Mul vist ei ole nii hea retsept, aga igaks juhuks räägin ära: Ketrasin kopraliha läbi hakklihamasina, kodusea lihaga enamvähem pooleks. Sai väikesteks ümarateks veeretatud ja tehtud frikadellisupp kaalika ja porgandiga. No sai täiesti tavaline supp, nagu oleks poest frikadelle ostnud Aga korralikum liha maitse oli. Ja niipalju hea sai, et lapsed ka sõid.
Muutsin veidi ptaksi retsepti. Mul oli võtta 1 kg jagu kopra ribitükke. Pruunistasin need võiga pannil, jahu ei pannud, seda tundus ribide juures tüütu lisada. Edasi tegin nii, nagu ptaksil kirjas. Mul oli tume õlu olemas. Sidrunimahla vees seisis liha enne küpsetamist ca 6 tundi. Mul vana kobras, kaks tundi läks täiega ära. Siis oli liha kenasti pehme. Peale paari aasta tagust lugu, kui mul isa kopra puhastamise käigus nõre lihale laskis ja mina sellest teadmatusest ahjuprae tegin, on mu armas kaasa kopra suhtes väga skeptiline. Seekord nägin, et lisaks esmalt taldrikule tõstetud mikroskoopilisele tükikesele võeti kaks korda juurde ja lõpuks öeldi, et parim kobras meie majas
Sai jälle kobrast söödud. Noor kutsikas, lihakeha selline küülikusuurune. Tükeldasin, leotasin 24 h sidrunivees (1 sidruni mahl ja vett nii, et liha kaetud). Siis pruunistasin tükid pannil ja ahjupotti. Juurde 200 g tomatipüreed, 2 sibulat, 2 suurt kodumaist küüslauguküünt, 1 suur punane paprika, 3 korralikku porgandit, soola, musta pipart, tüümianipastat, pool pudelit valget veini ja vett kuni kõik kaetud. Ahjus oli kaks tundi. Vägagi hea sai! Risling oli peale rüübata väga hea!