Mina seevastu ei näe GC arvamuses jällegi mingit tembeldamist! Pigem üsna "talumehelikku" loogikat. Samad sõnad ka hundiküti seisukohale.
Lappasin ka natuke seaduseid, et mis või kes see jahikoer siis seaduste mõistes üldse on.
1. Loomakaitseseadus - määratleb lemmikloomad lubades lugeda lemmikloomadeks ka teatud eriülesandeid täitvad loomad. Aga jätab oma loetelus sõnaga "näiteks" otsad suht lahtiseks . . . et siis sinna võiks loetelusse nagu lisada ka jahikoerad, aga otse seda ei ütle
2. Jahiseadus - defineerib jahikoera kui jahipidamisvahendi - ühesõnaga vahet pole, koer ei ole jahiseaduse mõistes mitte "kes" vaid on "mis", nagu jahipüssgi.
3. Keskkonnaseadustiku üldosa seadus - § 32 lg 4 märkega 1 eristab teenistuskoerad ja jahikoerad juba konkreetselt sõnaga "ja", seega teeb nagu konkreetse eristuse, et jahikoer ei ole teenistuskoer.
Nüüd jah, hundiküti seisukohalt vaadates oleks tõesti igati tervitatav kui riik hüvitaks igasuguse suurkiskjate poolt tekitatud kahju. Oleks hundivastastel vähem "konti" närida. Teisest küljest tuleks siis riigil nagu hakata hüvitama ka hundist või karust ehmatanud küti jahipüssi (jahipidamisvahend jahiseaduse mõistes nagu jahikoergi) kaotust kui ta on selle suures ehmatuses karu või hunti nähes metsa maha visanud on ja pärast enam ülesse ei leia
Kui nüüd aga GC loogika vastaselt tegutseda, siis peaks riik hakkama ka minu kui küülikukasvataja kahjusid kompenseerima kui ma lemmikloomana peetava küüliku metsa kaasa võtan, jooksma lasen, ja hunt selle seal siis kinni püüab ja ära sööb.
Ühesõnaga, ka mina leian, et jahikoer võib sinu kodu juures aias olla lemmikloom, aga metsas on ta jahipidamisvahend ja kui sa lähed oma lemmikloomaga jahti pidama, siis on jahimehe kohustus hinnata ka ohte, millised sellisel juhul sellise tegevusega kaasnevad. Ja kui siin rääkida rahalisest kompensatsioonist (mis on sisuliselt kahjunõue), siis on sellise kompensatsiooni tagamiseks olemas kindlustusseltsid.
Muidugi, ma ei ole jurist ja ma ei tea ka konkreetse juhtumi üksikasju ja tagamaid. Saan vaid väljendada oma seisukohta siit foorumist loetu põhjal. Ja ma ei ole ka hundikaitsja. Hunt on minu jaoks vaid üks meie metsade uluk, suurkiskja, ja puutub antud teemasse kõige vähem. Kõige olulisem on seaduste regulatsioon, et kus, mis puhul ja kellele on ette nähtud hüvitised riigi regulatsioonide poolt tekitatud kahjude hüvitamiseks! Ja sellised regulatsioonid koostatakse erinevatele loogikatele toetudes. Võib-olla ei ole siis meie lugupeetud ühiskondlikud organisatsioonid regulatsiooni väljatöötamisel piisavalt oma sõna sekka öelnud. Aga võib-olla pole ka nende käest küsitud.