aivar00 kirjutas:tsiteerin:
Sama nt hoiutingimuste kontrolli osas - politsei peab 5 päeva enne sinuga kontrolli kokku leppima, neil peab olema nö suunamiskiri sel objektil kontrollimiseks jne. Muidu võid ukse taha tulnud politsei kukele saata ... Tegelikkus võib olla muidugi teine
Siin Sa Rain kahjuks eksid-....
honkomees kirjutas:Ma viitasin Vene seadustele, kuidas Eestis on, ei tea. Meie foorumites ei arutata ju seaduste nüansside üle nagu vene foorumites, kus inimesed katsuvad leida seaduste variante, et mitte nö vahele jääda ja jagavad neid teistega.
aadu kadakas kirjutas:...Veits selline tunne on, et peaks osadele inimestele pidevalt tutvustama Eesti Vabariigi olemasolu, vabaduse võimalusi ja sellest lähtuvaid kohustusi jmt.
...
honkomees kirjutas:Täpselt, meie foorum peakski Eesti Vabariigi seadusi lahti seletama inimese keeles, kuidas on õige käituda, et mitte seaduse karistava käe alla langeda.
Nt kui venes peab politsei sinuga 5 päeva enne kokku leppima ja ma olen sellest teadlik tänu foorumile, siis kuidas Eestis on, ma ei tea! Meil keegi seadusi ei aruta ja enne taasiseseisvumist relvaloa saanud kodanikuna ma ilmselgelt ei loe iga päev seadusi otsast lõpuni ja nende pidevaid muudatusi. St et oleks väga hea, kui nii ajakiri kui meie foorum tutvustaksid ja kommenteeriksid olulisi muudatusi relva- ja jahiseadustes.
Arvan, et 99% rikkumistest on ju teadmatusest, paljud seaduse nõuded (nt kasvõi see salves padrunitega relv on laetud relv) pole ju terve mõistusega kooskõlas ja kui sa neid pisiasju ei tea, siis oledki vahel.
Aga kui "noor ja roheline" püstitas teema, millele mina nt vastust ei tea, siis kukuti kohe teda maha tegema ilma küsimustesse süüvimata ...
Vana hea nipp on unustada pikendada relvaluba, siis saab uuesti eksami teha ja ennast jälle seadustega põhjalikult kurssi viia!honkomees kirjutas:aadu kadakas kirjutas:...Veits selline tunne on, et peaks osadele inimestele pidevalt tutvustama Eesti Vabariigi olemasolu, vabaduse võimalusi ja sellest lähtuvaid kohustusi jmt.
...
Täpselt, meie foorum peakski Eesti Vabariigi seadusi lahti seletama inimese keeles, kuidas on õige käituda, et mitte seaduse karistava käe alla langeda.
Nt kui venes peab politsei sinuga 5 päeva enne kokku leppima ja ma olen sellest teadlik tänu foorumile, siis kuidas Eestis on, ma ei tea! Meil keegi seadusi ei aruta ja enne taasiseseisvumist relvaloa saanud kodanikuna ma ilmselgelt ei loe iga päev seadusi otsast lõpuni ja nende pidevaid muudatusi. St et oleks väga hea, kui nii ajakiri kui meie foorum tutvustaksid ja kommenteeriksid olulisi muudatusi relva- ja jahiseadustes.
Arvan, et 99% rikkumistest on ju teadmatusest, paljud seaduse nõuded (nt kasvõi see salves padrunitega relv on laetud relv) pole ju terve mõistusega kooskõlas ja kui sa neid pisiasju ei tea, siis oledki vahel.
Aga kui "noor ja roheline" püstitas teema, millele mina nt vastust ei tea, siis kukuti kohe teda maha tegema ilma küsimustesse süüvimata ...
Olgerd kirjutas:... Vana hea nipp on unustada pikendada relvaluba, siis saab uuesti eksami teha ja ennast jälle seadustega põhjalikult kurssi viia!
honkomees kirjutas:Olgerd kirjutas:... Vana hea nipp on unustada pikendada relvaluba, siis saab uuesti eksami teha ja ennast jälle seadustega põhjalikult kurssi viia!
Võrumaal oli vana süsteemi juures see hea, et relvainspektor helistas ja tuletas meelde, nii et seda ei juhtunud. Praegu on muidugi uue süsteemiga (teenindusbüroosse pöördumisega) loodud kõik võimalused riigikassa täitmiseks, sest tõesti on imelihtne see ära unustada. Ja relvainspektor seletas sulle puust ja punaseks, mis paberid sa pead täitma ja kokku korjama ning palju ja mis arvele maksma, lihtne, inimlik.
honkomees kirjutas:võid ju seadust lugeda aga tõlgendamisvõimalusi on alati rohkem kui juriste ...
Välek kirjutas:... Kindlasti on sinu jutus iva sees. On ju isegi värvikas vanasõna selle kohta, kus mõnikord ei suuda sada tarka vastata, kui üks küsib. Nii et ega siit foorumistki alati abi ei saa.
Peres on 2 jahimeest, isa ja laps (ühel juhul 4 jahimeest -isa ja 3 last). Isal on N arv relvi, lapsel 1 relv ja isa relvad paralleelloal. Seni oli 1 relvade hoiukoht elik seif. Nüüd väidetavalt pidavat konstaabli väitel olema mõlemal relvaomanikul olema eraldi seif.
Seaduste muudatusi ei tea, aga tundub ebaloogiline, kuna ühele relvale ju ei pea olema seifi, oli nii? Paralleelloa relv aga võetakse vaid isa seifist jahile minnes ...