Praegune sisend foorumisse on kantud puhtast soovist hr lapikpudel'iga arutleda. Kinnitan, et ei pea ühtegi hr lapikpudeli seisukohta isiklikuks rünnakuks ning ei soovi ka mingil moel hr lapikpudelit rünnata. Vabandan kõigi foorumlaste ees kes praeguse postituse läbi lugesid ja peavad seda jahumiseks (mis see tegelikult ongi).
Loodan, et hr lapikpudel ei pea halvaks tooniks teiste hoiatamist võimaliku defektse toote eest, mis oli ka kogu selle 'jahumise' algne mõte.
Sinu väide, et 'metsast saab palju parema abivahendi kui poest' on minu arust ekslik. Väidan, et kuigi metsas on võimalik ehitada kolmjalgne relvatugi, mille kõrgust saab reguleerida ning millele saan kinnitada vajadusel ka fotoaparaadi on poest ostetud relvatugi mugavam. Miski ei keela meid muidugi olemast osavnäpud ja ise kõik asjad kodus/metsas valmis tegema. Bläck Rokit tegi näiteks 'peedist pesumasinale trumli'
https://www.youtube.com/watch?v=ITfVySVr334. Leian, et iga abivahend mis aitab tagada lasu kvaliteeti on suisa kohustus sellele, kes soovib looma kiiret surmamist. Kas selleks abivahendiks on põõsast leitud kaigas, ostetud kolmjalg, töölaud kruustangidega - kõik sobivad.
Olen igati nõus ideega, et ei peaks ostma asju mis käivad üle jõu. Häda on ainult selles, kuidas teada saada, mis mulle üle jõu käib? Otsustan ise! Samas, kui midagi ostan, siis seda mis tundub olema jõukohane. Või siis otsustavad teised! Ent kuidas teised teavad mis on mulle jõukohane? Ainus lähim ja eksimatu ekspert keda jäägitult siinjuures usaldan on loomulikult minu kallis naine

.
Olen igati nõus seisukohaga kus 'laskmiseks on vaja kätt ja silma, mõistust ning mõistmist'. Ei näe aga seejuures, miks peaks see välistama abivahendite kasutamise!
Soovin kõige selle juures rõhutada, et kindlasti ei pea ma hr lapikpudeli seisukohti rumalateks. Ammugi ei leia, et mina olen ainutõe valdaja. Asi ongi lihtsalt selles, et on olemas mitu vaatenurka ning mõnikord on need vastandlikud.
Ilusat traditsioonilist jahti - kelle traditsioonid?