Kuidas ja kuhu lased kobrast?
Kuidas ja kuhu lased kobrast?
Tekkis küsimus, et kuhu lasevad foorumlased kobrast? Ühest eelmisest teemast tuli välja, et kaela. Mulle tundus see kuidagi õhkõrnal jääl käimisena ja sellest ka see küsitlus.
Tänud ette!
Tänud ette!
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Vees küljelt kaela,tagant selga kukla taha.Kuival kaela või rinkeresse sõltuvalt kaugusest.Väiksemat(mitte trofee) olen lasknud ka pähe.Laskmispaigad valdavalt suurema veekogu ääres.Lasta saab valdavalt vette,oodata et kobras ise juurde tuleb on kaduvväike võimalus.Ise tuleb koprale laskekaugusele püüda hiilida.Sellest siis laskmisviisi valik.
Alati on rohkem kui 2 võimalust!
Pähe, ligidal vees olevat looma.Kuival pole paraja maa peal trehvanud.Mul on kuidagi selliselt juhtunud,et kui kohe rahulikuks ei jää,siis sööstab kaldasse ja seal siis juba olenevalt olukorrast,kas lasen üle või ei.
Peale ilusa trofee puruks laskmist olen mõttes valmis väga suurt kobrast ka kaela laskma.
Minu koprajahi kogemus ka alles väike (teist hooaega),nii et võib-olla on lihtsalt vedanud.
Peale ilusa trofee puruks laskmist olen mõttes valmis väga suurt kobrast ka kaela laskma.
Minu koprajahi kogemus ka alles väike (teist hooaega),nii et võib-olla on lihtsalt vedanud.
´22LR kirjutas:Vees küljelt kaela,tagant selga kukla taha...
Nii jah, eriti eemalduvat on hea kukla taha kaela sihtida, üles alla kõikumine ja kopra edasiliikumine ei mõjuta tulemust - kas tabad pähe, kaela või selgroogu, maha jääb ikka, efektiivne tabamisala muutub suuremaks. Selliselt olen ka lähedalt vee all ujuvat lasknud, kui kraavi kaldalt on läbi vee näha.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Tegelikult tuleb vältida suurte(trofee) loomade küttimist. Suurte loomade ja üleküttimisega kadus meil mitu tõeliselt head koprajahikohta. Seetõttu eelistan siledaraudset et lühem vahemaa ja enne veenduda mida lasen. Viimane lask 3/0(4.75mm) vettepähe. Momendil kui kobras märkab ja jääb veepinnale korraks "seisma" 

Sel hooajal ise ka imestasin, et kuidagi hästi tabasin neid pähe. Siledast kui vindist ja siledast lasin kuuliga (sellise distantsi pealt tundub palju parem olevat, ei ole mingit tinatükki pärast vaja hammustada). Ühe pisikese lasin suht kaugelt ja hämaras rinda ka (see sai kaldalt lastud). Ja ilusa trofeega on nii, et kui seda ilusat looma nägin, siis istus teine känkras oma kuhila alumises servas, sihtisin siis sinna kaela kanti, aga kui pea tõstis, et vaadata lähenejaid, siis sai ikkagi vastu pead. Trofeest on kahju 

Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
-
-
Lassin kopra. Kobras oli suur, üle 20kg kindlalt. Oli nii poolpõigiti ees. Kaela proovisin. Läks kaela pealt sisse, tegant mao alt välja ja sabakonti kinni. 9,7g Norma Jagtmats oli POOLEKS! Tugev, üleni(ka tagaosa ju) vaskkestas kuul pooleks murdunud ja täiesti lapik. Algul imestus suur, nüüd arvan, et ju see kaelekont oli mis kuuli puruks rebis poole uues suunas saatis. Kõva kont igaljuhul. Kuul alles aga ahvid
panid pilt.ee jälle kinni, ei saa näidata.

Kasutasin sama 9,7g Jagtmats-i kuuli ja lasin lähenevat kobrast silmade vahele (~10m distants). Loomal kolp, sõna otseses mõttes, pikki pooleks. Kuul ise oli ühes tükis ja naha all kinni. Oli teine muidugi kõvasti deformeerunud ja rikkus ühe esikäpa.
P.S. Kuuli kesta rebis räbalateks, kuid ei löönud märgatavaid suuri kilde kehasse laiali.
P.S. Kuuli kesta rebis räbalateks, kuid ei löönud märgatavaid suuri kilde kehasse laiali.
kuidas ja kuhu lasen kobrast?!
Laskmine ikkagi vastavalt olukorrale! Kui pean jahti jõe ääres(Põltsamaa j), siis ei tule mõttessegi lasta vette - seda võiks teha vaid "arvukuse piiramise" eesmärgil- 10-st 9 vajuvad põhja. Kui olen jahil kuskil kraavi ääres ja pukis, siis lasen ka vette ja ikka pähe. Kalda pealt on kobrast leida peale lasku nali, katsu leida kui on põhja vajunud!? 

Kellamees kirjutas:Kasutasin sama 9,7g Jagtmats-i kuuli ja lasin lähenevat kobrast silmade vahele (~10m distants). Loomal kolp, sõna otseses mõttes, pikki pooleks. Kuul ise oli ühes tükis ja naha all kinni. Oli teine muidugi kõvasti deformeerunud ja rikkus ühe esikäpa.
Sry OT aga kas tõesti jäi Jaktmatch 10m kaugusel kopral pähe kinni????
Kui see oli vabrikumoon, siis soovitan siiralt vabrikut vahetada... Või oli kuul ikka pikemalt, nt mööda selgroogu p.. poole liikunud? Imelik lugu....