Lihatoodete konserveerimise koolitus
Lihatoodete konserveerimise koolitus
Lugesin siin lihatoodete konserveerimisega seotud teemasid ja tekkis mõte, et võiks teha jahimeestele ühe lihakonserveerimise koolituse - vortsid, konservid, vinnutamine, suitsutamine. Seda enam, et metssealiha kipub nüüd vist lademetes üle jääma ja kuidagi tuleks seda säilitada. Kas ja miks kasutada nitritsoola, kuidas kasutada autoklaavi, mis temperatuurini; õhu käes vinnutamise ohud ja kuidas olla lõpuks kindel, et see kõik on ohutu ja söödav. Samas võiks rääkida üle ka liha laagerdamise ja külmutamisega seotud teemad ning säilivusajad.
Ja et siis kohe härjal sarvist haarata, võtsin ühendust TTÜ toiduainete tehnoloogia osakonnaga, kes omakorda võtab nüüd homme ühendust Maaülikooli kolleegidega, et vastav koolitus jahimeestele teha.
Minu küsimus on nüüd, kas sellise koolituse vastu teil üldse huvi oleks? Kas läheksid? Kui on piisavalt huvilisi, siis tegelen teemaga edasi.
Ja et siis kohe härjal sarvist haarata, võtsin ühendust TTÜ toiduainete tehnoloogia osakonnaga, kes omakorda võtab nüüd homme ühendust Maaülikooli kolleegidega, et vastav koolitus jahimeestele teha.
Minu küsimus on nüüd, kas sellise koolituse vastu teil üldse huvi oleks? Kas läheksid? Kui on piisavalt huvilisi, siis tegelen teemaga edasi.
-
- Postitusi: 17
- Liitunud: E Aug 31, 2015 7:12 pm
Re: Lihatoodete konserveerimise koolitus
Üldisel tasemel kaks tugevat huvilist minu poolt, aga graafik ja hind võivad ka ühtteist mõjutada.
Re: Lihatoodete konserveerimise koolitus
Kui aeg sobib siis kindlasti osaleksin. Kasvõi silmaringi laiendamiseks kuna lihaga susserdamine meeldib.
ikka lõbusalt
Re: Lihatoodete konserveerimise koolitus
Kuulaks huviga.
-
- Postitusi: 436
- Liitunud: K Nov 03, 2004 9:13 pm
Re: Lihatoodete konserveerimise koolitus
Sama siin, et kui tingimused sobivad, siis kindlasti see mööda külge maha ei jookseks.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
-
- Postitusi: 24
- Liitunud: K Juun 11, 2008 3:20 pm
Re: Lihatoodete konserveerimise koolitus
Huvi olemas,kui tingimused sobivad.
- Lauri Tamm
- Postitusi: 45
- Liitunud: P Juun 03, 2012 2:18 pm
Re: Lihatoodete konserveerimise koolitus
Veel üks huvitatu 

Re: Lihatoodete konserveerimise koolitus
Kui asi on käima lükatud ja saab natuke reklaami teha, siis ma arvan, et lisaks mulle ja kakukesele ajab Tartust vähemalt 10 inimest kohale (kui hind muidugi väga kõrge ei tule).
Ei, see ei ole Rio de Janeiro, see on hoopis midagi hullemat.
Re: Lihatoodete konserveerimise koolitus
Kui aeg sobib, siis lisaks Kakukesele ja Paulile veaks minagi pealinnast ennast kohale.
Re: Lihatoodete konserveerimise koolitus
Pole paha!
Re: Lihatoodete konserveerimise koolitus
Olen ka Pärnu kandist nõus Tartusse sõitma, kui aeg sobib. Usun, et mõni huviline tuleks veel kaasa.
Re: Lihatoodete konserveerimise koolitus
Huvi on kui vaid aeg sobiks.
Re: Lihatoodete konserveerimise koolitus
Ajaliselt hakkab king põdrajahiga pigistama - minule sobiks näiteks oktoobris nädala sees ideaalselt. Olgu päeval või õhtul. Koha suhtes ka ei pirtsuta - Päälinnas, Tartus või Paides. Sobiks ka Kuressaare
. Septembris vaba nädalavahetust aga ei ole. Millised ajad teistele sobiks?

ikka lõbusalt
-
- Postitusi: 134
- Liitunud: P Sept 19, 2010 8:34 pm
Re: Lihatoodete konserveerimise koolitus
Aivari jutul jumet, Paide tõesti eesti keskpunkt, kuhu igaltpoolt tulijatel suht kerge kohale jõuda.
Ruumid kohalikus Jahindusklubis olemas. No ja muidugi, mis mul selle vastu saaks olla, kui pidu kodu õuele tuuakse.
Ruumid kohalikus Jahindusklubis olemas. No ja muidugi, mis mul selle vastu saaks olla, kui pidu kodu õuele tuuakse.