Laika kasutamine soku järelotsingus
Laika kasutamine soku järelotsingus
Mis targad laikamehed räägivad, kas võib kasutada laikat soku järelotsingus või mitte?
Aim small, miss small!
Re: Laika kasutamine soku järelotsingus
Ei, sest siis hakkab peni pidama metskitse endale lubatud ulukiks ja kits on hulka kergem saak, kui siga.
Ma samal põhjusel ei kasuta taksigi kitse otsingul. Enda jaoks olen mõelnud välja, et ainult siis kasutan teda, kui tegu on kuldmedalivääriliste sokusarvedega ja see ka enda lastud. Ja mure kitsega sea või põdrajahis on pea olematu ka.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Tormis kirjutas:Ei, sest siis hakkab peni pidama metskitse endale lubatud ulukiks ja kits on hulka kergem saak, kui siga.
ei soovitaks ka, aga kergemaks saagiks ei pea kitse mitte. Minu koerad on ikka ajus kitse järgi jooksnud, aga kuna viimane on väga kiire koera jaoks, siis jäetakse ruttu järele. Põder ja siga ei põgene koera eest sellise galopiga ja pakuvad rohkem huvi. Aga kui koer saab aru, et kitsele võib jahti pidada, siis võib tal ka visadust tekkida kitse järgi joosta.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Metslane kirjutas:Mis targad laikamehed räägivad, kas võib kasutada laikat soku järelotsingus või mitte?
Enda vana emast laikat kasutasin pidevalt vigaste püügiks.Rihmas ja kui vigane ära jooksis lamamiskohast lasin lahti.Sellise treeninguga tegi kuntstliku verejälje 2.järgu ilma õpetamata ära.
Täheldasin,et üritas vahest ka kitse ajada,aga mitte pikalt.
Aga kui on tugev koer ja paks lumi püüab kitse kohe kinni.See on selline kahe otsaga asi.
Reeglina eelistab ikkagi siga või põtra.
Oma haavatud pronksisoku sain ka laikaga kätte.Ei ole täheldanud,et ta 10 aastat oleks kitsi jahtinud.
Rihmas ei tohiks asjast kahju tõusta.Tervet kitse ei ole koer ka võimeline püüdma ja loobub ruttu.Mina ise vajadusel kasutan.Piinlema jätta pole nagu tahtmist olnud.
Kits jõuab eest aga oktoobri algul võetakse tall väga lihtsalt kinni 

Tormis kirjutas:Ei, sest siis hakkab peni pidama metskitse endale lubatud ulukiks ja kits on hulka kergem saak, kui siga.
See väide on samast kategooriast, kus kitseliha söömine panevat laika kitsi tagaajama. Ja kui toita loomalohga, siis läheb vasikaid murdma jne.
Üle 30 aasta haavatuid kitselisi laikadega leidnud

Tehke oma penile selgeks

Jyri irw! Selle saja-kahesaja meetri peal võetaksegi tall ära 

Tormis kirjutas:Jyri irw! Selle saja-kahesaja meetri peal võetaksegi tall ära
Teiste kohta ei tea, teoretiseerida võib palju, aga minu koertega pole kordagi , enam kui 30 aasta sees, juhtunud!
Mul tuttav tegi oma laikadele selgeks, et Eestis pole ka ORAV saakloom. Ja koerad haukusid ainult nugist!

Nii et ennem kui koeri süüdistada, peaks ikka enda peale peeglisse vaatama, .

Metslane kirjutas: kas võib kasutada laikat soku järelotsingus või mitte?
Arvan,et mõtekam on mitte.See on nagu kitsejahiks koolitamine,algul käid vere rada mööda järgi ja siis saad kätte ka veel.Punktiks on veel koera kiitmine

Naine võib olla,koer peab olema!
Kasutasin alates 5 koera eluaastast, kui kõik muu oli selge. Rihma otsas loomani.
Ei täheldanud, et hiljem jahis avalduks huvi kitseliste vastu. Seega minu arvates võib kasutada küll.
Ei täheldanud, et hiljem jahis avalduks huvi kitseliste vastu. Seega minu arvates võib kasutada küll.
Olen miskil verejäljekoolitusel kuulnud väljamaa koolitajatelt, et koera jaoks pidi kitsejäljel olema "magus lõhn" ehk nagu lapsele komm. Seetõttu ka kipuvad koerad poole otsingu pealt ristuvale kitsejäljele üle minema. Kõik kinni ainult õpetamises. Olen seda täheldanud ka enda "koeralaadse toote" puhul. Seetõttu olen üritanud kitse otsinguid samuti vältida. Samas metsas värskele kitsejäljele sattudes kilkab veidikene, jookseb kah mõnisada meetrit ning tuleb siis tagasi.
ikka lõbusalt