Küsin suurelt aretajalt ka teise küsimuse, kuigi ma tean, et see on oluliselt ebameeldivam vastata. Kas pole mitte nii, et tõuraamat on tõusüsteemi elushoidjatele hädavajalik, kuna ühe tõu raames paarituste tegemine juba iseenesest tõstab riski geneetiliste haiguste esinemiseks ? Seega kas ei jõua me niiviisi mõeldes mitte sellise "ketserliku" oletuseni, et mida kaugemalt suguluses olevaid koeri paaritada, seda väiksem on geneetiliste haiguste risk ?

Seega pole mõtet õigustada jahipidamisel AINULT tõupuhaste koerte kasutamise SEADUSLIKKU NÕUET loomade heaolu ja tervise eest hoolitsemise väitega. Põhjuseks on kas ärihuvi või lollus.
BM
puugi kirjutas:Otsene seos.Jahipidamiseks on aretatud kindlad tõud.Kui kõik koerad segamini paaritada ja ainult jahiomadust taga ajada tekiks hirmus kaos!![]()
Kes vastutab selliste asjade eest kui kutsikatel ilmnevad kõiksugused väärarengud?Kui praegugi on registrites koeri kes on õe või vennaga poegi teinud?
Tõulisus ei välista muidugi 100%,et kõik terved koerad tulevad,aga on näha kes sellised asjad on teinud.Samas on hästi näha millistel vanematel on head ja millistel vähe nõrgemad järglased jne.
Ma üritan isegi välja uurida,et kuhu need isehakanud spetsialistid need kutsikad ja koerad sokutavad kes ootusi ei õigusta(lastakse salaja kuuritaga maha???)
Katsuks aru saada,et koer ei ole siga kes 6 kuuselt ära veristatakse!Koera eluiga on tihti üle 10 aasta.(Kui tal õnne on)
Need lambad kes üritavad midagi tõestada võiksid koerte solkimise ära lõpetada ja rottide või hamstritega oma tõuaretust välja elada!
Mul on ainult üks küsimus:Kes vastutab selle eest,et koertega igasuguseid mõistusevastaseid tegusid tehakse?
Mina vastutan ainuisikuliselt kõigi oma kasvandike käekäigu eest.Ka selle eest kui pärast ilmneb mingi terviserike mida pole osanud ette näha.