine päev siis pruunistasin ja ahjupotiga ahju, nii 200 kraadi peale umbes 3 tunniks, viimane veerand tundi seisis niisama kuumas ahjus. Kõrvale kartulit ja värsket soolakurki. Tulemus oli väga maitsev!

Ülejäänud lihast proovisime ära jällegi ritsika kebabi retsepti ja ka need said väga maitsvad!

Re: Kopraliha
Eduka hooaja lõpetuseks sai ka koprasaba ära proovitud ja pean ütlema, et meid tabas meeldiv üllatus kuna tulemus oli lihtsalt imehea...
Soovitan kõigil proovida sest riski pole!
http://ritsikas.blogspot.com/2013/05/koprasaba-bbq-ahjus.html
Soovitan kõigil proovida sest riski pole!
http://ritsikas.blogspot.com/2013/05/koprasaba-bbq-ahjus.html
http://ritsikas.blogspot.com/
Re: Kopraliha
Ahjus küpsetatud kobras Michigani moodi, proovitud ning väga hea tuli!
Hunting and fishing the only reasons I like to wake up early....
Re: Kopraliha
Panen siis kirja ka eelmisel nädalal püütud koprakintsust tehtud õhtusöögi retsepti.
Mina lasin kintsul eelnevalt ööpäevakese olla sidrunimahla vees (1 sidrunist pigistatud mahl ja vett niipalju, et kintsu ära katab)
1 suure kopra tagakints
2 keskmist sibulat
3 küüslauguküünt
veidi jahu
suitsupeekonit
šampinjone
tomatipastat
1 pdl tumedat õlut või lihtsalt vett (mul õlut kodus polnud parajasti ja seepärast tegin veega)
tüümian, sool, pipar, balsamico kaste, 1 spl mett, toiduõli, või
Lõika eelnevalt rasvast ja kelmetest puhastatud tagakintsul kont välja ja jaota kintsuliha võrdseteks portsudeks. Minul tuli 6 paraja suurusega tükki. Hõõru kintsutükid soola ja pipraga sisse ja lase veidi seista. Samal ajal aja pann õli ja või seguga tuliseks. Veereta lihatükid jahus ja pruunista tulisel pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks ja pane ahjupotti ootele. Seejärel prae pannil hakitud sibul, küüslauk, šampinjonid ja peekon, kuni sibul on klaasjas. Lisa juurde tüümian, maitseained, 1 spl mett ja tomatipasta ja prae veel veidi. Seejärel vala segule peale tume õlu ja keeda veidi aega, kuni segu on paraja konsistentsiga. Vala segu koprakintsude peale, pista pott ahju u 180 kraadisele kuumusele ja küpseta kuni liha on noaga torgates pehme (u 2 tundi aga olenevalt loomast võib minna ka vähem aega), vahepeal kontrolli vedeliku taset, vajadusel lisa veidi vett.
Juurde võib pakkuda kartulit, riisi vms suupärast.
Mina lasin kintsul eelnevalt ööpäevakese olla sidrunimahla vees (1 sidrunist pigistatud mahl ja vett niipalju, et kintsu ära katab)
1 suure kopra tagakints
2 keskmist sibulat
3 küüslauguküünt
veidi jahu
suitsupeekonit
šampinjone
tomatipastat
1 pdl tumedat õlut või lihtsalt vett (mul õlut kodus polnud parajasti ja seepärast tegin veega)
tüümian, sool, pipar, balsamico kaste, 1 spl mett, toiduõli, või
Lõika eelnevalt rasvast ja kelmetest puhastatud tagakintsul kont välja ja jaota kintsuliha võrdseteks portsudeks. Minul tuli 6 paraja suurusega tükki. Hõõru kintsutükid soola ja pipraga sisse ja lase veidi seista. Samal ajal aja pann õli ja või seguga tuliseks. Veereta lihatükid jahus ja pruunista tulisel pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks ja pane ahjupotti ootele. Seejärel prae pannil hakitud sibul, küüslauk, šampinjonid ja peekon, kuni sibul on klaasjas. Lisa juurde tüümian, maitseained, 1 spl mett ja tomatipasta ja prae veel veidi. Seejärel vala segule peale tume õlu ja keeda veidi aega, kuni segu on paraja konsistentsiga. Vala segu koprakintsude peale, pista pott ahju u 180 kraadisele kuumusele ja küpseta kuni liha on noaga torgates pehme (u 2 tundi aga olenevalt loomast võib minna ka vähem aega), vahepeal kontrolli vedeliku taset, vajadusel lisa veidi vett.
Juurde võib pakkuda kartulit, riisi vms suupärast.
Re: Kopraliha
Kas liha jäi mahlane ? Küsin, kuna ise küpsetan kondiga.
Hunting and fishing the only reasons I like to wake up early....