Metssiga + vili + sööt
Re: Metssiga + vili + sööt
Välek:Kui korralikult ära keedad,siis peaks veel paremini peale minema. 

Raul P kirjutas:Veidike OT aga kui mul on eramaa ja ma tahan oma maale rajada seasööta, kas mul on see õigus, kuigi ma ei kuulu kohalikku jahiseltsi.
jahirajatis on jahipidamiseks. kui seal jahti ei peeta(pildistad nt.), pole see jahirajatis ja ongi JOKK
Oot,oot....kõik söödakohad peavad olema keskkonnas registreeritud. Päris nii ikka ei ole,et söödad kus tahad.
jahismurf
Päris kindel ei ole,kui mees jahti ei pea.Kartulimaad pole ka kusagil arvel,õunapuu alused jne.Aastatega on ka omandiseadused muutunud.Momendil ei keela keegi metsigadele lauda katta.
andrus kirjutas:Oot,oot....kõik söödakohad peavad olema keskkonnas registreeritud. Päris nii ikka ei ole,et söödad kus tahad.
Paluks viidet seadusele.

Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
-
kakuke kirjutas:andrus kirjutas:Oot,oot....kõik söödakohad peavad olema keskkonnas registreeritud. Päris nii ikka ei ole,et söödad kus tahad.
Paluks viidet seadusele.
Registreeritud vist siiski ei pea olema, aga kusagilt on meelde jäänud, et söötmisega võib tegeleda ainult jahipiirkonna kasutaja.
Ole kui leebe tuul...
Prohvet Maltsvet kirjutas:kakuke kirjutas:andrus kirjutas:Oot,oot....kõik söödakohad peavad olema keskkonnas registreeritud. Päris nii ikka ei ole,et söödad kus tahad.
Paluks viidet seadusele.
Registreeritud vist siiski ei pea olema, aga kusagilt on meelde jäänud, et söötmisega võib tegeleda ainult jahipiirkonna kasutaja.
Tsiteerides Kakukest - paluks viidet seadusele

Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Küsimuse esitaja on küsinud konkreetselt seasööda rajamist,mitte juurika ladustamist. Seega on ta juba liigutanud liiga palju oma lõugu. Ja nüüd järgmine küsimus...milleks on vaja oma maale söödakohta ilma,et kuuluks kohalikku seltsi,ei registreeri,ei ole kurje mõtteid jne? Milleks??
jahismurf
Kooskõlastada tuleb riigimetsas olevad söötmiskohad ja sedagi RMK-ga, juhul kui jahipiirkond on sõlminud lepingu. Eramaal olevate söötmiskohtade osas pole kellelgi midagi öelda(kahjuks).
Muidugi ei soovita rajada söödakohta nii salatsedes, see jätab jahipiirkonna kasutajale põhjust kahtlustamiseks. Kui tõesti on eesmärgiks loomade vaatlemine, siis saab ju ka jahipiirkonna kasutajaga ühendust võtta ja oma soovi lahti rääkida.
Sel juhul tuleks kindlasti arvestada võimalusega, et selle rajatava söödakoha lähistel ka jahti peetakse. Kooskõlastatult ilmselt siis ikka etteteatamisega, kui kontaktid vahetatud. Iseasi on nüüd see, et tihti kipub maaomanikul see söödal käiv siga saama omandiks ja hakkab kandma nime "minu siga" , mistõttu jahipidamine tekitab pahameelt.
Pika jutu kokkuvõtteks ütleks nii: Kui oled rahul lahendusega, et söödad aga jahipiirkonna kasutaja peab seal läheduses endiselt ka jahti, siis aruta jahipiirkonna kasutajaga läbi. Kui aga tunned juba praegu, et jahiga variant ei lähe kohe kuidagi, siis pigem viska mõte peast ja vaata sigu looduskalender.ee-st. Tuleb odavam ja jama vähem!
Muidugi ei soovita rajada söödakohta nii salatsedes, see jätab jahipiirkonna kasutajale põhjust kahtlustamiseks. Kui tõesti on eesmärgiks loomade vaatlemine, siis saab ju ka jahipiirkonna kasutajaga ühendust võtta ja oma soovi lahti rääkida.
Sel juhul tuleks kindlasti arvestada võimalusega, et selle rajatava söödakoha lähistel ka jahti peetakse. Kooskõlastatult ilmselt siis ikka etteteatamisega, kui kontaktid vahetatud. Iseasi on nüüd see, et tihti kipub maaomanikul see söödal käiv siga saama omandiks ja hakkab kandma nime "minu siga" , mistõttu jahipidamine tekitab pahameelt.
Pika jutu kokkuvõtteks ütleks nii: Kui oled rahul lahendusega, et söödad aga jahipiirkonna kasutaja peab seal läheduses endiselt ka jahti, siis aruta jahipiirkonna kasutajaga läbi. Kui aga tunned juba praegu, et jahiga variant ei lähe kohe kuidagi, siis pigem viska mõte peast ja vaata sigu looduskalender.ee-st. Tuleb odavam ja jama vähem!

http://beta.album.ee/antilaht
sandermai kirjutas:Viimane jaht pukist lõppes nii.
See sobiks rohkem siia alateemasse

Võib teemat liigutada 

Tere!
Kas lisasöödakohtasid võib endiselt olla 1/1000 ha kohta?
Kas lisasöödakohtasid võib endiselt olla 1/1000 ha kohta?