Keegi eelpool mainis siin Soome ajakirjas Riista olnud nn SuperZoomien taisto artiklit. Tegelikult see artikkel korralike võrdlusmaterjalideni ei jõudnudki. Võõreldi Swarovskit, Zeissi ja Leikat. Leika pakkuvat 100m kõige laiemat vaatenurka järgmine on Zeiss ja kolmas Swaro. Samas oli laskesektori laius 15-17m 100'lt meetrilt. Leica pilt pidavat olema kõige parem (laidasta laitaan liki virheettömän kuvan). Swaro taas lõige kergem ja Zeiss kõige raskem 700 - 850gr. Hämaras kukkus ära esimesena Swaro ja viimasena jäi mängu Leica. Samas oli max ajavahe 17 minutit ja jutt käis märklehe lugemisest hämaras (musti numbreid valgel taustal). Samas tõdeti, et vaatamata sellele "ärakukkumisele" olid laskmise mõttes kõikide optikate pilt küllat terav, et ka sooritada lask ka pikema maa taha. Nii et sellest artiklist küll selgust ei saanud, mida tuleks valida

.
Pigem loeb artiklist välja, et nüüd oodatakse mida Swaro'l on vastu pakkuda Leica ja Zeiss'i viimastele toodetele, kuna Swaro Z6 on juba 8 aastat vana ning nende poolt kaitstud patent on nüüd oma kehtivuse kaotanud.
Endal küll nii "kõva" optilist riista pole, olen juba aastaid kasutanud 3-12x56 Kahles Helia't ja valiku kriteeriumiks oli pigem hind, kui sain Soome maaletoojalt osta tehase hinnaga. Siiani pole kahtsenud, kuigi mõni teine "riist" on ägedam tundunud

ja pigem on hämaras saanud lasu tegemise kriteeriumks mitte optika võime vaid kaine mõistus lasu tulemustest ja lastavast loomast.
Mis puutub "kaugelaskudesse", siis 12x on rohkem kui küll sooritamaks 300m lasku, kui selleks peaks vajadus tekkima

. Mulle korra aafrikas ütles PH pikalt distantsilt laskmise kohta, et kui sa ei suuda suurulukit lasta 6x suurendusega, siis on distants sinu jaoks juba liiga suur. Ja selles on tal minu arvates õigus. Mul on küll paar trofeed 300m ette näidata, kuid mitte 30-06 ja ka mitte siit Eestist.
See muidugi ei käi "snaiperite" kohta kes lasevad "hea õnne peale" ja siis "palvetavad" et loom pihta sai
Aga kindlasti on siis foorumis mehi, kes ka rohkem kui 300m peale loomale kindlalt pihta saavad...mina end selliseks profiks ei pea ja seetõttu sellist "tehnikat" üldjuhul ei vaja.
Aga Jurakale häid jahielamusi, kuna nii relv kui ka optika on tippklass