tsiteerin:
Andmaks ammendavat ülevaadet tulirelvade laskemoona arengust, jätkuks juttu vast terve raamatu jagu, milleks mul antud foorumi formaadis küll jaksu ei jätku

, aga üritan paar põhilist punkti välja tuua:
ja
Omal moel võib .22LR-iga harjutamisest isegi tulu tõusta. See õpetab laskuri iga vähegi pikema distantsi tarbeks enda relvale korralikud ballistilised tabelid koostama erinevate distantside, maastikukallete ning tuule-, temperatuuri-, õhurõhuolude jaoks, mille suhtes .22LR on märksa tundlikum. Lisaks õpib laskur seelabi erinevates oludes ka kiiremalt optikaparandusi sisse viima ja nendega arvestama.
Kahjuks on küll nähtud ka selliseid jahimehi, kes oma relva tundma- ja kasutama õppimise asemel selle mõned korrad aastas mingi kindla distantsi peale "sisse" lasevad ja siis iga ilma ja vahemaaga huupi niitristi keskele prõmmivad.
Loen ja mõtlen- kas oled päris noor poisike kes hiljuti tulirelva näppida saanud ja nüüd kõigile jahimeestele oma "tõde" kuulutab mis sobib, mis on ajalugu, harjutada või mite harjutada
Ehk teed mulle tavalisele ja ülimalt rumalale jahimehele

selgeks esmalt mis tulu mul omal moel 22 LR -ga harjutamisest siis tõusta võib

vot kohe mitte ei saa aru

.
Tavalise laskeinstruktorina on minul hea meel kui minu jahikaaslastel relvakäsitlemise oskus ja lasketäpsus tänu odavale 22 LR moonale paraneb

. Ja selleks, et 100 m ja kaugemalt täpselt lasta tuleb harjutamist alustada ikka 50 m või isegi lühemalt distantsilt

- miks nii ma siin selgitama ei hakka - võiks kah jahuda mitu lehte täis

.
Lisaks palun selgita mis kuradi ballistilisi tabeleid ma enda relva jaoks pean koostama kui Eestis jahis tavaline laskedistants suurulukile enamusel meestel kuni 100 meetrit või veidi peale
Kui pead silmas snaiprikoolitust või jahti mägedes distantsidel 300-500, isegi 600 meetrit, siis sellise relvaga meil üldreeglina jahis ei käida (vähemalt minu tutvusringkonnas sellist inimest ei ole

). Need tuttavad kellel finants võimaldab sellist jahti omavad ka selleks otstarbeks teisi relvi ja kaliibreid

.